Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:138, Did:0, useCase: 3

Valdība sniedz garantijas olimpisko spēļu nodrošināšanai sadarbībā ar Zviedriju

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Valdība sniedz garantijas olimpisko spēļu nodrošināšanai sadarbībā ar Zviedriju
Dainis Dukurs. Foto: Dainis Ūlands/f64

LETA. Ministru kabinets šodien pieņēma lēmumu par garantiju sniegšanu saistībā ar Latvijas dalību 2026. gada ziemas olimpisko spēļu organizēšanā kopā ar Zviedriju.

Valdība atbalstīja vēstules nosūtīšanu Starptautiskajai olimpiskajai komitejai (SOK), sniedzot Latvijas valdības garantijas saistībā ar kandidēšanu uz tiesībām rīkot 2026. gada ziemas olimpiskās spēles, kas paredzētu bobsleja, skeletona un kamaniņu sporta sacensību sarīkošanu Siguldā.

Vēstulē SOK prezidentam uzsvērts, ka Latvija sagaida taisnīgu un abpusēji labvēlīgu no SOK un citā veidā piesaistīto finanšu līdzekļu sadalījumu starp Zviedriju un Latviju sekmīgai olimpisko spēļu norisei.

2017. gada nogalē tika sākta sadarbība starp Latvijas Olimpisko komiteju (LOK), Siguldas novada pašvaldību un SIA "Bobsleja un kamaniņu trase "Sigulda"" no vienas puses un Zviedrijas Olimpisko komiteju un tās sastāvā izveidoto 2026. gada olimpisko spēļu rīkošanas komiteju no otras puses. Sadarbība tika sākta pēc Zviedrijas puses iniciatīvas saistībā ar Stokholmas ieceri kandidēt uz tiesībām rīkot 2026. gada olimpiskās spēles, Latvijai izsakot piedāvājumu organizēt olimpiādes bobsleja, skeletona un kamaniņu sporta sacensības.

Ministru kabinets pērn jūnijā konceptuāli atbalstīja to, ka LOK, Siguldas novada pašvaldība un SIA "Bobsleja un kamaniņu trase "Sigulda"" iesaistās iepriekšminētajā sadarbībā.

Bija jāveic priekšizpēte par iespēju pielāgot Bobsleja un kamaniņu trasi "Sigulda" olimpisko spēļu bobsleja, skeletona un kamaniņu sporta sacensību sarīkošanai. Pēc sākotnējās priekšizpētes starprezultātiem tika secināts, ka trasi ir iespējams pielāgot olimpiādes sacensību rīkošanai izvirzītajām prasībām. Ņemot vērā to, SOK sesijā pērn 9. oktobrī Stokholmas kandidatūra tika oficiāli iekļauta saīsinātajā kandidātu sarakstā.

Vienlaikus tika nolemts, ka lēmums par olimpiādes norises vietu tiks pieņemts SOK sesijā, kas notiks 2019. gadā no 23. jūnija līdz 25. jūnijam.

Patlaban uz 2026. gada olimpisko spēļu rīkošanu palikušas tikai divas pretendentes. Tā ir Stokholmas-Ores apvienotā kandidatūra, kas paredz sadarbību ar Siguldu, kā arī Milānas-Kortīnas d’Ampeco apvienotā kandidatūra.

Atbilstoši SOK noteiktajai procedūrai Latvijas pusei līdz 12. aprīlim SOK ir jāsniedz Latvijas valdības garantijas, ievērojot SOK izstrādātajos kandidēšanas dokumentos noteikto SOK iesniedzamo pamata un papildu valdības garantiju saturu un apjomu.

Gadījumā, ja tiek pieņemts lēmums par monobobsleja un atbilstošu skeletona disciplīnu iekļaušanu 2026. gada paralimpisko spēļu programmā, minētās garantijas būs attiecināmas arī uz 2026. gada paralimpisko spēļu norisi Siguldā.

Attiecībā uz sniedzamo pamata un papildu Latvijas valdības garantiju nodrošināšanas finansiālajiem aspektiem Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) skaidroja, ka pašreiz jautājuma virzības stadijā atbildīgās institūcijas nav informējušas IZM par nepieciešamajiem papildu valsts budžeta līdzekļiem attiecīgu pasākumu īstenošanai (garantiju nodrošināšanai). Tomēr attiecīga informācija atkārtoti tiks izvērtēta un, ja nepieciešams, ietverta Ministru kabinetā iesniedzamajā pasākumu plānā, kas būtu īstenojams laika posmā līdz 2026. gadam, tai skaitā norādot arī tā provizoriskās izmaksas.

