Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Šici uzvar Sprinta sezonas kopvērtējumā, stafetē mūsējiem bronza

Agris Suveizda

Šici uzvar Sprinta sezonas kopvērtējumā, stafetē mūsējiem bronza
Brāļi Šici
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

LETA. Latvijas divnieku ekipāžas Andris un Juris Šici, kā arī Oskars Gudrmovičs un Pēteris Kalniņš svētdien Siguldas trasē izcīnīja attiecīgi sudraba un bronzas medaļas Eiropas čempionāta, kas vienlaikus ir Pasaules kausa noslēdzošais - devītais - posms, Sprinta kausa sacensībās. Pie viena Šici nodrošinājuši uzvaru arī Sprinta kausa sezonas kopvērtējumā, šādu trofeju iegūstot pirmo reizi. Savukārt komandu stafetē mūsējiem bronza.

Par sacensību uzvarētājiem svētdien kļuva sezonas līderi Toni Egerts un Saša Benekens no Vācijas, kam Šici piekāpās par 0,087 sekundēm. Savukārt valsts otrā ekipāža Gudramovičs/Kalniņš sestdien divnieku pamatsacensībās palika uzreiz aiz goda pjedestāla, tomēr Sprinta kausā, veicot solīdu braucienu, viņi izcīnīja bronzu, no uzvarētājiem atpalikdami 0,194 sekundes. Tikmēr trešā Latvijas ekipāža Kristens Putins un Imants Marcinkēvičs savā braucienā pieļāva vairākas kļūdas, noslēgumā ierindojoties 13.vietā starp 15 ekipāžām. Eiropas čempionāta ieskaitē viņiem 11.pozīcija.

Putinam/Marcinkēvičam šīs bija otrās Sprinta kausa sacensības karjerā. Tajās viņi debitēja pirms gada arī Siguldas posmā, ierindodamies 11.pozīcijā. Sestdien pamatsacensībās divniekos par uzvarētājiem kļuva Egerts/Benekens, kamēr Šici bija otrie, bet bronzas medaļas ieguva Tobiass Vendls un Tobiass Arlts no Vācijas. Uzreiz aiz goda pjedestāla sestdien bija Gudramovičs/Kalniņš, kamēr Putins/Marcinkēvičs bija astotie.

Sprinta kausa sezonas kopvērtējumā uzvarēja tieši Šici, kuri kopvērtējumā par 0,207 sekundēm apsteidza amerikāņus Metu Mortensenu un Džeisonu Terdimenu. Pasaules kausa sezonas noslēgumā kopvērtējumā uzvarēja Egerts/Benekens, kuri ieguva 1170 punktus. Viņiem ar 911 punktiem sekoja tautieši Tobiass Vendls un Tobiass Arlts, bet trešie ar 836 punktiem bija austrieši Peters Pencs un Georgs Fišlers. Tikmēr Šici ar 719 punktiem bija stabilā ceturtajā vietā, bet Gudramovičs un Kalniņš ar 456 punktiem noslēdza labāko desmitnieku. Trešā Latvijas ekipāža Putins un Marcinkēvičs šosezon iekrāja 244 punktus un ieņēma 20.pozīciju.

Pie medaļas tika arī Kendija Aparjode, kura 0,113 sekundēm zaudēja čempionei Tatjanai Ivanovai un izcīnīja bronzu. Krievijas kamaniņu braucēja cīņā par uzvaru vācieti Natāliju Gaizenbergeri apsteidza par nieka 0,005 sekundēm, savukārt Aparjode ceturtajā vietā esošo vācieti Dajanu Aitbergeri pārspēja par 0,025 sekundēm. Vēl 0,051 sekundi tālāk piektajā vietā ierindojās Ulla Zirne, bet Elīzai Caucei devītā pozīcija.

Sacensībās noslēdzās ar komandu stafeti. Latvijas komandas rindās svētdien startēja teicamā formā esošā Kendija Aparjode, Inārs Kivlenieks, kā arī divnieku ekipāža Andris un Juris Šici. Latvieši savus braucienus veica bez lielām kļūdām, sākotnēji atpaliekot vien no Krievijas.

Kā noslēdzošā komanda stafetē startēja spēcīgā Vācija, taču tās braucēji trasē pieļāva vairākas kļūdas, kas reāli neļāva cīnīties par pirmo vietu, tomēr viņiem izdevās tikai par 0,018 sekundēm apsteigt Latviju un iegūt sudrabu.

Noslēgumā par stafetes uzvarētājiem kļuva Krievijas kamaniņu braucēji, kuru sastāvā startēja Tatjana Ivanova, Semjons Pavļičenko un divnieks Aleksandrs Deņisjevs/Vladislavs Antonovs. Latvijas komanda no Krievijas atpalika par 0,179 sekundēm.

Pasaules kausa kopvērtējumā ar 485 punktiem noslēgumā uzvarēja Vācija, kas par 85 punktu tiesu pārspēja austriešus. Trešā ar 381 punktu bija Kanāda, bet Latvija bija ceturtā, no pirmā trijnieka atpaliekot tikai 11 punktus. Savukārt piekto vietu ar 367 punktiem ieņēma Krievija.

Izmantotie resursi:
LETA

  +1 [+] [-]

, 2018-01-28 14:31, pirms 6 gadiem
Elīzai pilnīgs fiasko, jaunās izgriež pogas!!!

     [+] [-]

, 2018-01-28 15:41, pirms 6 gadiem
Noskaņojums pirms olimpiādes uzlabots. Vēl gan dāmām jātiek skaidrība ar tehniku.

Atzīšos, ka pats tikai šodien iepazinos ar sprinta noteikumiem. Vispār jau interesants formāts:

fil-luge.org
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2018-01-28 16:50, pirms 6 gadiem
Sarkanais Velns rakstīja: vēl laicīgāk nevarēja ielikt info?

kamaniņas ir renes biatlons/futbols, ar milzīgu konkurenci
tur nekāda konkurence nav , Vācieši stabili visas kamaniņu disciplīnās OS ņems zeltu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-01-28 16:59, pirms 6 gadiem
comon88 rakstīja: tur nekāda konkurence nav , Vācieši stabili visas kamaniņu disciplīnās OS ņems zeltu
100proči,ka nepaņems visu...

  -1 [+] [-]

, 2018-01-28 17:15, pirms 6 gadiem
ice F-1 rakstīja: 100proči,ka nepaņems visu...
stafetē nav konkurentu , Lohs ar viegli paņems , sievietēm Natālija visus uzvarēs ar pussekundes pārsvaru kā minimums , un divniekos stabili Eggert ar Benecken vinnēs

     [+] [-]

, 2018-01-28 17:16, pirms 6 gadiem
Sarkanais Velns rakstīja: tas ka biatlonā bē ar furkadē dalīs zeltu, nenozīmē, ka arī tur nav konkurences, tāpat kamaniņās

t;a ka beidz trollot
nu par zeltu jau čista nebūs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2018-01-28 18:35, pirms 6 gadiem
Sarkanais Velns rakstīja: lohs var viegli paņemt tikai aiz vaiga

ja nenotiks brīnumi, tad krievi sadalīs zeltu vīriešu sacensībās
žēl, ka Ivanovu nepielaida, jo viņa sastādītu nopietnu konkurenci geisenbergerei
neko nesastādītu viņa

     [+] [-]

, 2018-01-28 20:23, pirms 6 gadiem
Elīzai tur tiešām kaut kas nav ar tehniku-brauc tīri,bet beigās nemaz nav ātruma.