Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:138, Did:0, useCase: 3

Martins lūkos turpināt nevainojamo Īglsas sēriju, bobslejistiem jauni konkurenti

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Martins lūkos turpināt nevainojamo Īglsas sēriju, bobslejistiem jauni konkurenti
Martins Dukurs trases treniņos. Foto: Viesturs Lācis/IBSF

Austrijas trasē Īglsā pēc divu nedēļu pārtraukuma atsāksies Pasaules kausa izcīņas sezona bobslejā un skeletonā. Kā pirmie uz starta dosies vīru skeletonisti, kuriem starts piektdien 11:15.

Pēc pirmajiem diviem sezonas posmiem Siguldas trasē, PK kopvērtējumā skeletonā vīriešiem paveras patīkama aina - pirmās divas vietas ieņem brāļi Dukuri. Martins Dukurs šosezon vēl nav ticis pārspēts, savā rēķinā ierakstot divas uzvaras un 450 punktus, bet Tomass Dukurs ar iekrātiem 402 punktiem (pa posmiem attiecīgi 4. un 2. vieta) ieņem otro pozīciju. Tikai astoņus punktus no vecākā Dukuru brāļa atpaliek vācietis Aleksandrs Gasners.

Kopvērtējuma labāko astoņu vidū ir visi trīs Lielbritānijas pārstāvji, no kuriem augstāko vietu - piekto - ieņem Markuss Vaiets, kurš otrajā posmā Siguldā pirmo reizi karjerā kāpa uz PK posma goda pjedestāla, izcīnot trešo vietu. Devītais pēc diviem posmiem ir pasaules čempions Kristofers Grotērs, bet pieredzējušais krievu skeletonists Aleksandrs Tretjakovs ir vien desmitais.

PK kopvērtējums skeletonā vīriešiem

V.SportistsValstsPunkti
1.M. DukursLatvija450
2.T. DukursLatvija402
3.A. GasnersVācija394
4.F. KaizingersVācija386
5.M. VaietsLielbritānija360
6.Ņ. TregubovsKrievija360
7.K. TompsonsLielbritānija344
8.M. VestonsLielbritānija312
9.K. GrotērsVācija304
10.A. TretjakovsKrievija296

Īsā Īglsas trase Martinam bijusi ārkārtīgi veiksmīga - Īglsas virāžās Martins triumfējis visos 11 (!) aizvadītajos PK posmos kopš 2009./10. gada sezonas, kā arī 2016. gada pasaules čempionātā. Pērn notikušajās sacensībās Austrijas trasē jaunākais no brāļiem Dukuriem savu tuvāko sekotāju Sunbinu Junu divu braucienu summā pārspēja par 0,42 sekundēm. Olimpiskais čempions Juns šosezon vēl nav startējis.

Šajā trasē, kur īpaši liela nozīme ir ātram starta ieskrējienam, Tomasam klājies sarežģītāk - pērn siguldietis Īglsā finišēja 12. pozīcijā. Pirms gaidāmajām sacensībām nācās atcelt pirmos divus treniņus sniegputeņa dēļ, taču divos notikušajos treniņbraucienos brāļu rezultāti ierindojās labāko piecu vidū.

Savu debijas sezonu Pasaules kausā turpinās Endija Tērauda. 22 gadus vecā skeletoniste parūpējās par patīkamu pārsteigumu pirmajā posmā, mājas trasē izcīnot bronzas medaļu, taču otrajā posmā nācās atkāpties uz 11. pozīciju. Kopvērtējumā Tērauda ar 336 punktiem ieņem septīto pozīciju, bet līdere ar divām uzvarām un 450 punktiem ir Janīna Floka - austrietei mājas trasē būs iespēja palielināt savu pārsvaru pār tuvāko sekotāju Kimberliju Bosu un pārējām konkurentēm.

PK kopvērtējums skeletonā sievietēm

V.SportisteValstsPunkti
1.J. FlokaAustrija450
2.K. BosaNīderlande410
3.T. HermaneVācija368
4.J. ŅikitinaKrievija362
5.L. DīsaLielbritānija360
6.K. MeilemansaBeļģija360
7.E. TēraudaLatvija336
8.A. FernštedaČehija336
9.Ž. LēlingaVācija328
10.E. PitevejaLielbritānija288

Atšķirībā no skeletonistiem, Latvijas bobsleja izlase pārtraukumā starp otro un trešo Pasaules kausa posmu pagājušonedēļ startēja Eiropas kausa sacensībās Vinterbergā. Augstvērtīgāko rezultātu no latviešiem sasniedza Dāvis Kaufmanis, kopā ar stūmēju Arni Bebrišu pirmajā no diviem posmiem izcīnot trešo vietu. Oskara Ķibermaņa un Oskara Melbārža ekipāžām pa vienai sestajai vietai, savukārt Ralfam Bērziņam augstāk par desmito vietu pakāpties neizdevās.