Attiecībā uz ceļu un transporta infrastruktūru tiek uzsvērts, ka šie jautājumi tiek risināti neatkarīgi no olimpiādes iespējamās norises Siguldā, piemēram, starptautiskās lidostas "Rīga" modernizācija, kā arī autoceļa A2 Rīga-Sigulda-Igaunijas robeža (Veclaicene) posma no Garkalnes līdz Sēnītei un autoceļa A3 Inčukalns-Valmiera-Igaunijas robeža (Valka) posma no Sēnītes līdz tiltam pār Gauju pārbūve.

Ņemot vērā faktu, ka pilnais izpētes process vēl nav noslēdzies, precīzs Bobsleja un kamaniņu trases "Sigulda" rekonstrukcijai nepieciešamo valsts budžeta līdzekļu apmērs un tā sadalījums pa gadiem vēl nav zināms. Tomēr informatīvā ziņojuma pielikumā pievienots nepublisks darba materiāls par sacensību norises nodrošināšanas provizoriskajiem finanšu aprēķiniem, tai skaitā atspoguļojot arī indikatīvo trases rekonstrukcijas darbu laika grafiku un finanšu plūsmu.

Vācijas inženierprojektētāju birojs "IBG + Partner" ir veicis sākotnējo trases un tās infrastruktūras priekšizpēti, līdztekus izstrādāts trases pārbūves darbu procesa provizoriskais plāns. Nākamais posms ir detalizēta projektējamās teritorijas izpēte. Attiecīgu darbu veikšanai nepieciešami aptuveni deviņi mēneši un, ņemot vērā lietderības apsvērumus, tos būtu nepieciešams sākt pēc tam, kad ir pieņemts konceptuāls lēmums par rekonstrukcijas darbu sākšanu, kas savukārt var tikt pieņemts pēc SOK lēmuma par 2026. gada olimpiādes norises vietu pieņemšanas.

Attiecībā uz Bobsleja un kamaniņu trases "Sigulda" rekonstrukcijas darbu finansēšanas avotiem ziņojumā norādīts, ka rekonstrukcijas darbi finansējami no valsts budžeta līdzekļiem.

Ja Stokholma-Ore iegūst tiesības rīkot 2026. gada olimpiskās spēles, IZM četru mēnešu laikā pēc attiecīga SOK lēmuma pieņemšanas izskatīšanai valdībā jāiesniedz sākotnējais pasākumu plāns, kas būtu īstenojams laika posmā līdz 2026. gadam, lai nodrošinātu sacensību sarīkošanu Siguldā, norādot arī plāna provizoriskās izmaksas un to sadalījumu pa gadiem.

Tāpat pēc iepriekšminētā uzdevuma izpildes sadarbībā ar Bobsleja un kamaniņu trasi "Sigulda" jāsagatavo un izskatīšanai Ministru kabinetā jāiesniedz priekšlikums par jaunu valsts budžeta ilgtermiņa saistību uzņemšanos, lai nodrošinātu trases rekonstrukciju.

Vienlaikus norādīts, ka jautājums par valsts finansiālo atbalstu sacensību sarīkošanai Siguldā skatāms likumprojekta par valsts budžetu kārtējam gadam un likumprojekta par vidējā termiņa budžeta ietvaru sagatavošanas procesā, ievērojot valsts budžeta finansiālās iespējas.

  +2 [+] [-]

, 2019-04-09 15:42, pirms 5 gadiem
Blā, blā, blā garantijas un blā, bet summu cik mums/valstij izmaksātu trases pārbūve joprojām visi vairās nosaukt. Latvijas televīzija arī 2026. gadā Olimpiādi vēl pārraidīs zemas izšķirtspējas signālā, joprojām nespējot tai atrast šos 8 milj. pāriešanai uz HD, toties Siguldā mums šļūks olimpieši, bet trases malā uz to noraudzīsies joprojām algas pielikumu gaidošie policisti, skolotāji un mediķi.

     [+] [-]

, 2019-04-09 15:58, pirms 5 gadiem
Nu, algas pielikumu joprojām gaidīs daudzi, neatkarīgi no šī projekta

     [+] [-]

, 2019-04-09 15:58, pirms 5 gadiem
Ja projektu saprātīgi realizēs un uzraudzīs, neļaujot naudu izzagt, projekts Latvijai varētu būt pieņemams. Olimpisko ciemu Siguldā pēc spēlēm iztirgos bez problēmām, daļa no ceļa uz Siguldu ir praktiski sabrukusi un tā vai tā ir jālej no jauna. Vienīgais sāpīgais jautājums ir trases pārbūves izmaksas.

