Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:138, Did:0, useCase: 3

M.Dukurs nav saskumis par otro vietu PK kopvērtējumā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

M.Dukurs nav saskumis par otro vietu PK kopvērtējumā
Martins Dukurs
Foto: Edmunds Brencis, F64

Iepriekšējo septiņu Pasaules kausu ieguvējs Martins Dukurs (32) šajā sezonā nav tik pārliecinošs un kopvērtējumā pagaidām ir otrais. Sarunā ar žurnālu "Klubs" mūsu skeletonists atklāj, ka nav saskumis, vienkārši jācīnās tālāk. Mērķis ir startēt līdz 2018. gadam.

Šīs sezonas rezultāti nav tik labi kā iepriekš. Jaunās kamanas jau pašā sākumā neizskatījās tik labas, tomēr šķita, ka gan jau tiks galā. Bet visu vainu nevar novelt uz kamanām, turklāt tagad tās noliktas malā. Martins Dukurs informē, ka pats sev uzdevis jautājumu - cik ilgi vēl? Konkurenti viņu ļoti vēro. Visu laiku nav iespējams virzīties uz priekšu, arī fiziski nevar būt vienmēr virsotnē, reizumis nākas spert soli atpakaļ. "Es tiešām jūtos normāli. Neesmu saskumis. Dzīve turpinās. Nevaru teikt, ka manas darba spējas ir samazinājušās vai gribasspēks kļuvis mazāks," norāda latvietis.

Kā jau ziņots, 2016. gada 18. jūlijā Pasaules antidopinga aģentūras (WADA) neatkarīgās komisijas vadītājs Ričards Maklarens publiskoja izmeklēšanas rezultātus par Krievijas dopinga programmu 2014. gada Soču olimpiādē - valsts esot apzināti piedalījusies un kontrolējusi dopinga lietošanas piesegšanu. 2016. gada decembra pirmajā pusē Latvijas skeletona izlase paziņoja, ka boikotēs pasaules čempionātu, ja tas notiks Sočos. Šādu iespēju apsvēra arī citu valstu pārstāvji. Izvērtējot radušos situāciju, decembra vidū Starptautiskā bobsleja un skeletona federācija (IBSF) nolēma pārcelt 2017. gada pasaules čempionātu uz Kēnigzē trasi Vācijā. Janvāra sākumā IBSF uz laiku atstādināja Soču olimpisko čempionu Aleksandru Tretjakovu, pēdējās olimpiādes bronzas medaļnieci Jeļenu Ņikitinu, kā arī skeletonistes Olgu Potiļicinu un Mariju Orlovu, taču pietrūka pierādījumu un drīz vien tika dota zaļā gaisma atkal startēt.

Kad tika publiskots attiecīgais saraksts, krievu sportisti kaut ko skatījās telefonā. Saraksts tika gudri izveidots - nebija minēti uzvārdi, bet bija datums un vieta, ļaujot atšifrēt cilvēkus, informē Soču olimpiādes vicečempions Dukurs. Decembra vidū Leikplesidā notika Martina saruna ar krievu skeletonistiem, taču Tretjakovs klāt nenāca un turējās nostāk. Ar Tretjakovu joprojām sveicinās, taču īpaši nerokojas.

Martina mērķis ir braukt līdz 2018. gadam. Kā zināms, tad notiks olimpiskās spēles Dienvidkorejā. Nākamajā ciklā neplāno startēt.

PK kopvērtējuma līderi

#Sportists (valsts)Punkti
1.Sunbins Juns (Dienvidkoreja)1213
2.Martins Dukurs (Latvija)1212
3.Aksels Jungs (Vācija)1088
4.Kristofers Grotērs (Vācija)1081
5.Aleksandrs Gasners (Vācija)1056
6.Aleksandrs Tretjakovs (Krievija)1052
7.Tomass Dukurs (Latvija)1018
8.Metjū Antuāns (ASV)1010

Izmantotie resursi:
Žurnāls "Klubs", Aivars Pastalnieks
ibsf.org

  +1 [+] [-]

, 2017-02-02 16:39, pirms 7 gadiem
Vai tiešām !? Tad sanāk, ka šomēnes notiekošais PČ būs pēdējais gan Martina, gan visdrīzāk Tomasa karjerā !

  -1 [+] [-]

, 2017-02-02 18:21, pirms 7 gadiem
LATVIEŠU VALODĀ NAV TĀDA VĀRDA - SASKUMIS! Sasodītie urlēni...

  +1 [+] [-]

, 2017-02-03 12:13, pirms 7 gadiem
Var jau Martinu saprast, jo ir sasniegts gandrīz viss. Tomēr ir vēl jāsaņem pēdējie spēki! Līdzīgi kā tenisā ir Federeram - trūkst tikai Olimpiskā zelta vienspēlēs. Bet gan Martinam, gan Rodžeram vēl ir iespējas "aizvērt" arī pēdējo robu.
Šodien Īglsas trasē 15:00 notiks PK posms skeletonā. Tomass startēs kā 11.ais, bet Martins kā 15tais.
ibsf.org
Turam, visi, īkšķus!!!

  +1 [+] [-]

, 2017-02-03 12:27, pirms 7 gadiem
žurnaļuga rakstīja: LATVIEŠU VALODĀ NAV TĀDA VĀRDA - SASKUMIS! Sasodītie urlēni...
da labi...

Links: Tēzaurs