Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Mauriņš vērtē kamaniņu braucēju startu PČ: "Līdz stafetei viss bija labi..."

Mauriņš vērtē kamaniņu braucēju startu PČ: "Līdz stafetei viss bija labi..."
Ulla Zirne. Foto: EPA/Scanpix

Aizvadītajā nedēļas nogalē Kēnigszē trasē norisinājās pasaules čempionāts kamaniņu sportā. Latvijas izlases menedžeris un viens no treneriem Kristaps Mauriņš Latvijas izlases dalībnieku sniegumu tajā novērtēja kā labu, atklājot arī iemeslus, kāpēc mūsējie tikuši diskvalificēti no komandu stafetes sacensībām.

Sarunā ar portālu Sportacentrs.com par lielāko vilšanos pasaules čempionātā Mauriņš nosauca mūsu stafetes komandas piedzīvoto diskvalifikāciju svētdien. Pirms tam šis pasaules čempionāts Latvijai bija ļoti veiksmīgs. Vispirms piektdien sprinta sacensībās ceturtie divnieku sacensībās bija brāļi Andris un Juris Šici, bet piektais starp vīriem finišēja Kristers Aparjods. Sestdien divnieku pamatsacensībās ceturtie bija Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš, kuriem piektajā pozīcijā sekoja Šici, bet starp dāmām negaidīti sesto vietu guva Ulla Zirne. Savukārt svētdien vīru pamatsacensībās Inārs Kivlenieks un Aparjods bija attiecīgi 11. un 12. pozīcijā, turklāt otrais no viņiem tika pie sudraba U-23 ieskaitē.

"Kopumā nostartējām labi, līdz stafetei viss bija kārtībā. Piektdien sprintā nostartējām pat ļoti labi. Liels prieks par Ullu, kura aizvadīja labus braucienus. Noteikti var uzteikt arī Elīzu, lai gan viņai šajā trasē īsti neslīdēja kamanas. Treniņu nedēļā izmēģinājām visādus variantus, taču rezultātu tas nedeva. Ļoti žēl Kendijas, kura te īsti nespēja uzķert trases lejasdaļu. Skaidrs, ka sezonas galvenajos startos visiem ir lielāka atbildība, stresiņš un mandrāža. Vīru konkurencē gana labi nostartēja gan Inārs, gan Kristers. Savas korekcijas ieviesa laika apstākļi. Pirmajā braucienā tieši pirms Kristera sāka snigt, un tas noteikti ieviesa zināmas korekcijas. Tāds ir tas sporta veids," uz mūsējo startu kopumā atskatījās Mauriņš.

Elīzai līdz galam labāko rezultātu uzlabot neļāva vēl Siguldā piedzīvotais vēdera vīruss. Pēc slimošanas viņa zaudējusi pāris kilogramus, kas, iespējams, nedaudz traucējis viņai sasniegt labāku rezultātu, taču pārējiem ar veselību viss bijis kārtībā.

Jau pēc sacensībām (svētdienas vakarā) sociālajā vietnē Facebook.com ar interesantu ierakstu atzīmējās Inārs Kivlenieks. Ierakstā, kas neilgi pēc tā publicēšanas gan tika dzēsts, sportists pauda neizpratni par stafetes komandas sastāva izvēli un viņa neiekļaušanu tajā. Lai gan viņš vīru mačos ierindojās augstākā vietā nekā Aparjods, pie vietas stafetes komandā tika otrais. Arī te Mauriņam ir pamatojums: "Ja Pasaules kausos stafetes komandā tiek iekļauti sportisti, kuriem labāk veicies iepriekšējo dienu sacensībās, tad Eiropas un pasaules čempionātos, kā arī olimpiskajās spēlēs lēmumu par stafetes komandas sastāvu pieņem treneri. Par labu Kristeram nosliecāmies Kristera parādītā ātruma trases lejas daļā dēļ. Skaidrs, ka Inārs šobrīd var justies nedaudz apdalīts, taču tāds šoreiz bija treneru lēmums," skaidro Mauriņš. Interesanti, ka minētā Facebook.com ieraksta komentāru sadaļā neiztika arī bez Latvijas izlases dalībnieku savstarpējiem apvainojumiem...