  -4 [+] [-]

, 2019-04-09 15:59, pirms 5 gadiem
Jānis Līgats rakstīja: Blā, blā, blā garantijas un blā, bet summu cik mums/valstij izmaksātu trases pārbūve joprojām visi vairās nosaukt. Latvijas televīzija arī 2026. gadā Olimpiādi vēl pārraidīs zemas izšķirtspējas signālā, joprojām nespējot tai atrast šos 8 milj. pāriešanai uz HD, toties Siguldā mums šļūks olimpieši, bet trases malā uz to noraudzīsies joprojām algas pielikumu gaidošie policisti, skolotāji un mediķi.
Saki man-kāpēc tādi kā Tu skatās tikai uz to cik un kur tiks ieguldīts līdzekļu, bet nekad neinteresējas par to cik no ieguldītā tiks atpelnīts ar uzviju?
Mūsdienās ir reti tādas Olimpiskās spēles pēc kurām rīkotāji paliek mīnusos.

     [+] [-]

, 2019-04-09 16:02, pirms 5 gadiem
Antons Upesdeglis rakstīja: Ja projektu saprātīgi realizēs un uzraudzīs, neļaujot naudu izzagt, projekts Latvijai varētu būt pieņemams. Olimpisko ciemu Siguldā pēc spēlēm iztirgos bez problēmām, daļa no ceļa uz Siguldu ir praktiski sabrukusi un tā vai tā ir jālej no jauna. Vienīgais sāpīgais jautājums ir trases pārbūves izmaksas.
Ceļš līdz Siguldai jau tagad tiek remontēts ar milzu rekonstrukcijas darbiem, un lielākā daļa no izmaksām tiks segtas no ES fondiem.

  +6 [+] [-]

, 2019-04-09 16:25, pirms 5 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Saki man-kāpēc tādi kā Tu skatās tikai uz to cik un kur tiks ieguldīts līdzekļu, bet nekad neinteresējas par to cik no ieguldītā tiks atpelnīts ar uzviju?
Mūsdienās ir reti tādas Olimpiskās spēles pēc kurām rīkotāji paliek mīnusos.
Olimpiskās spēles beidzas ar uzviju? Tu laikam joko

  +6 [+] [-]

, 2019-04-09 16:34, pirms 5 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Saki man-kāpēc tādi kā Tu skatās tikai uz to cik un kur tiks ieguldīts līdzekļu, bet nekad neinteresējas par to cik no ieguldītā tiks atpelnīts ar uzviju?
Mūsdienās ir reti tādas Olimpiskās spēles pēc kurām rīkotāji paliek mīnusos.

Kādas muļķibas tu te runā?

  +7 [+] [-]

, 2019-04-09 16:37, pirms 5 gadiem
VIENĪGĀS OS, kas noslēdzās ar peļņu bija 1984. Losandželosa.
Namejam visas spēles ir plusos, tikai neviens negrib viņas rīkot.

  -1 [+] [-]

, 2019-04-09 16:39, pirms 5 gadiem
Jānis Līgats rakstīja: Olimpiskās spēles beidzas ar uzviju? Tu laikam joko
Jā, un pat ja ne uzreiz, tad ilgtermiņā tas noteikti atmaksājas pie laba mārketinga un saimniekošanas, jo OS uzbūvēto infrastruktūru neviens prom neaiznesīs.
Iesaku izlasīt šo rakstu:
https://www.cfr.org/backgrounder/ec...

  -2 [+] [-]

, 2019-04-09 16:39, pirms 5 gadiem
loook ploik! rakstīja: VIENĪGĀS OS, kas noslēdzās ar peļņu bija 1984. Losandželosa.
Namejam visas spēles ir plusos, tikai neviens negrib viņas rīkot.
Arī Tev iesaku izlasīt:
https://www.cfr.org/backgrounder/ec...

