Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:138, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

M. Dukurs: "Braukšu tikai ar vienu kamanu. Pērn mainīšana bija kļūda"

M. Dukurs: "Braukšu tikai ar vienu kamanu. Pērn mainīšana bija kļūda"
Martins Dukurs. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Šodien Siguldas trasē sākusies Pasaules kausa jaunā sezona skeletonā, un pirmajā posmā no latviešiem labākais bija Martins Dukurs, kurš mājās atpalika tikai no krieva Ņikitas Tregubova un ierindojās otrajā vietā. Tomass Dukurs otrajā braucienā ielauzās sešiniekā, kamēr Ivo Šteinbergs debijā ierindojās 11. vietā. Piedāvājam visu trīs latviešu komentārus pēc sacensībām.

Martins Dukurs

"Interesants posms. Pirmajā braucienā bija ļoti rupjas kļūdas, virāžās kamana gāja ne tā, kā vajag. Braucu pārāk rupji, vēl jāadaptējas pie jaunās kamanas. Otrais brauciens labāks, varēja arī kamana kripatiņu labāk paslīdēt, bet tāpat biju tālu no Tregubova, viņš objektīvi bija labāks," norādīja Martins Dukurs. "Likās, ka Siguldas trasē būs viegli, bet uz pirmo braucienu jutu papildus uztraukumu un pats izbrīnījos par to. Priecīgs esmu par startu, domāju, ka būšu tālāk no vadošajiem."

"Viss ir noorganizēts labi, neredzu iemeslu, kāpēc lai šeit nebūtu nākamgad sacensības," par Siguldas posmu teica M. Dukurs. Latvijā Pasaules kausa posms nebija noticis kopš 2005. gada.

"Šosezon gribētu pilnveidot tehniku, adaptēties, saprast, kurās trasēs ir ātrāk, kurās lēnāk, un tad izdarīt secinājumus. Šis ir sākums četrgades ciklam, visu laiku tagad braukšu ar vienu kamanu, mēģināšu to maksimāli pilnveidot, jo lēkāšana nosit sajūtas. Tā, iespējams, pagājušajā sezonā bija mana lielākā kļūda. Ir četri slieču pāri, un arī tajos pagaidām neko nemainīšu," ieskatu plānos un tehnikā sniedza Martins.

Tomass Dukurs

"Nedaudz neesmu apmierināts ar braukšanu – mājas trasē jābrauc labāk. Tregubovs noteikti nebija apdzenams, viņam labi slīdēja. Sigulda nepiedod kļūdas. Otrais brauciens bija labāks, bet arī nebija labi. Vairāk bija problēmas manī, nevis tehnikā. Jānovērš paša kļūdas," norādīja Tomass Dukurs.

"Likās, ka krieviem slīd labāk nekā viņi brauca, savukārt korejietis labi brauca. Martinam otrais bija normāls brauciens, bet lielu variantu uzvarēt nebija," konkurentus un brāli komentēja Tomass. "Ar veselību nav viss kārtībā, pavasarī gūžas būs jāsaremontē."

"Fokuss ir uz pasaules čempionātu, pēc tam skatīsimies - tā gadu no gada domāšu, vai gribēsies braukt. Šī gada februārī droši vien būtu teicis, ka drīzāk šodien nebraukšu. Ja viss būtu palicis pa vecam, nebūtu braucis, bet tagad sacensību gars ir noķerts. Mēs daudz ko uztveram mierīgāk, eksperimentējam."

Ivo Šteinbergs

"Varbūt gribējas nedaudz labāk, piemēram, desmitnieku, bet debija iedod dubultu atbildību, kas atspēlējās startā," pēc pirmajām sacensībām Pasaules kausā teica Ivo Šteinbergs. "Tomēr braucienos viss bija kārtībā. 11. un 13. virāža, kas ir atslēga, sanāca. Kopumā augša nebija tik laba, leja varēja būt labāka."

"Braucu ar Rodžera Lodziņa jauno kamanu, būvējam no oktobra vidus, visu laiku mainām, eksperimentējam. Darbs liels izdarīts, bet viss turpināsies. Ir variants braukt ar savu kamanu vai palīdzēt Rodžeram un visiem kopā atrast ko jaunu. Esmu gatavs upurēties kopējam labumam nākotnes vārdā," pauda Šteinbergs.

"Ir daudz jautājuma zīmju par nākotni. Plāns ir nobraukt visus Pasaules kausa posmus Eiropā. Pašlaik zem lielas jautājuma zīmes ir tas, vai noturēsim trešo starta vietu nākamajai sezonai, tad būs jābrauc arī uz Ziemeļameriku. Par vietām nedomāju, tikt pie otrā brauciena ir labi," pauda Šteinbergs. "Ziemeļamerika ir tikai un vienīgi naudas jautājums, braucu par savu finansējumu, arī mani brāļi palīdz, esmu pusamatieris. Biju domājis par beigšanu, bet rudenī atkal atsāku, man patīk braukt, daru to hobija līmeni. Režīms ar darbu un treniņiem šobrīd ir 12-13 stundas dienā. Lēmumu par turpināšanu pieņēmu vien oktobrī."