Kaufmanis, tāpat kā Emīls Cipulis, turpinās sezonu Eiropas kausa trasēs, savukārt Ķibermanis, Melbārdis un Bērziņš gatavojas Īglsā turpināt Pasaules kausa sezonu. Ķibermanis un Bērziņš aizvadīja visus četrus iepriekš Siguldā notikušos PK posmus divniekiem un kopvērtējumā atrodas blakus, ieņemot attiecīgi piekto un sesto vietu. Ja Bērziņš sezonas sākumu var saukt par itin izdevušos, visos posmos saglabājot vietu labāko desmitniekā un sasniedzot arī karjeras rekordu (5. vieta), tad Ķibermanim pagaidām nav izdevies noķert īsto pavedienu. Pasaules čempionāta bronzas medaļnieka rēķinā viena otrā vieta trešajā posmā, bet pārējos par trijnieku pacīnīties neizdevās. Melbārdis startēja iepriekšējos divos posmos, ieņemot septīto un ceturto vietu.

Līdz šim neuzvarēts bijis olimpiskais un pasaules čempions Frančesko Frīdrihs, kurš turpina dominēt arī šajā sezonā. Frīdriham kopvērtējumā seko tautietis Johanness Lohners, bet vācu trio pa vidu iespraucies šveicietis Mihaels Fogts, kurš iepriekšējā posmā pirmo reizi karjerā kādā no PK posmiem izcīnīja otro vietu.

PK kopvērtējums bobslejā divniekiem

V.PilotsValstsPunkti
1.F. FrīdrihsVācija900
2.J. LohnersVācija804
3.M. FogtsŠveice770
4.K. HāfersVācija760
5.O. ĶibermanisLatvija714
6.R. BērziņšLatvija696
7.D. DvoržāksČehija624
8.M. TenteaRumānija592
9.P. BaumgartnersItālija584
10.R. AinrihsFrancija568
14.O. MelbārdisLatvija360

Pagājušajā sezonā Īglsā Ķibermanis startēja savainots, startā kamanas iestumjot vienam pašam Matīsam Miknim, un Oskars palika ārpus labāko 20 skaita, savukārt Bērziņš ieņēma desmito pozīciju. Triumfēja Frīdrihs, aiz sevis atstājot britu vadošo pilotu Bredu Holu un šobrīd vēl savainojumu ārstējošo Vācijas pilotu Rihardu Elzneru. Pērn Īglsā Eiropas kausa posmā Melbārdis ieņēma trešo vietu, bet Bērziņš kopā ar stūmēju Dāvi Spriņģi kļuva par Eiropas junioru vicečempioniem.

Sezonas piektajā un sestajā posmā šajā nedēļas nogalē PK izcīņā iesaistīsies vairāku valstu sportisti, kas nestartēja iepriekš Siguldā - Krievijas izlase, Lielbritānija ar pieminēto Holu priekšgalā, Monako pilots Rūdijs Rinaldi, kā arī mājinieki austrieši. Līdz ar to gaidāma krietni sīvāka cīņa par vietu desmitniekā.

Pirmajā treniņu sesijā Latvijas pilotiem vietas labāko desmitniekā, bet labākie rezultāti Vācijas, Šveices un Francijas divniekiem.

Kā ierasts, pirmajā sacensību dienā - piektdien - norisināsies skeletona sacensības, bet bobslejistiem starti sestdien un svētdien. Tiešraide kanālā LTV7.

Sacensību kalendārs Īglsā

DatumsLaiks (LV)Sacensības
11.12.11:15Skeletons (vīrieši)
11.12.15:15Skeletons (sievietes)
12.12.15:00Bobsleja divnieki
13.12.15:00Bobsleja divnieki

  +1 [+] [-]

, 2020-12-10 19:44, pirms 3 gadiem
Gribējās kādu jauno tomēr redzēt Iglsā...4 posmi..varēja kādā ielikt

  +1 [+] [-]

, 2020-12-10 19:53, pirms 3 gadiem
Treniņu rezultāti nevienam no mūsējiem nebija spīdoši.

Austriešiem baigi labi slīdēja treniņos. Interesanti, kā viņiem ies mačos.

  +1 [+] [-]

, 2020-12-10 19:55, pirms 3 gadiem
ice F-1 rakstīja: Gribējās kādu jauno tomēr redzēt Iglsā...4 posmi..varēja kādā ielikt
Eiropas kausam divi posmi Siguldā. Iespējams, ka Kaufmanim izdodas pacīnīties par TOP 3 kopvērtējumā.

  +2 [+] [-]

, 2020-12-10 21:42, pirms 3 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Treniņu rezultāti nevienam no mūsējiem nebija spīdoši.

Austriešiem baigi labi slīdēja treniņos. Interesanti, kā viņiem ies mačos.
Treniņi tāpēc ir treniņi. Martins reti kad treniņos ir gājis uz maksimumu. Bet Tomasam Īglsa nav piemērota dēļ viņa starta ieskrējiena.

     [+] [-]

, 2020-12-11 11:50, pirms 3 gadiem
Piķi dabūjusi haļavno var šļūkāt tālāk