Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Cauce: "Neesmu pesimistiska, visam jābūt kārtībā. Cik ilgi tad var neveikties?"

Cauce: "Neesmu pesimistiska, visam jābūt kārtībā. Cik ilgi tad var neveikties?"
Elīza Cauce
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

LETA. Par spīti šosezon uzrādītajiem nepārliecinošajiem rezultātiem Latvijas vadošā kamaniņu braucēja Elīza Cauce februārī gaidāmajās Phjončhanas olimpiskajās spēlēs cer nostartēt labāk.

Jau ziņots, ka Siguldā notiekošajā Pasaules kausa noslēdzošajā - devītajā - posmā, kas vienlaikus ir arī Eiropas čempionāts, augsto piekto vietu izcīnīja talantīgā Kendija Aparjode, kamēr Cauce kontinenta meistarsacīkstēs palika septītajā, bet Ulla Zirne - devītajā vietā.

"Šķita, ka braucienus veicu normālus, arī starts bija sešiniekā, bet kaut kas jādomā, jo tālāk kamana "stājas". Jau visas šīs dienas sēžam līdz vēlai naktij - palīdz brāļi Andris un Juris Šici, kā arī Inārs Kivlenieks," pēc sacensībām žurnālistiem sacīja Cauce.

Cauce šosezon augstvērtīgus rezultātus nav uzrādījusi, jo labāko desmitniekā vienīgo reizi iebrauca sestdien, Pasaules kausa ietvaros pie viena uzrādot astoto labāko rezultātu. Tas sezonas kopvērtējumā šobrīd ļauj ierindoties tikai 15.vietā.

"Man ir trīs kamanas, divas noteikti ņemšu līdzi uz Phjončhanu. Ja kastē būs vēl vieta, ņemšu arī trešās," atklāja Cauce. "Neesmu pesimistiski noskaņota, visam jābūt kārtība - cik var neveikties? Galvenais nobraukt 4-5 labus braucienus, tas ir viss, ko varu no savas puses izdarīt."

"Konkurenti ir loti labi pastrādājuši. Kamana, kas man iepriekš gāja, vairs tik labi neiet, jo konkurenti atraduši vēl labāku tehniku. Noteikti Phjončhanā mēģināšu jauno kamanu, tai labi jāiet aukstos laikapstākļos," uzskata sportiste.

Tikmēr Zirne pēc Eiropas čempionāta sacensībām dāmām sacīja, ka abos braucienos pieļāvusi mazas kļūdiņas.

"Pirmajā braucienā neizdevās pirmā un pēdējā virāža, otrajā - arī pirmā. Bija mazas kļūdiņas, bet neliekas, ka bija jāzaudē tik daudz. Kamana "neskrien". Protams, mazi mīnusi temperatūras ziņā būtu labāk un arī ledus bojājas, bet nezinu, vai tas ir iemesls. Ceru, rīt Sprinta kausā kaut kas uzlabosies," cerību pauda Zirne.

"Sezonas sākumā tehnika klausīja. Ir trases, kur nekad nav slīdējis, tāpēc tur braucu ar jauno kamanu, bet arī neaizgāja. Visu laiku testēju, mainu kamanas. Vēl nezinu, kuras ir optimālās. Ņemšu līdzi abas. Šodien pirms starta bija pārliecība, ka izvēlēta pareizā (vecās kamanas) tehnika, jo otra iet pie lielākiem mīnusiem," sacīja kamaniņu braucēja.

Zirne pirms četriem gadiem piedalījās arī Soču Olimpiādē, bet Phjončhanā viņas mērķis ir iebraukt labāko sešiniekā. "Jo tuvāk tuvojos, jo tas liekas grūtāk, bet mērķis paliek nemainīgs."

Svētdien sacensību programma būs jau no plkst.9.15, jo tajā tiks sadalīti kopā pieci medaļu komplekti - vīriešiem, trīs Sprinta kausā un arī komandu stafetē.

Vīru sacensībās Latviju pārstāvēs Kristers Aparjods, Artūrs Dārznieks, Inārs Kivlenieks un Kristaps Mauriņš. Sprinta kausā piedalīsies pa 15 labākajiem sportistiem no katrām pamatsacensībām.

Eiropas čempionāts Siguldā notika arī 2014.gadā neilgi pirms Soču olimpiskajām spēlēm un 2010.gadā pirms Vankūveras Olimpiādes. Tāpat kontinenta godalgas Latvijā dalītas arī 1996.gadā.

Pērn Eiropas čempionāts norisinājās Kēnigszē trasē, kur Latvija izcīnīja bronzas medaļu komandu stafetē. Komandu stafetē Latvija pie medaļām tikusi jau iepriekšējos četros Eiropas čempionātos, turklāt tāpat 2015.gadā bronzu kontinenta meistarsacīkstēs divniekiem ieguva Andris un Juris Šici, bet 2016.gadā sudrabu dāmu sacensībās izcīnīja Elīza Cauce.

Kā vēstīts, šajā sporta veidā Latviju Phjončhanas olimpiskajās spēlēs pārstāvēs Elīza Cauce, Ulla Zirne, Kendija Aparjode, Inārs Kivlenieks, Kristers Aparjods, Artūrs Dārznieks, Juris Šics, Andris Šics, Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš.

Izmantotie resursi:
LETA


, 2018-01-27 22:06, pirms 6 gadiem
Nuuu jā, pāris nedēļas pirms olimpiādes tomēr jau vajadzēja būt skaidrībai par tehniku. Tagad atliek cerēt uz veiksmi, ka kamanas Korejā aizies.

Zirne pērn Korejas trasē bija labākā no mūsējām (septītā), pat neraugoties uz visšvakāko startu. Cauce 11., bet Aparjode krita pirmajā braucienā.
, 2018-01-27 23:06, pirms 6 gadiem
Viss, Elīza, pēdējai biļetei mēs tev sametām un pēc tam proties.
Švaks starts, šķība braukšana jau nav meklējama kamanās. Mēs taču skatāmies kā tu brauc. Šodien pie tādas izdevības vajadzēja būt pjedestālam.
, 2018-01-28 09:47, pirms 6 gadiem
Kopš apprecējās rezultāti gājuši strauji uz leju.
Kristers Aparjods. Foto: Josef Plaickner
2

Aparjods un Aparjode uzvar Latvijas čempionātā kamaniņu sportā

LETA. Piektdien bobsleja un kamaniņu trasē "Sigulda" norisinājās Latvijas čempionāts, kas noslēdza 2023./2024.gada kamaniņu sporta sezonu, informē Latvijas Kamaniņu sporta federācija (LKSF).
Roberts Plūme un Mārtiņš Bots. Foto: AP/Scanpix
8

Latvija Pasaules kausu kamaniņu sportā noslēdz ar sudrabu stafetē

Siguldā šodien noslēdzās Pasaules kauss kamaniņu sportā, kura pēdējā sacīkstē Latvijas komanda izcīnīja sudraba medaļas stafetē.
Kristers Aparjods. Foto: Mareks Gaļinovskis
14

Zeltu Pasaules kausa noslēdzošajā posmā Siguldā izcīna arī Aparjods

Pasaules kausa kamaniņu sportā noslēdzošajā posmā Siguldā vīriešu vieninieku sacensībās zeltu izcīnīja Latvijas kamaniņsportists Kristers Aparjods.