Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Latvijas kamaniņu braucēji devušies uz pasaules čempionātu labākajā sastāvā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Latvijas kamaniņu braucēji devušies uz pasaules čempionātu labākajā sastāvā
Elīza Cauce
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Sezonas svarīgākais notikums – 47. FIL pasaules čempionāts kamaniņu sportā – gaidāmaja nedēļas nogalē, no 27. līdz 29. janvārim, jau piekto reizi vēsturē norisināsies Austrijas pilsētā Insbrukā. Latvijas nacionālā izlase uz Austriju ir devusies pilnā sastāvā.

Šajā sezonā ir aizvadīti jau seši Viessmann Pasaules kausa posmi, kā arī trīs BMW Sprinta Pasaules kausa un Viessmann Komandu stafetes Pasaules kausa posmi, un tā ir izvērtusies ļoti neprognozējama. Iepriekšējo gadu neapšaubāmie favorīti Natālija Geisenbergere, Fēlikss Lohs un Tobiass Vendls/Tobiass Ārlts šogad uz starta līnījas nevarēs stāties pārāk pārliecināti, konkurence pirmsolimpiskajā sezonā ir krietni kāpusi.

47. FIL pasaules čeempionātā dalību ir apstiprinājušas 27 valstis – Argentīna, Austrālija, Bulgārija, Kanāda, Horvātija, Čehija, Somija, Vācija, Indija, Itālija, Kazahstāna, Dienvidkoreja, Latvija, Moldova, Norvēģija, Polija, Rumānija, Krievija, Slovēnija, Šveice, Slovākija, Zviedrija, Ķīnas Republika, Ukraina, ASV un Austrija. Par čempionu tituliem sacentīsies 52 vīrieši, 45 sievietes, 27 divnieku ekipāžas un apmēram 15 stafetes komandas.

Latviju 47. FIL pasaules čempionātā pārstāvēs Andris un Juris Šici, Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš, Kristens Putins/Imants Marcinkēvičs, Riks Kristens Rozītis, Inārs Kivlenieks, Artūrs Dārznieks, Kristaps Mauriņš, Elīza Cauce, Ulla Zirne un Kendija Aparjode.

2016. gada pasaules čempionātā, kas norisinājās Vācijas pilsētā Kēnigszē, kur janvāra sākumā tika aizvadīts Eiropas čempionāts, Latvijas sportisti varēja lepoties ar vairākiem TOP6 rezultātiem. Elīza Cauce sieviešu konkurencē izcīnīja augsto 5. vietu, to pašu spēja paveikt arī brāļi Šici, kuriem līdz bronzas godalgai pietrūka vien piecas sekundes simtdaļas.

Pirms divām nedēļām aizvadītajā Viessmann Pasaules kausa posmā Siguldā Andris Šics guva pleca traumu, taču brāļu ekipāža čempionātā startēs. Vīriešu konkurencē 10. vietu spēja izcīnīt Riks Kristens Rozītis, savukārt komandu stafetē Latvijai sudraba godalgas. Eiropas čempionātā izcīnītā bronza un Siguldas Viessmann Pasaules kausa posma bronza liecina, ka ir pamats arī šogad cerēt uz medaļām.

Čempionāts piektdien sāksies ar sprinta disciplīnu, kurā aizvadītā gada Pasaules Čempionātā brāļiem Šiciem 4. vieta, divas sekundes simtdaļas aiz bronzas godalgas. Šogad savu potenciālu trasē beidzot ir izdevies pierādīt arī Oskara Gudramoviča/Pētera Kalniņa duetam, kuriem Siguldas Viessmann Pasaules kausa posmā divas sudraba godalgas un bronza stafetē, un ir pavisam reālas izredzes cīnīties par godalgām arī Pasaules Čempionātā.

Informāciju sagatavoja:
Sandra Grosberga
LKSF sabiedrisko attiecību speciāliste