     [+] [-]

, 2019-04-09 16:47, pirms 5 gadiem
loook ploik! rakstīja: VIENĪGĀS OS, kas noslēdzās ar peļņu bija 1984. Losandželosa.
Namejam visas spēles ir plusos, tikai neviens negrib viņas rīkot.
Losandželosā vismazākās izmaksas, un līdz ar to vislielākā peļņa bija, jo maz kas bija jāiegulda infrastruktūrā.
Arī Siguldas gadījumā maz, kas būs jāiegulda infrastruktūrā, jo OS ciems privātā iniciatīva, pati trase nav jābūvē no jauna, bet tikai salīdzinoši nedaudz ja pārbūvē. Attiecībā uz ceļiem utt., tad tas viss būtu jābūvē un jāremontē jebkurā gadījumā, un to pašu Siguldas trasi pēc OS varēs izmantot vel pilnvērtīgāk, jo būs pilnīgi visas iespējas realizēt, kaut vai pilnvērtīgu PK bobslejā, gan divniekiem, gan četriniekiem. Tas viss dos lielāku/mazāku peļņu perspektīvā.

  +4 [+] [-]

, 2019-04-09 16:54, pirms 5 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Jā, un pat ja ne uzreiz, tad ilgtermiņā tas noteikti atmaksājas pie laba mārketinga un saimniekošanas, jo OS uzbūvēto infrastruktūru neviens prom neaiznesīs.
Iesaku izlasīt šo rakstu:
https://www.cfr.org/backgrounder/economics-hosting-olympic-games
Tā visa infrastruktūra tikai lielākajā valstu tagad pūst un stāv nelietota, bet pilsētas vēl gadiem maksā ņemto kredītu.

  +7 [+] [-]

, 2019-04-09 16:57, pirms 5 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Losandželosā vismazākās izmaksas, un līdz ar to vislielākā peļņa bija, jo maz kas bija jāiegulda infrastruktūrā.
Arī Siguldas gadījumā maz, kas būs jāiegulda infrastruktūrā, jo OS ciems privātā iniciatīva, pati trase nav jābūvē no jauna, bet tikai salīdzinoši nedaudz ja pārbūvē. Attiecībā uz ceļiem utt., tad tas viss būtu jābūvē un jāremontē jebkurā gadījumā, un to pašu Siguldas trasi pēc OS varēs izmantot vel pilnvērtīgāk, jo būs pilnīgi visas iespējas realizēt, kaut vai pilnvērtīgu PK bobslejā, gan divniekiem, gan četriniekiem. Tas viss dos lielāku/mazāku peļņu perspektīvā.
Baidos, ka nav tādas trases pasaulē, kura strādātu ar peļņu. Tavs pozitīvisms ir pārāk naivs.

  +4 [+] [-]

, 2019-04-09 16:58, pirms 5 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Losandželosā vismazākās izmaksas, un līdz ar to vislielākā peļņa bija, jo maz kas bija jāiegulda infrastruktūrā.
Arī Siguldas gadījumā maz, kas būs jāiegulda infrastruktūrā, jo OS ciems privātā iniciatīva, pati trase nav jābūvē no jauna, bet tikai salīdzinoši nedaudz ja pārbūvē. Attiecībā uz ceļiem utt., tad tas viss būtu jābūvē un jāremontē jebkurā gadījumā, un to pašu Siguldas trasi pēc OS varēs izmantot vel pilnvērtīgāk, jo būs pilnīgi visas iespējas realizēt, kaut vai pilnvērtīgu PK bobslejā, gan divniekiem, gan četriniekiem. Tas viss dos lielāku/mazāku peļņu perspektīvā.
Vienīgi Siguldas trase nekad nav strādājusi ar peļņu un nestrādās.
Var optimizēt izdevumus un gudri taisīt bāzes, bet nestāsti, ka tas beidzas ar peļņu. Tā ir pilnīga muldēšana!

  -3 [+] [-]

, 2019-04-09 17:02, pirms 5 gadiem
Jānis Līgats rakstīja: Baidos, ka nav tādas trases pasaulē, kura strādātu ar peļņu. Tavs pozitīvisms ir pārāk naivs.
Lasi:
bobtrase.lv

     [+] [-]

, 2019-04-09 17:04, pirms 5 gadiem
loook ploik! rakstīja:
Kādas muļķibas tu te runā?
Te national sponsorship atdevi izvilku.
Avots: Cost and Revenue Overruns of the Olympic Games 2000-2018

ir arī atsevišķi ieņēmumi/izdevumi starptautiskās olimpiskās komitejas, Top sponsoru, biļešu tirzniecības un licenzēšanas finansējumiem.

uz ātro neredzēju absolūtos skaitļos, bet nacionālajam finansējumam vienmēr ir peļņa. cita runa ka pašai starptautiskajai olimpiskajai komitejai ziemas spēles vienmēr bijušas mīnusos, tāpat privātajiem sponsoriem ir ar mainīgām sekmēm veicies.

