Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Rubenis: "Kamanu speciāli Sočiem mums nav, nevaram atļauties..."

Jānis Pārums

Rubenis: "Kamanu speciāli Sočiem mums nav, nevaram atļauties..."
Mārtiņš Rubenis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas kamaniņu braucējs Mārtiņš Rubenis sarunā ar portālu Sportacentrs.com rezumēja aizvadīto sezonu, kā arī novērtēja Pasaules kausa pēdējo posmu Sočos, kur izcīnīja piekto vietu, lai gan pēc pirmā brauciena bija pat vadībā.

"To, ko šosezon biju iecerējis izdarīt, to izdarīju. Varbūt bija kādas nelielas lietas attiecībā uz tehniku, ko gribēju izdarīt vairāk. To savedu kārtībā uz sezonas beigās. Visus posmus nobraucu – tāda sezona man laikam vēl nebija izdevusies nekad. Gribējās vienkārši atgriezties apritē, sajust Pasaules kausu garšu, lai nākamajā sezonā varētu jau ar pilnu krūti startēt tā kā nākas," sacīja Rubenis.

Komentējot Soču posmu, kur pēc pirmā brauciena neizdevās noturēt ne tikai uzvaru, bet arī vietu trijniekā, Rubenis atzina: "Nebija tā, ka otrais brauciens galīgi neizdevās. Laika apstākļi nedaudz paspēlēja savus trikus, taču no vienas puses tas arī nedaudz palīdzēja pirmajā braucienā. Sacensību dienā uznāca lietus, tāpēc trasē ar katru braucienu auga sarma. Bija arī migla, kas traucēja redzamību otrajā braucienā. Ledus bojājās praktiski pa minūtēm. Man bija jābrauc pašam pēdējam, tāpēc arī tas rezultāts bija tāds, kāds bija. Pašā braucienā bija dažas niansītes, kas, ja nebūtu, man ļautu varbūt pakāpties par vienu, divām vietu augstāk. Taču paskatieties uz rezultātiem – no pirmās līdz divdesmitajai vietai pāris desmitdaļu robežās, ļoti blīvi. Olimpiādē būs svarīgi četri stabili un precīzi braucieni. Soču trase man ļoti patīk. Noskatījos abus savus sacensību braucienus – bija lietas, ko tagad varētu darīt savādāk. Tas viss tiks sakārtots līdz nākamajam gadam."

Rubenis arī atklāja, ka atšķirībā no skeletonistiem un bobslejistiem, viņiem treniņos problēmu ar ledu nebija, taču "sacensību diena izspēlēja diezgan lielu triku".

Komentējot Alberta Demčenko izteikumus par to, ka latvieši esot izgatavojuši olimpiskās kamanas, Mārtiņš sacīja: "Protams, ka kamanas, ko šogad būvējām, ar domu uz Sočiem arī taisījām, bet tas, ka visu pārējo sezonu ar tām nebūtu braukuši, gan nav taisnība. Būvējām ar domu, lai Sočos kamanas uzvestos tā, kā tām jāuzvedas. Atsevišķas, speciālas kamanas priekš Sočiem – tādu mums nav, pagaidām neko tādu nevaram atļauties."

"Jo vairāk latviešiem būs gaišas domas par to, ka mūsu puiši un meitenes kaut ko labu var paveikt, jo tas vairāk palīdzēs arī mums. Mēs, protams, darīsim visu, lai iepriecinātu mūsu līdzjutējus," piebilda Rubenis.

     [+] [-]

, 2013-02-27 11:03, pirms 11 gadiem
Protams krievi būvē sazvērestības teorijas: Latvieši izstrādājuši mega plānu, lai pirmkārt iefiltrētu savējos trases sagatavotāju komandā, līdz ar to veidotu sabotāžu. Otrkārt, visi būvē speciālas kamanas sočiem, kas nav atļauts un ko paši pat sapņos nedomā darīt, jo ir par "godīgu cīņu"

     [+] [-]

, 2013-02-27 11:41, pirms 11 gadiem
uzzy rakstīja: Protams krievi būvē sazvērestības teorijas: Latvieši izstrādājuši mega plānu, lai pirmkārt iefiltrētu savējos trases sagatavotāju komandā, līdz ar to veidotu sabotāžu. Otrkārt, visi būvē speciālas kamanas sočiem, kas nav atļauts un ko paši pat sapņos nedomā darīt, jo ir par "godīgu cīņu"
Krievi Sočos par ''godīgu cīņu''!
Tas varētu būt dienas smieklīgākais sauklis!