Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:138, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Stokholma aizpildījusi 2026.gada OS kandidatūras nākamās fāzes pieteikumu

Stokholma aizpildījusi 2026.gada OS kandidatūras nākamās fāzes pieteikumu
Tomass Bahs. Foto: AP/Scanpix

LETA--DPA. Stokholma piektdien aizpildījusi 2026.gada ziemas olimpisko spēļu kandidatūras nākamās fāzes pieteikumu.

Stokholma renes sporta veidus plāno aizvadīt Siguldā esošajā kamaniņu trasē. Tās vienīgais konkurents ir Itālijas pilsētu Milānas un Kortīnas d'Ampeco apvienotais pieteikums.

"Šis ir kārtējais nozīmīgais solis Zviedrijas olimpisko spēļu kampaņā. Vienmēr esam apgalvojuši, ka vēlamais rīkot spēles visai Zviedrijai," paziņoja kandidatūras vadītājs Rihards Brisiuss.

Stokholmas pilsētas vadība pagaidām ir bijusi atturīga kandidatūras tālākajā virzīšanā, aizbildinoties ar lielajām izmaksām, taču uz komerciāliem nosacījumiem atļāvusi izmantot pašvaldības sporta infrastruktūru.

Bez Stokholmas un Siguldas olimpisko spēļu sacensības notiktu arī Orē un Fāluna, kas uzņemtu mačus attiecīgi kalnu slēpošanā un tramplīnlēkšanā ar slēpēm.

"Olimpisko spēļu un paraolimpisko spēļu rīkošana nozīmētu ļoti daudz Stokholmai un tās iedzīvotājiem," uzsver Stokholmas lēnes vadītājs Svens Ēriks Esterberjs, savu argumentu pamatojot ar investīcijām un jaunām darba vietām.

Arī Ores vietējās domes priekšsēdētājs Dāniels Dānielsons ir pozitīvi noskaņots par kandidatūru. Ore šogad uzņems pasaules čempionātu kalnu slēpošanā.

Lai netērētu dabas resursus, Zviedrijas Olimpiskā komiteja savu pieteikumu Starptautiskajai Olimpiskajai komitejai (SOK) sūtīja ar elektroniskā pasta starpniecību.

"Ņemot vērā pārrunas sākotnējā fāzē, varu teikt, ka ir divas lieliskas kandidatūras, kas atbilst 2020.gada reformu plānam," piektdien paziņoja SOK prezidents Tomass Bahs.

Zviedrijas lielākā problēma šobrīd ir valsts atbalsts olimpiskajām spēlēm, jo pēc septembrī notikušajām vēlēšanām vēl nav izveidota valdība. Tāpat arī Milānas un Kortīnas d'Ampeco apvienotajam pieteikumam nav spēcīga politiskā atbalsta.

"Politiskās problēmas ir mūsdienu realitāte Eiropā. Vienmēr būs lielas diskusijas par nozīmīgiem politiskiem projektiem. Abus pieteikumus atbalstījušas valsts amatpersonas," teica Bahs.

Līdz 12.aprīlim jābūt iesniegtam pēdējām pašvaldību un valsts garantijām par drošību un vīzām.

Olimpisko spēļu mājvieta 2026.gadam tiks izvēlēta jūnijā Starptautiskās Olimpiskās komitejas sesijā Šveices pilsētā Lozannā.

Pērnā gada Ziemas olimpisko spēļu mājvietai Phjončhanai no Dienvidkorejas savulaik rīkot četrgades nozīmīgāko forumu bija tikai divas konkurentes - Minhene (Vācija) un Ansī (Francija), kamēr Ķīnas galvaspilsēta Pekina uzvarēja cīņā par tiesībām rīkot 2022.gada Ziemas olimpiskās spēles ar tikai vienu citu pilsētu - Almati no Kazahstānas.

Izmantotie resursi:
LETA


, 2019-01-11 19:57, pirms 5 gadiem
Sarau!!! Vajaga 1x sataisīt to Vangažu ceļu un bobsleja trasi pārveidot, lai var notikt PČ 4niekos.
Einars Fogelis kopā ar Zinti Ekmani. Foto: IBSF
4

Fogelis: "Lēmumam par 2026. gada OS ledus trasi jābūt līdz maija beigām"

LETA. Lēmumam par bobsleja, skeletona un kamaniņu sporta sacensību vietu 2026. gada olimpiskajās spēlēs Itālijā jābūt līdz maija beigām, preses konferencē pirms sezonas pēdējā Pasaules kausa posma Siguldā apstiprināja Starptautiskās Kamaniņu sporta federācijas (FIL) prezidents Einars Fogelis.
Foto: ibsf.org
3

Klārka un Grothērs uzvar pasaules čempionātā skeletonā

LETA. Kanādiete Helija Klārka un vācietis Kristofers Grpothērs piektdien Vinterbergā kļuva par uzvarētājiem pasaules skeletona čempionātā.
Foto: LFF
21

Prioritārie sporta veidi: futbols zaudē pirmo vietu, motosports apdzen tenisu

Pirms divām nedēļām Latvijas Nacionālā sporta padome apstiprināja 2024. gada valsts budžeta finansējumu sportam sadalījumu 51 miljona eiro apmērā. Portāla Sportacentrs.com rīcībā nonāca saraksts ar 15 prioritārajiem sporta veidiem, taču pēc datu precizēšanas tabulā redzamas izmaiņas.