P.s. es grāmatu neesmu izlasijis, tikai tabulas apskatijies. Atstāju vietu diskusijām.
';

  -2 [+] [-]

, 2019-04-09 17:05, pirms 5 gadiem
loook ploik! rakstīja: Tā visa infrastruktūra tikai lielākajā valstu tagad pūst un stāv nelietota, bet pilsētas vēl gadiem maksā ņemto kredītu.
Nosauc valsti (pilsētas), izņemot Sarajevu, kurai ļoti lielu ļaunumu nodarīja Balkānu karš 90-to gadu sākumā, kura pilnīgi neko neizmanto, un līdz ar to negūst peļņu, no OS celtās infrastruktūras.

     [+] [-]

, 2019-04-09 17:05, pirms 5 gadiem
Namejs laikam ierēdnis,kurš piesūcies valsts naudai. Tāpēc aizstāv šādus projektus, kur var ieraut nāsīs nodokļu maksātāju naudu. Gudrie zviedri atrod muļķīšus Latvijā, kuri renes šļūkšanai, savai popularitātei ar mieru ziedot miljonus. Pat bagātā kaimiņvalsts Norvēģija tādu naudas šķērdēšanu neatļaujas, jo ierēdņi var zaudēt amatus,jo ierindas ļaudis uzšķauda tādam renes sportam.Mums garantētajos " otkatos" aizies kārtīga naudas kaudze.

     [+] [-]

, 2019-04-09 17:09, pirms 5 gadiem
loook ploik! rakstīja: Vienīgi Siguldas trase nekad nav strādājusi ar peļņu un nestrādās.
Var optimizēt izdevumus un gudri taisīt bāzes, bet nestāsti, ka tas beidzas ar peļņu. Tā ir pilnīga muldēšana!
Tā nav muldēšana. Vienīgi vienmēr ir atklāts jautājums cik SOK grib dalīties OS peļņā ar rīkotājvalstīm. SOK pelņa, kaut vai, piemēram, no OS TV translāciju tiesību pārdošanas, ir MILZĪGAS.

     [+] [-]

, 2019-04-09 17:10, pirms 5 gadiem
Ja rīko valsts, kur infrastruktūra jau ir vai ir nedaudz jāuzfrišina, tad finansiāli nekāds baigais slogs tas nav. Ja rīko valsts, kur daudz jābūvē no jauna, pietam bez redzama plāna, ko ar to sabūvēto iesākt pēc tam, tad ir kā ir. Pa lielam izskatās, ka gan zviedri, gan itāļi šai sakarā domā ar galvu, tā kā viss būs ok.

     [+] [-]

, 2019-04-09 17:10, pirms 5 gadiem
strops rakstīja: Namejs laikam ierēdnis,kurš piesūcies valsts naudai. Tāpēc aizstāv šādus projektus, kur var ieraut nāsīs nodokļu maksātāju naudu. Gudrie zviedri atrod muļķīšus Latvijā, kuri renes šļūkšanai, savai popularitātei ar mieru ziedot miljonus. Pat bagātā kaimiņvalsts Norvēģija tādu naudas šķērdēšanu neatļaujas, jo ierēdņi var zaudēt amatus,jo ierindas ļaudis uzšķauda tādam renes sportam.Mums garantētajos " otkatos" aizies kārtīga naudas kaudze.
Protams, otkati utt ir cita runa, bet Norvēģiem arī no sportiskās puses nav prikola ar boba trasi piedalīties.

     [+] [-]

, 2019-04-09 17:11, pirms 5 gadiem
Investīcijas būs smieklīgas uz kopējā spēļu fona. Un līdz ar to arī liels ieguvums Siguldai un Latvijai kopumā.
Ne par velti zviedri nebūvēs jaunu tik specifisku objektu, mums jau tas ir, vajag tikai to pilnveidot. Es 110% piekrītu Namejam ieguvumu ir x reizes vairāk kā mīnusu.
Nevar visu vērtēt Excel tabulā ir jāskatās plašāk - daudzveidīgāka treniņu bāze, vairāk starptautisku sacensību, labāki treniņa apstākļi vietējiem, tūrisma pieplūdums spēļu un sacensību laikā, dzīvokļu fonda daļēja atrisināšana, cita infrastruktūras attīstīšana.

