Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:138, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Tomass Dukurs nepiedalīsies nākamajā Pasaules kausa posmā

Tomass Dukurs nepiedalīsies nākamajā Pasaules kausa posmā
Tomass Dukurs. Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Pieredzējušais latviešu skeletonists Tomass Dukurs nepiedalīsies nākamajā Pasaules kausa posmā ASV trasē Leikplesidā, aģentūrai LETA atklāja sportista tēvs un treneris Dainis Dukurs.

Pasaules kausa sezona skeletonā atsāksies nākamnedēļ ar sacensībām Leikplesidā. No Latvijas sportistiem tajā startēs tikai Martins Dukurs, kurš joprojām aizvada aktīvu cīņu par kopvērtējuma pirmo trijnieku. Tikmēr nolemts, ka Martina brālis Tomass Dukurs šajā etapā nepiedalīsies, bet startēs nākamajā posmā Kalgari, kur uzreiz tiks aizvadītas divas skeletona sacensības, jo janvārī laikapstākļu dēļ nācās atcelt mačus Vācijas trasē Kēnigszē.

Kalgari arī noslēgsies Pasaules kausa sezona, bet kulminācija būs pēc tam, kad 2010. gada Vankūveras ziemas olimpisko spēļu trasē notiks planētas meistarsacīkstes. Uz Ziemeļameriku nedosies trešais Latvijas skeletonists Ivo Šteinbergs, kurš nestartēja arī iepriekšējā posmā Sanktmoricā, jo bija saslimis.

"Šteinbergs ir visīstākais amatieris, kurš pats meklē sponsorus un brauc par savu naudu. Viņš mums ļoti palīdzēja ar savu attieksmi un tehnikas testēšanu," pateicīgs bija Dainis Dukurs. Līdz ar to Šteinbergam šī sezona ir noslēgusies.

Pasaules kausa kopvērtējumā līderis ir olimpiskais čempions Sunbins Juns no Dienvidkorejas, kurš iekrājis 1045 punktus un tikai par punktu apsteidz krievu Aleksandru Tretjakovu. Trešais ar 969 punktiem ir Ņikita Tregubovs, kamēr ceturto pozīciju ar 938 punktiem ieņem vācietis Aksels Jungs. Piektais ar 931 punktu ir M. Dukurs, bet viņam ar 880 punktiem seko T. Dukurs. Savukārt Šteinbergs ar 300 punktiem ir 24. pozīcijā.


, 2019-02-06 13:03, pirms 5 gadiem
Jā, Latvijā skeletons iet uz grunti...
, 2019-02-06 13:06, pirms 5 gadiem
tad jau faktiski sanāk ,ka pec Pekinas spēlēm skeletons Latvija izmirs , jo naudu nevienam sporistam neviens nedos
, 2019-02-06 13:11, pirms 5 gadiem
comon88 rakstīja: tad jau faktiski sanāk ,ka pec Pekinas spēlēm skeletons Latvija izmirs , jo naudu nevienam sporistam neviens nedos
Ja kaut kas izmirs tad tas būs biatlons, skeletonā vismaz ir jaunatne, kura junioru čempī var desmitniekā iebraukt.
, 2019-02-06 13:23, pirms 5 gadiem
Edgars rakstīja: Ja kaut kas izmirs tad tas būs biatlons, skeletonā vismaz ir jaunatne, kura junioru čempī var desmitniekā iebraukt.
Biatlons jau ir miris, kopsh muusu fantastikais 4nieks - Bricis, Upenieks, Maluhins, Naakums beidza aktiivo karjeru.
, 2019-02-06 13:29, pirms 5 gadiem
comon88 rakstīja: tad jau faktiski sanāk ,ka pec Pekinas spēlēm skeletons Latvija izmirs , jo naudu nevienam sporistam neviens nedos
Nu, nezinu gan, ir juniori, kuri pasaulē ir top10...
, 2019-02-06 13:30, pirms 5 gadiem
tornis rakstīja: Jā, Latvijā skeletons iet uz grunti...
Un kā tad ar Eiropas junioru medaļniekiem?
, 2019-02-06 13:36, pirms 5 gadiem
hantele rakstīja: Biatlons jau ir miris, kopsh muusu fantastikais 4nieks - Bricis, Upenieks, Maluhins, Naakums beidza aktiivo karjeru.
Kamēr Rastijs bliež...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2019-02-06 14:07, pirms 5 gadiem
Nepiedalīsies, JO????Kas tā par debīlu modi, pateikt a lai visi cepjas, kas ar to domāts. kiviči 'bļ...
, 2019-02-06 14:21, pirms 5 gadiem
Savulaik biatlonā lieliska bija stafete,epizodiski.Individuāli izcēlās Maļuhins,Bricis.Nākums tik vienā-divās sezonās individuāli bija rezyultatīvs.Arī Raivis Zīmelis,tāpat kā Edgars Piksons pabijis TOP 10.Tajā laikā konkurence bija 3 reizes mazāka nekā tagad,salīdzināt ar pašreizējo biatlonu nav iespējams.
, 2019-02-06 14:22, pirms 5 gadiem
Skeletonam BMX liktenis jau ir sācies.Nākotnes talanti nav redzami.Patreiz junioriem max top 10 griesti,ja pat starp junioriem uz podestiem netiek.
, 2019-02-06 14:22, pirms 5 gadiem
Tak Dainis intervijā LTV7 pēc vieniem mačiem teica, ka Tomass brauks uz Vistleru, gatavoties PČ.
, 2019-02-06 14:33, pirms 5 gadiem
Izskatās, ka Latvijas skeletons ir iegājis fāzē - "Здравствуй жопа, Новый год"?! (droši vien jaunieši varētu nesaprast krievu valodu un šī teiciena jēgu, bet nu vismaz vārdu "жопа" taču zināt?)
, 2019-02-06 14:35, pirms 5 gadiem
Edgars rakstīja: Ja kaut kas izmirs tad tas būs biatlons, skeletonā vismaz ir jaunatne, kura junioru čempī var desmitniekā iebraukt.
tak kamēr rene būs, tikmēr vienmēr kāds šļūkāts atradīsies! tam nav nepieciešami n-tie gadi, kā biatlonā, lai sasniegtu 10.vietu pasaulē ar musu resursiem, naudu un ziemām!
, 2019-02-06 14:44, pirms 5 gadiem
Edgars rakstīja: Ja kaut kas izmirs tad tas būs biatlons, skeletonā vismaz ir jaunatne, kura junioru čempī var desmitniekā iebraukt.
Jaunatne, tas ir - Netlaus, Veinbergs, Muižnieks, Tērauda un Zunte? Par nevienu citu neesmu dzirdējis, bet varbūt tas ir tikai informācijas trūkums.