Stafetes komanda tika diskvalificēta Aparjoda pāragrā starta dēļ. Izrādās, ka pie vainas bijis kāds no TV operatoriem, kurš ar kameru vai kādu TV tehniskas vadu nosimulējis līdzīgu skaņu, kāda tā ir brīdī, kad sportists drīkst doties trasē. Kristers uz to noreaģējis un skāris starta vārtus... Vēlāk Latvijas izlases pārstāvji uzrakstījuši protestu, kas gan ticis noraidīts. "Vainīgie netiek meklēti. Juris ar Andri, kuri tobrīd jau stāvēja aiz Kristera arī teica, ka skaņa esot bijusi ļoti līdzīga starta skaņai. Kristers tobrīd bija maksimāli koncentrējies un nedaudz pārcentās," teic Mauriņš.


, 2019-01-28 16:19, pirms 5 gadiem
Nu un kas bija labi? Varbūt izcīnījāt kādu medaļu?
, 2019-01-28 16:44, pirms 5 gadiem
Alpaville rakstīja: Nu un kas bija labi? Varbūt izcīnījāt kādu medaļu?
Caucei Zirnei un Vēja kungam nav jau tās atieksmes pret sportu lai medaļu izcīnītu,bet aina skatoties uz divniekiem un Aparjodiem ir pozitīva .Stafete jau nebija traģiska ,traģiski būtu ja nostartētu un paliktu 6-7
, 2019-01-28 17:28, pirms 5 gadiem
Papētīju sieviešu kamaniņu sporta stasistiku. Un lūk kas atklājas, Orlova, Cauce un Zirne ir vienīgās Latvijas kamaniņbraucējas, kuras Pasaules čempionātos kamaniņu sportā ir iekļuvušas sešiniekā, startējot zem Latvijas karoga. Annai tas izdevās 2003. gadā Siguldā, Elīzai - 2015./2016. gada sezonā Kenigzē izcīnot 5. vietu, Ullai šogad Vinterbergā izcīnot 6. vietu.
, 2019-01-28 18:30, pirms 5 gadiem
Alpaville rakstīja: Nu un kas bija labi? Varbūt izcīnījāt kādu medaļu?
Medaļas Vācijas trasē? Ok, vāciešiem tur spīdoši negāja, bet tomēr!

Mēs medaļas varam paņemt vai nu savā vai neitrālā trasē. Kā tas ir bijis OS Vankuvērā un Sočos, Pjončanā neveiksmīgas OS bija visai izlasei. Ļoti vāji sagatavota komanda toreiz bija.

Man ar liekas ka PČ kamaniņniekiem bija ok
, 2019-01-28 18:49, pirms 5 gadiem
sandis444444 rakstīja: Medaļas Vācijas trasē? Ok, vāciešiem tur spīdoši negāja, bet tomēr!

Mēs medaļas varam paņemt vai nu savā vai neitrālā trasē. Kā tas ir bijis OS Vankuvērā un Sočos, Pjončanā neveiksmīgas OS bija visai izlasei. Ļoti vāji sagatavota komanda toreiz bija.

Man ar liekas ka PČ kamaniņniekiem bija ok
OS medaļas bija Šicu nopelns ,ne kaut kas cits,būtu divnieks Kivlinieka vai Cauces līmenī medaļu tur nebūtu
, 2019-01-28 19:50, pirms 5 gadiem
Izlase nostartēja cienījami pat labi. Drusku pietrūka veiksmes un nelielas kļūdiņas trasē. Protams stafetes diskvalifikācija bija Kristera pieredzes trūkums, bet tas ir labi, ka sportists mēģina iet uz maksimumu! Tā, ka šai izlasei redzu potenciālu un, lai turpinās labi iesāktais darbs.
Kristers Aparjods. Foto: Josef Plaickner
2

Aparjods un Aparjode uzvar Latvijas čempionātā kamaniņu sportā

LETA. Piektdien bobsleja un kamaniņu trasē "Sigulda" norisinājās Latvijas čempionāts, kas noslēdza 2023./2024.gada kamaniņu sporta sezonu, informē Latvijas Kamaniņu sporta federācija (LKSF).
Roberts Plūme un Mārtiņš Bots. Foto: AP/Scanpix
8

Latvija Pasaules kausu kamaniņu sportā noslēdz ar sudrabu stafetē

Siguldā šodien noslēdzās Pasaules kauss kamaniņu sportā, kura pēdējā sacīkstē Latvijas komanda izcīnīja sudraba medaļas stafetē.
Kristers Aparjods. Foto: Mareks Gaļinovskis
14

Zeltu Pasaules kausa noslēdzošajā posmā Siguldā izcīna arī Aparjods

Pasaules kausa kamaniņu sportā noslēdzošajā posmā Siguldā vīriešu vieninieku sacensībās zeltu izcīnīja Latvijas kamaniņsportists Kristers Aparjods.