Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

LSPA rektors: "Diemžēl sports nav Latvijas valdības prioritāte"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

LSPA rektors: "Diemžēl sports nav Latvijas valdības prioritāte"
Atis Strenga un Jānis Žīdens
Foto: lspa.lv

Lai veicinātu sadarbību ar Latvijas sporta federācijām, sekmētu sporta izglītības procesa pilnveidošanu un zinātnes attīstību akadēmijā, Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas (LSPA) rektors profesors Jānis Žīdens aizvadītās nedēļas otrajā pusē tikās ar Latvijas Kamaniņu sporta federācijas prezidentu Ati Strengu, informē augstskola.

"Diemžēl sports nav mūsu valdības prioritārajā darba kārtībā, LSPA finansiālās grūtības un infrastruktūras sakārtošanas nepieciešamība traucē zinātnes attīstību,” norādīja Jānis Žīdens. "Tomēr mēs aicinām visas sporta veidu federācijas atbalstīt sporta zinātnes attīstību un kopīgiem spēkiem valdībai rosināt nepieciešamību attīstīt zinātnisko sporta izpētes centru, kas koordinētu un sadarbībā ar zinātniekiem un sporta speciālistiem attīstītu nozarei nepieciešamos pētījumus sporta medicīnā, psiholoģijā, inženierijā un citos sportam aktuālajos virzienos un tematikā.”

Sarunas laikā LSPA vadība pauda arī gandarījumu par līdzšinējo sadarbību ar federāciju kamaniņu sporta specializācijā studējošo sagatavošanā un prakses vietu nodrošināšanā, kā arī informēja, ka kamaniņu sporta trenera kvalifikāciju šobrīd apgūst septiņi studenti: pieci - bakalaura programmā „Sporta zinātne” un divi studenti 1.līmeņa augstākā profesionālā izglītības programmā „Izglītības un sporta darba speciālists”. Abas puses atzinīgi novērtēja arī ilggadējās kamaniņu braucējas, Olimpisko spēļu laureātes un kamaniņu sporta treneres Ingrīdas Amantovas studijas LSPA doktorantūrā.

Rektors, klātienē sveica Kamaniņu sporta federāciju ar veiksmīgo startu XXII Ziemas Olimpiskajās spēles Sočos un izcīnītajām bronzas medaļām. Īpaši izceļot LSPA studentus, divkārtējos Olimpiskās bronzas medaļas ieguvējus Sočos Andri un Juri Šicus, arī Kristapu Mauriņu un Pēteri Kalniņu, kā arī LSPA absolventus – Latvijas Kamaniņu sporta federācijas prezidentu Ati Strengu, komandas galveno treneri Pēteri Cīmani, treneri Jāni Liepu un Kasparu Dumpi.

Tā kā šobrīd Eiropā un arī Latvijā pieaug zinātnes nozīme akadēmiskajā darbā, LSPA rektors iepazīstināja Ati Strengu ar sporta zinātnes iespējām Akadēmijā un tajā pieejamo aparatūru, kā arī pauda gatavību attīstīt pētniecisko darbību, kas būtu nepieciešama federācijām un augstas klases sportam, piesaistot Izglītības un zinātnes ministrijas un Eiropas fondu līdzekļus.

Tikšanās notika Akadēmijas telpās, piedalījās LSPA zinātņu prorektors profesors Juris Grants, LSPA Treneru nodaļas vadītāja, asoc. profesore Laima Saiva, Studiju departamenta vadītājs asoc. profesors Ivars Kravalis un kamaniņu sporta specializācijas studentu akadēmiskās darbības koordinators docents Verners Mackars.

Informāciju sagatavoja LSPA sabiedrisko attiecību un komunikācijas vadītāja Ilze Āķe-Vīksne.

Izmantotie resursi:
www.lspa.lv

  +5 [+] [-]

, 2014-03-24 17:55, pirms 10 gadiem
prioritaate ir vieniigi tad, kad kameras priekshaa ir jaaspiezh roka un jaasaka ceeli vaardi - cik mums tie sportisti vareni. veeleeshanu laiks ir saacies, lielie kungi sporta pasaakumos buus redzami ar vien biezhaak.
sports nekad nav bijusi prioritaate, pat iisti nezinu, kas valdiibai liidz shim ir bijusi prioritaate...

  +1 [+] [-]

, 2014-03-24 18:13, pirms 10 gadiem
seja12387 rakstīja: sports nekad nav bijusi prioritaate, pat iisti nezinu, kas valdiibai liidz shim ir bijusi prioritaate...
pašu kabata

     [+] [-]

, 2014-03-24 19:01, pirms 10 gadiem
pikolo rakstīja: pašu kabata
arī esi viens no tiem, kurš domā, ka katrs pievienotais nodoklis ir paredzēts tikai tādēļ, lai padarītu deputātus turīgākus un lai izbeigtu krīzi valstī - vienkārši ir jāpalielina algas?

     [+] [-]

, 2014-03-24 22:22, pirms 10 gadiem
Diemžēl?! Nezināju, ka sports ir svarīgāks par izglītību, labklājību, ekonomisko stabilitāti utt.
Lai cik arī nebūtu interesantas dažādas sportiskas aktivitātes, tās nedrikstētu būt nozīmīgākas par manis iepriekš nosauktajām lietām.

     [+] [-]

, 2014-03-25 14:48, pirms 10 gadiem
Piekrītu Moss13, ka katrai valstij pirmām kārtām ir jānodrošina valsts pamatfunkcijas - drošība, veselība, izglītība, soc. garantijas u.tml. Nav nemaz tik dīvaini, ka sports nav starp prioritātēm, izņemot tik tālu cik valsts savu atbildību par sportu ietvērusi Saeimas izdotajos likumos un MK noteikumos. Tāpat nevajadzētu dalīt lāča ādu kamēr lācis vēl ir mežā, tuvosies vēlēšanas un viss saliksies pa plauktiņiem.

     [+] [-]

, 2014-03-26 16:31, pirms 10 gadiem
Nevienā valstī sports nag prioritāte.