Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Freimanis

Pasaules kausa 1. posmā Latviju pārstāvēs 11 kamaniņu sportisti

Pasaules kausa 1. posmā Latviju pārstāvēs 11 kamaniņu sportisti
Andris Šics, Juris Šics un Elīza Tīruma
Foto: Ilmārs Znotiņš/LOK/F64

Pēc Nāciju kausa izcīņas rezultātiem šodien Īglsas trasē Austrijā noskaidrojās, ka Latviju Pasaules kausa 1. posmā pārstāvēs arī Artūrs Dārznieks, Riks Kristens Rozītis, Elīza Tīruma, Ulla Zirne un Kendija Aparjode. Automātiski dalību pamatsacensībās jau bija nodrošinājuši Inārs Kivlenieks un Kristaps Mauriņš, kā arī divnieku ekipāžas Andris Šics/Juris Šics un Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš.

Artūrs Dārznieks vīriešu konkurencē ierindojās ceturtajā vietā, par 0,195 sekundēm atpaliekot no uzvarētāja vācieša Floriāna Berkesa, bet Riks Kristens Rozītis ierindojās 18. vietā, uzvarētājam zaudējot 0,648 sekundes. Rozītis pamatsacensībām kvalificējās kā pirmspēdējais no Nāciju kausa dalībniekiem.

Dāmu sacensībās otro vietu izcīnīja Elīza Tīruma, kura austrietei Birgitai Placerei zaudēja 0,069 sekundes, bet Ulla Zirne ieņēma 11. vietu, no uzvarētājas atpaliekot par 0,415 sekundēm. Tikmēr debitante Kendija Aparjode ierindojās 14. vietā (+0,530), kā pēdējā kvalificējoties pamatsacensībām, bet vēl viena debitante Alise Evelīna Mitkus palika 28. vietā (+1,213).

Divnieku ekipāžu konkurencē Latvijas kamaniņu braucēji nestartēja, bet uzvaru izcīnīja itālieši Floriāns Grūbers/Simons Kaincvalders.

"Artūrs izdarīja visu. Izlaboja treniņos pielaistās kļūdas un rezultāts neizpalika. Arī Rozītim ir kur augt. Jā, viņam bija kļūdas startā, bet ledus bija tāds, kāds tas varēja būt pie +12 grādiem. Liels prieks par Kendijas centību un atdevi. Meitenei ir potenciāls, un, tā turpinot, rezultāti neizpaliks. Ulla pieļāva kļūdas trases augšgalā. Arī Elīzai bija kļūdas, kas neļāva iegūt pirmo vietu. Treneri trasē visu filmēja, un mums būs materiāls, ko vakarā pārrunāt," Latvijas Kamaniņu sporta federācijas mājaslapā citēts izlases galvenais treneris Kaspars Dumpis.

Pasaules kausa 1. posma pamatsacensības sestdien sāksies ar plkst. 10.15, kad uz starta izies sievietes, bet 13.05 sāksies divnieku sacensības. Svētdien, plkst. 10.30 paredzēts starts vīriešu sacensībām.

Kamaniņu sporta 2014./2015. gada sezonas kalendārs:

DatumsVietaSacensības
29. un 30. novembrisĪglsa (Austrija)PK 1. posms
5. un 6. decembrisLeikplesida (ASV)PK 2. posms
12. un 13. decembrisKalgari (Kanāda)PK 3. posms
3. un 4. janvārisKēnigzē (Vācija)PK 4. posms
17. un 18. janvārisOberhofa (Vācija)PK 5. posms
24. un 25. janvārisLillehammere (Norvēģija)PČ junioriem
24. un 25. janvārisVinterberga (Vācija)PK 6. posms
30. un 31. janvārisĪglsa (Austrija)EČ junioriem
31. janvāris un 1. februārisLillehammere (Norvēģija)PK 7. posms
14. un 15. februārisSigulda (Latvija)
21. un 22. februārisAltenberga (Vācija)PK 8. posms
28. februāris un 1. martsSoči (Krievija)PK 9. posms un EČ

Renes sporta veidi

Sporta veidsSezonas sākums
Kamaniņu sports29.-30. novembris
Skeletons12.-13. decembris
Bobslejs12.-13. decembris

Izmantotie resursi:
fil-luge.org


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Kristers Aparjods. Foto: Josef Plaickner
2

Aparjods un Aparjode uzvar Latvijas čempionātā kamaniņu sportā

LETA. Piektdien bobsleja un kamaniņu trasē "Sigulda" norisinājās Latvijas čempionāts, kas noslēdza 2023./2024.gada kamaniņu sporta sezonu, informē Latvijas Kamaniņu sporta federācija (LKSF).
Roberts Plūme un Mārtiņš Bots. Foto: AP/Scanpix
8

Latvija Pasaules kausu kamaniņu sportā noslēdz ar sudrabu stafetē

Siguldā šodien noslēdzās Pasaules kauss kamaniņu sportā, kura pēdējā sacīkstē Latvijas komanda izcīnīja sudraba medaļas stafetē.
Kristers Aparjods. Foto: Mareks Gaļinovskis
14

Zeltu Pasaules kausa noslēdzošajā posmā Siguldā izcīna arī Aparjods

Pasaules kausa kamaniņu sportā noslēdzošajā posmā Siguldā vīriešu vieninieku sacensībās zeltu izcīnīja Latvijas kamaniņsportists Kristers Aparjods.