Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Zirne iekļūst labāko sešiniekā pasaules čempionātā, Geizenbergerai ceturtais zelts

Zirne iekļūst labāko sešiniekā pasaules čempionātā, Geizenbergerai ceturtais zelts
Ulla Zirne. Foto: EPA/Scanpix

Pasaules čempionātā kamaniņu sportā, kas norisinājās Vinterbergā, Vācijā, sieviešu sacensībās sesto vietu izcīnīja Ulla Zirne, pirmoreiz karjerā iegūstot tik augstu vietu pasaules čempionātā, bet Elīza Cauce ieguva 11. pozīciju. Par čempioni kļuva Vācijas pārstāve Natālija Geizenbergera.

Latviju šajās sacensībās pārstāvēja trīs sportistes – Ulla Zirne, Kendija Aparjode un Elīza Cauce. Pirmajā braucienā Zirne uzrādīja atzīstamu rezultātu, ieņemot septīto vietu, taču reizē arī nebija pārāk tālu no sudraba pozīcijām (atstatums bija 0.2 sekundes), kamēr ceturtā vieta bija mazāk nekā sekundes desmitdaļas attālumā. Cauce savukārt pirmajā braucienā ieņēma 12. vietu, bet Aparjode piedzīvoja kritienu un palika bez rezultāta.

Pārliecinošās līderpozīcijās pēc pirmā brauciena bija Vācijas sportiste Natālija Geizenbergeram, kura par 0.2 sekundēm apsteidza savu tautieti Jūliju Taubicu, kamēr trešajā un ceturtajā vietā bija ASV sportistes.

Otrajā braucienā abām Latvijas kamaniņu braucējām izdevās nedaudz pacelties uz augšu. Cauce izmantoja Kanādas sportistes Kimberlijas Makrejas pieticīgo braucienu un pakāpās uz 11. vietu, kamēr Zirne pārspēja Vācijas sportisti Tatjanu Hefneri un tika labāko sešiniekā. Zirnei tas ir pārliecinoši labākais rezultāts pasaules čempionātos viņas karjerā.

Geizenbergera savas līderpozīcijas nosargāja ļoti pārliecinoši, tuvāko sekotāju Taubicu apsteidzot par gandrīz pussekundi. Savukārt uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena nostājās ASV sportiste Emīlija Svīnija.

Vācija līdz ar to jau septīto PČ pēc kārtas ir triumfējusi sieviešu sacensībās, un Geizenbergerai šis ir jau ceturtais čempiones tituls. Taubicai un Svīnijai šī ir pirmā reize uz PČ goda pjedestāla, bet līdzšinējā pasaules čempione Tatjana Hefnere ar neveiksmīgu otro braucienu palika tikai desmitajā vietā, pavisam nedaudz apsteidzot Cauci.

Pasaules čempionāts turpināsies rītdien ar sacensībām vīriešiem un komandu stafeti. Jāatgādina, arī divnieku sacensībās Latvijas sportisti tika labāko sešiniekā – Gudramovičs un Kalniņš ieņēma ceturto vietu, bet brāļi Šici bija piektie.

Pasaules čempionāts kamaniņu sportā, sievietes

V.SportisteValstsLaiks
1.N. GeizenbergeraVācija1:53.868
2.J. TaubicaVācija+0.425
3.E. SvīnijaASV+0.513
4.T. IvanovaKrievija+0.556
5.S. BričeraASV+0.569
6.U. ZirneLatvija+0.765
11.E. CauceLatvija+0.969

Piedalījās 37 sportistes


, 2019-01-26 18:12, pirms 5 gadiem
Ļoti veksmīgi mums sācies PČ. Jau 5 (!!!) vietas TOP-6. Ļoti labi. Patīkami ka TOP-6 esam gan divniekos (trīs reizes), gan sievietes, gan vīrieši.
, 2019-01-26 18:32, pirms 5 gadiem
Улла молодец, но старт катастрофа. Там оставила возможность за медали бороться!
, 2019-01-26 19:12, pirms 5 gadiem
njā,nelikās,ka viņa ko baigi labu sasniegs pieaugušo konkurencē ar savu švako startu un modeles svaru,bet redz ka kļūdījos

MALACIS!!!
, 2019-01-26 20:58, pirms 5 gadiem
Lielisks rezultāts! Turklāt Ulla spēja Vācijā apsteigt leģendāro Hifneri. Rīt stafetē jāņem medaļa
Kristers Aparjods. Foto: Josef Plaickner
2

Aparjods un Aparjode uzvar Latvijas čempionātā kamaniņu sportā

LETA. Piektdien bobsleja un kamaniņu trasē "Sigulda" norisinājās Latvijas čempionāts, kas noslēdza 2023./2024.gada kamaniņu sporta sezonu, informē Latvijas Kamaniņu sporta federācija (LKSF).
Roberts Plūme un Mārtiņš Bots. Foto: AP/Scanpix
8

Latvija Pasaules kausu kamaniņu sportā noslēdz ar sudrabu stafetē

Siguldā šodien noslēdzās Pasaules kauss kamaniņu sportā, kura pēdējā sacīkstē Latvijas komanda izcīnīja sudraba medaļas stafetē.
Kristers Aparjods. Foto: Mareks Gaļinovskis
14

Zeltu Pasaules kausa noslēdzošajā posmā Siguldā izcīna arī Aparjods

Pasaules kausa kamaniņu sportā noslēdzošajā posmā Siguldā vīriešu vieninieku sacensībās zeltu izcīnīja Latvijas kamaniņsportists Kristers Aparjods.