     [+] [-]

, 2019-04-09 17:11, pirms 5 gadiem
killo2000 rakstīja: Ja rīko valsts, kur infrastruktūra jau ir vai ir nedaudz jāuzfrišina, tad finansiāli nekāds baigais slogs tas nav. Ja rīko valsts, kur daudz jābūvē no jauna, pietam bez redzama plāna, ko ar to sabūvēto iesākt pēc tam, tad ir kā ir. Pa lielam izskatās, ka gan zviedri, gan itāļi šai sakarā domā ar galvu, tā kā viss būs ok.
Zviedriem jau visa infrastruktūra pa lielam ir uzbūvēta.

     [+] [-]

, 2019-04-09 17:13, pirms 5 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Tā nav muldēšana. Vienīgi vienmēr ir atklāts jautājums cik SOK grib dalīties OS peļņā ar rīkotājvalstīm. SOK pelņa, kaut vai, piemēram, no OS TV translāciju tiesību pārdošanas, ir MILZĪGAS.
Ziemas olimpiskajās nav peļņas bet vasaras spēlēs gan ir peļņa.

  -3 [+] [-]

, 2019-04-09 17:19, pirms 5 gadiem
aigi_nr1 rakstīja: Investīcijas būs smieklīgas uz kopējā spēļu fona. Un līdz ar to arī liels ieguvums Siguldai un Latvijai kopumā.
Ne par velti zviedri nebūvēs jaunu tik specifisku objektu, mums jau tas ir, vajag tikai to pilnveidot. Es 110% piekrītu Namejam ieguvumu ir x reizes vairāk kā mīnusu.
Nevar visu vērtēt Excel tabulā ir jāskatās plašāk - daudzveidīgāka treniņu bāze, vairāk starptautisku sacensību, labāki treniņa apstākļi vietējiem, tūrisma pieplūdums spēļu un sacensību laikā, dzīvokļu fonda daļēja atrisināšana, cita infrastruktūras attīstīšana.
Ārzemju sportistu trenēšanās Siguldā trasei katru gadu ienes vienu miljonu peļņas. Nemaz nerunājot par pārējiem izdevumiem, kuri tie (ārzemju sportisti) trenējoties atstāj pašvaldības un valsts budžetā.

  +1 [+] [-]

, 2019-04-09 17:29, pirms 5 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Ārzemju sportistu trenēšanās Siguldā trasei katru gadu ienes vienu miljonu peļņas. Nemaz nerunājot par pārējiem izdevumiem, kuri tie (ārzemju sportisti) trenējoties atstāj pašvaldības un valsts budžetā.
Nu kā tu tā vari muldēt. Miljons no treniņiem ārvalstu.
Tevis paša norādītajā linkā, rakstīts, ka ieņēmumi no sacensību un treniņu organizēšanas ir 320 tūkstoši.

  +1 [+] [-]

, 2019-04-09 17:29, pirms 5 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Ārzemju sportistu trenēšanās Siguldā trasei katru gadu ienes vienu miljonu peļņas. Nemaz nerunājot par pārējiem izdevumiem, kuri tie (ārzemju sportisti) trenējoties atstāj pašvaldības un valsts budžetā.
Vai tu nejauc ieņēmumus ar peļņu?

  +5 [+] [-]

, 2019-04-09 17:32, pirms 5 gadiem
Namejam arī Rīgas satiksme strādā ar peļņu, jo viņš dotācijas skaita kā ienākumus.

  -1 [+] [-]

, 2019-04-09 18:17, pirms 5 gadiem
loook ploik! rakstīja: Nu kā tu tā vari muldēt. Miljons no treniņiem ārvalstu.
Tevis paša norādītajā linkā, rakstīts, ka ieņēmumi no sacensību un treniņu organizēšanas ir 320 tūkstoši.
Atvainojos, jo paskatījos ne tur kur vajadzēja skatīties.

Jā, tiešām par to vienu sportistu miljonu saņem valsts, un nevis trase.

Neatceros cik prasīja miljonus no valsts ieguldīt Siguldas trases rekonstrukcija (uzlabošana), bet pie šādas peļņas valsts savu ieguldīti naudu šai rekonstrukcijā (uzlabošanā) atgūtu pat ļoti ātri.

  -1 [+] [-]

, 2019-04-09 18:18, pirms 5 gadiem
Nagzzz rakstīja: Vai tu nejauc ieņēmumus ar peļņu?
Viss kas paliek pāri pēc izdevumu segšanas ir peļņa.