Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišs Upenieks

Stafetē Latvija Pasaules kausa sezonai liek punktu ar sudrabu

Stafetē Latvija Pasaules kausa sezonai liek punktu ar sudrabu
Andris un Juris Šici
Foto: AP/Scanpix

Ar 9. Viessmann Pasaules kausa posma sieviešu sacensībām un 6. BMW Komandu stafetes Pasaules kausa posmu Vācijas pilsētā Altenbergā svētdien noslēgusies 40. Viessmann Pasaules kausa sezona. Komandu stafetē Latvijai sudrabs.

Komandu stafetē Latvija šajā sezonā gan Eiropas Čempionātā, gan Pasaules kausa posmos vairākas reizes bija finišējusi trešajā vietā, taču sezonas izskaņā izdevās uzrādīt vēl vienu sezonas labāko rezultātu un izcīnīt sudraba godalgas.

Latvijas komanda finišēja ar jaunu tā brīža trases rekordu, ko starp piecām vēlāk startējošajām komandām uzlabot spēja tikai Vācijas kvartets. Elīza Cauce pirmajā etapā rādīja spīdošu sniegumu un pārliecinoši labāko laiku, par teju četrām sekundes desmitdaļām apsteidzot vācieti Natāliju Geisenbergeri.

Kristers Aparjods otrajā etapā arī aizvadīja lielisku startu, Fēliksam Loham piekāpjoties par nedaudz vairāk kā sekundes desmitdaļu, taču joprojām spēja Latvijai saglabāt līderpozīciju. Zelta godalgu liktenis izšķīrās pēdējā etapā, kur brāļi Šici par spīti izcili aizvadītai trases lejasdaļai, kur daudzi konkurenti kļūdījās, nespēja mēroties spēkiem ar Toni Egertu/Sašu Benekenu, kuri ar 0.125 sekunžu pārsvaru nodrošināja Vācijai uzvaru.

BMW Komandu stafetes Pasaules kausa kopvērtējumā Latvija ilgi atradās aiz goda pjedestāla, taču pateicoties pēdējam posmam spēja pakāpties un izcīnīt 2. vietu.

Latvijas kamaniņu braucējiem sezona noslēgsies nākamajā nedēļas nogalē, 4. un 5. martā, Siguldas trasē, kur tiks izcīnīti Latvijas čempionu tituli.

Izmantotie resursi:
Sezonas noslēgumā Caucei 5. vieta, komandu...


, 2017-02-26 15:36, pirms 7 gadiem
Patīkams sezonas noslēgums, atšķirībā no ne pārāk veiksmīgā sākuma.
Īstenībā arī Latvijas čempionātā gaidāmas interesantas cīņas, īpaši vīru un divnieku ieskaitē.
, 2017-02-26 15:47, pirms 7 gadiem
Izcils sezonas noslēgums! Sudrabs posmā un sudrabs summā! Elīza vispār nobrauca perfektu braucienu, Kristeram un brāļiem šur tur pa sīkai kļūmītei bija, taču reāli labi braucieni. Ja būtu tikpat labi kā Elīzai, tad arī friči paliktu aiz muguras, bet nu neprasīsim par daudz! Vēlreiz pierādījās, ka stafete šogad ir mūsu kamaniņu braucēju izlases spēcīgākais trumpis! Malači! Lai tikpat laba un vēl labāka - it īpaši individuāli! - arī nākamā sezona!
, 2017-02-26 17:34, pirms 7 gadiem
bija labi, kamanas klusu un mierīgi ir izcēluši kārtējo medāli un pie reizes arī finanses jaunajai sezonai....... Korejā arī slīdēja, tā ka, ja kas OS arī medāli izcels......tradīcijas nemirst!!!
, 2017-02-26 17:36, pirms 7 gadiem
ja kas, skumjajiem renes šļūcējiem nākamgad 50 gadi, būšot balle
, 2017-02-26 18:12, pirms 7 gadiem
Re, ja Elīzu uzmundrina, tad ir!
Es tak teicu, ka profesionāle un elites klases braucēja!
, 2017-02-26 22:58, pirms 7 gadiem
Labi, ka laida īstos braucējus trasē, citādi būtu kā pagājušajā sezonā, kad dažs labs divnieks "noraka" medaļas, tai skaitā kopvērtējumā.
, 2017-02-28 11:44, pirms 7 gadiem
piccola_b rakstīja: Labi, ka laida īstos braucējus trasē, citādi būtu kā pagājušajā sezonā, kad dažs labs divnieks "noraka" medaļas, tai skaitā kopvērtējumā.
pilnīga taisnība......
, 2017-02-28 11:47, pirms 7 gadiem
bet rubaks par OS nākamajā sezonā būs riktīgs - 5 veči (liekas, ka 3 vietas), dāmām ok, un 3 divnieki (Putini pienākuši pamazām klāt, ja vēl vasarā sāks trenēties??!)...kat kā tā
Kristers Aparjods. Foto: Josef Plaickner
2

Aparjods un Aparjode uzvar Latvijas čempionātā kamaniņu sportā

LETA. Piektdien bobsleja un kamaniņu trasē "Sigulda" norisinājās Latvijas čempionāts, kas noslēdza 2023./2024.gada kamaniņu sporta sezonu, informē Latvijas Kamaniņu sporta federācija (LKSF).
Roberts Plūme un Mārtiņš Bots. Foto: AP/Scanpix
8

Latvija Pasaules kausu kamaniņu sportā noslēdz ar sudrabu stafetē

Siguldā šodien noslēdzās Pasaules kauss kamaniņu sportā, kura pēdējā sacīkstē Latvijas komanda izcīnīja sudraba medaļas stafetē.
Kristers Aparjods. Foto: Mareks Gaļinovskis
14

Zeltu Pasaules kausa noslēdzošajā posmā Siguldā izcīna arī Aparjods

Pasaules kausa kamaniņu sportā noslēdzošajā posmā Siguldā vīriešu vieninieku sacensībās zeltu izcīnīja Latvijas kamaniņsportists Kristers Aparjods.