Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Kamaniņu junioru izlases galvenais treneris atkāpjas no amata

Kamaniņu junioru izlases galvenais treneris atkāpjas no amata
Aivars Kalniņš
Foto: LKSF

Ceturtdien norisinājās Latvijas Kamaniņu sporta federācijas valdes sēde, kurā tika apspriesta junioru izlases 2016./2017. gada ziemas sezonā paveiktais. Līdz ar aizvadīto sezonu savu atkāpšanos no amata paziņoja junioru izlases galvenais treneris Aivars Kalniņš, šī amata galvenos pienākumus nododot junioru izlases trenerim Zintim Šaicānam, kas ar junioru izlases atlētiem kopā strādā jau četrus gadus.

Galvenais iemesls kāpēc Aivars Kalniņš atkāpjas no amata ir tas, ka pirms olimpiskās sezonas vairāk uzmanības un darba vēlas veltīt Oskara Gudramoviča un Pētera Kalniņa divvietīgajai ekipāžai: “Ir redzams, ka rezultātu no viņiem var izveidot, tāpēc ir jāpiestrādā pie tādām lietām, kā psiholoģiskā sagatavotība un trases izbraukšana. Vēlos pievērst vairāk uzmanību šiem pušiem, lai viņiem izdotos sasniegt augstus rezultātus.”

Taču runājot jaunā Junioru izlases trenera izvēli A. Kalniņš skaidro: “Zintis ir jauns ar daudz jaunām idejām un Murjānņu Sporta ģimnāzijā ir nostrādājis jau četrus gadus, visa sistēma viņam ir zināma un skaidra.”

Zintis Šaicāns pārņemot jaunos pienākumus ir pozitīvi noskaņots, jo ir jaunas idejas fizisko treniņu darbam, kā arī ideja, kā jaunos sportistus mācīt ieguldīt darbu sevī, likt tiem saprast, ka pašiem pie tehnikas (kamanu) sagatavošanas ir jāstrādā daudz vairāk.

Šaicāns ir pārliecināts, ka tāda veida attieksme jaunajiem sportistiem palīdzēs arī trases izbraukšanā: “Galvenais ir palielināt interesi par kamaniņu sportu. Lielākajai daļai sportistu kamanu gatavošana ir otrajā plānā, mans mērķis ir likt viņiem saprast, kā kamana tiek būvēta, cik daudz līdzekļu tajā tiek ieguldīts. Līdz ar to, manuprāt, arī trasē būs lielāka iespēja izjust kamanu, saprast kā ar to strādāt. Ir tā, ka jaunieši atnāk un vēlas, lai viņiem iedod visu gatavu, bet tā nenotiek. Ne tikai fiziskajā sagatavotībā, bet arī kamanās ir jāiegulda ļoti liels darbs. Es vēlos, lai viņi šajā jomā ieguldītu tik pat lielu darbu kā fiziskajos treniņos.”

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Kamaniņu Sporta federācija


Kristers Aparjods. Foto: Josef Plaickner
2

Aparjods un Aparjode uzvar Latvijas čempionātā kamaniņu sportā

LETA. Piektdien bobsleja un kamaniņu trasē "Sigulda" norisinājās Latvijas čempionāts, kas noslēdza 2023./2024.gada kamaniņu sporta sezonu, informē Latvijas Kamaniņu sporta federācija (LKSF).
Roberts Plūme un Mārtiņš Bots. Foto: AP/Scanpix
8

Latvija Pasaules kausu kamaniņu sportā noslēdz ar sudrabu stafetē

Siguldā šodien noslēdzās Pasaules kauss kamaniņu sportā, kura pēdējā sacīkstē Latvijas komanda izcīnīja sudraba medaļas stafetē.
Kristers Aparjods. Foto: Mareks Gaļinovskis
14

Zeltu Pasaules kausa noslēdzošajā posmā Siguldā izcīna arī Aparjods

Pasaules kausa kamaniņu sportā noslēdzošajā posmā Siguldā vīriešu vieninieku sacensībās zeltu izcīnīja Latvijas kamaniņsportists Kristers Aparjods.