Vai es pareizi sapratu, ka pasaules kausa posmā skeletonā Siguldā bija pieejams tikai viens trases atklājējs (Muižnieks), kurš pēc katra brauciena atkal ātri tika vests augšā uz startu?

Kāpēc uz Ziemeļameriku netiek ņemts Netlaus (varētu startēt divos PK posmos) un Tērauda vai Zunte (divi PK posmi un pasaules čempionāts)?

Kāpēc tika iznīcināta Šteinberga (sporta) karjera?

u.tt.
, 2019-02-06 14:58, pirms 5 gadiem
Skeletona nakotne ir bet jasaprot jau ka tadu panakumu nebus ka ir sobrid! Vismaz pagaidam! Jasaprot jau ka Dukuriem ipasi nekad jaunie nav interesejusi, vini ir vilkti lidzi paris eksemplaru veida tikai lai paraditu ka kaut kada kustiba ir aiz viniem, mes visi zinam ka tas ir vienas gimenes bizness! Varbut pedejas paris sezonas jaaunie ir sakusi bazt galvu no azotes un sakt darboties patstavigak! vismaz prese Dukurs loti piezemets par junioriem,ipasi neizsakas , acimredzot nav iesaistits tik loti vairs tur vai ari tiek bidits mala!
Einars Fogelis kopā ar Zinti Ekmani. Foto: IBSF
5

Fogelis: "Lēmumam par 2026. gada OS ledus trasi jābūt līdz maija beigām"

LETA. Lēmumam par bobsleja, skeletona un kamaniņu sporta sacensību vietu 2026. gada olimpiskajās spēlēs Itālijā jābūt līdz maija beigām, preses konferencē pirms sezonas pēdējā Pasaules kausa posma Siguldā apstiprināja Starptautiskās Kamaniņu sporta federācijas (FIL) prezidents Einars Fogelis.
Foto: ibsf.org
3

Klārka un Grothērs uzvar pasaules čempionātā skeletonā

LETA. Kanādiete Helija Klārka un vācietis Kristofers Grpothērs piektdien Vinterbergā kļuva par uzvarētājiem pasaules skeletona čempionātā.
Foto: LFF
21

Prioritārie sporta veidi: futbols zaudē pirmo vietu, motosports apdzen tenisu

Pirms divām nedēļām Latvijas Nacionālā sporta padome apstiprināja 2024. gada valsts budžeta finansējumu sportam sadalījumu 51 miljona eiro apmērā. Portāla Sportacentrs.com rīcībā nonāca saraksts ar 15 prioritārajiem sporta veidiem, taču pēc datu precizēšanas tabulā redzamas izmaiņas.