Pagājušajā sezonā Šteinbergs viens aizbrauca uz Starpkontinentālā kausa posmiem Ziemeļamerikā, bet startēja neveiksmīgi. "Biju domājis, ka varēšu viens bez treneriem, bet tas ir neiespējami. Paņēmu pārāk lielu kumosu, bija liela vilšanās, mazliet pietrūka līdz olimpiskajām spēlēm. Jārok tehnikā, tur ir ļoti daudz iespējams, kas redzams pēc 3. vietas sievietēm Phjončhanā, kur angļu sportistei bija vājš starts," secināja Šteinbergs. Viņš pats apmaksā lidmašīnas biļetes un viesnīcu izdevumus, bet citās lietās talkā nāk Dukuri, piemēram, ar padomiem un braucienu filmēšanu.


, 2018-12-08 14:22, pirms 5 gadiem
Labāk ar vienu slieci. Uz Siguldas olimpiādi pēc sudraba!
, 2018-12-08 15:51, pirms 5 gadiem
kas ir kamana?
ir kamanas, kam nav vienskaitļa
, 2018-12-08 17:46, pirms 5 gadiem
purva_velns rakstīja: kas ir kamana?
ir kamanas, kam nav vienskaitļa
tas pats, kas Ciprusam puiki
, 2018-12-08 18:55, pirms 5 gadiem
Hm, jocīga attieksme pret Šteinbergu. Ja jau tā, tad tai trešajai starta vieta nav lielas nozīmes. Turklāt Šteinbergs pats arī laikam nav gatavs (nav iespēju) kļūt par profesionāli. Bet domāju, ka kādam no mūsu jaunajiem - Šteinbergam vai Netlauam noteikti ir jābrauc uz Ziemeļamerikas posmiem.
, 2018-12-08 20:17, pirms 5 gadiem
Interesanti ar to vārdu "kamana"... No vienas puses ierasts, ka ir daudzskaitlinieks "kamanas", no otras puses, käpēc politikā esam pēdējos gados pā4gājuši no "debatēm" uz "debati"? Ja esam konsekventi, tad lai ir "kamana"!
, 2018-12-09 09:58, pirms 5 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Hm, jocīga attieksme pret Šteinbergu. Ja jau tā, tad tai trešajai starta vieta nav lielas nozīmes. Turklāt Šteinbergs pats arī laikam nav gatavs (nav iespēju) kļūt par profesionāli. Bet domāju, ka kādam no mūsu jaunajiem - Šteinbergam vai Netlauam noteikti ir jābrauc uz Ziemeļamerikas posmiem.
Skeletons pa lielam sāk izskatīties pēc Dukuru ģimenes sporta. Laikam tā jau arī ir..Un ar to, ka Dukuri (vismaz viens) grib braukt līdz nākamajām OS, tiks panākts, ka pēc tam tik tiešām vairs nebūs kas brauc.
Par Martinu - izskatās, ka vienkārši negrib atzīt, ka viņa laiks skeletonā ir beidzies. Nu, ko dos, ja brauks vēl vienās OS? Zelts viņam tāpat nebūs.
, 2018-12-09 15:15, pirms 5 gadiem
WreckLV rakstīja: Skeletons pa lielam sāk izskatīties pēc Dukuru ģimenes sporta. Laikam tā jau arī ir..Un ar to, ka Dukuri (vismaz viens) grib braukt līdz nākamajām OS, tiks panākts, ka pēc tam tik tiešām vairs nebūs kas brauc.
Par Martinu - izskatās, ka vienkārši negrib atzīt, ka viņa laiks skeletonā ir beidzies. Nu, ko dos, ja brauks vēl vienās OS? Zelts viņam tāpat nebūs.
Ja sportista spēkos vēl pasaulē cīnīties par top3, kāpēc neturpināt?
Einars Fogelis kopā ar Zinti Ekmani. Foto: IBSF
5

Fogelis: "Lēmumam par 2026. gada OS ledus trasi jābūt līdz maija beigām"

LETA. Lēmumam par bobsleja, skeletona un kamaniņu sporta sacensību vietu 2026. gada olimpiskajās spēlēs Itālijā jābūt līdz maija beigām, preses konferencē pirms sezonas pēdējā Pasaules kausa posma Siguldā apstiprināja Starptautiskās Kamaniņu sporta federācijas (FIL) prezidents Einars Fogelis.
Foto: ibsf.org
3

Klārka un Grothērs uzvar pasaules čempionātā skeletonā

LETA. Kanādiete Helija Klārka un vācietis Kristofers Grpothērs piektdien Vinterbergā kļuva par uzvarētājiem pasaules skeletona čempionātā.
Foto: LFF
21

Prioritārie sporta veidi: futbols zaudē pirmo vietu, motosports apdzen tenisu

Pirms divām nedēļām Latvijas Nacionālā sporta padome apstiprināja 2024. gada valsts budžeta finansējumu sportam sadalījumu 51 miljona eiro apmērā. Portāla Sportacentrs.com rīcībā nonāca saraksts ar 15 prioritārajiem sporta veidiem, taču pēc datu precizēšanas tabulā redzamas izmaiņas.