Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Cauce joprojām izmanto māsas braukšanas pierakstus dažādās trasēs

Cauce joprojām izmanto māsas braukšanas pierakstus dažādās trasēs
Elīza Cauce. Foto: Ilmārs Znotiņš/F64

LETA. Latvijas kamaniņu braucējai Elīzai Caucei panākumus gūt ļauj labais mikroklimats komandā un māsas Maijas Tīrumas pieraksti par braukšanas īpatnībām dažādās trasēs, pirmdien sarunā ar portālu Latvijas Radio stāstīja kamaniņu braucēja.

Šogad Cauce aizvadīja veiksmīgāko sezonu savā sportistes karjerā, pasaules čempionātā Sočos iegūstot bronzas medaļu sprintā. To sportiste skaidro ar zvaigžņu sakrišanu, jo izdevās tikt galā ar sevi, "kamanas labi slīdēja un izdevās labs brauciens."

Individuālajās sacensībās Latvijas sportiste pirmoreiz kāpa uz goda pjedestāla pasaules meistarsacīkstēs, bet iepriekš viņas kontā ir vairākas medaļas komandu stafetē.

Cauces vecākā māsa Maija Tīruma joprojām palīdz māsai, jo Elīza izmanto Maijas pierakstus par braukšanu dažādās trasēs.

"Tehnika nestāv uz vietas un attīstās, bet par braukšanas trajektorijām Maijas informācija arvien ir noderīga", skaidro jaunākā māsa.

Tāpat sportiste atzīmē teicamo atmosfēru izlasē: "Esi pusgadu prom no mājām, jau tā ir grūti, un dzīvo uz koferiem. Visu laiku viens un tas pats, bet, kad komandas mikroklimats ir foršs un jūties kā ar savu ziemas ģimeni, tas palīdz psiholoģiski."

Tieši ar komandas garu un biedra plecu sportiste skaidro panākumus stafetē, kurā uzvarēt izdodas arī to valstu izlases, kurās individuāli sportisti ir spēcīgāki nekā Latvijas izlasē.

Komandā viens otru atbalsta. Turklāt ir izdevies paturēt kamaniņu sportā bijušās Latvijas kamaniņu sporta veida zvaigznes Mārtiņu Rubeni un Ingrīdu Amantovu, kā arī aizsākt sekmīgu sadarbību ar Rīgas Tehnisko universitāti tehniskā progresa veicināšanā.

Turpmāko panākumu atslēgu sportiste, kura sezonas beigās startēja ar pretsāpju līdzekļiem pleca kapsulas traumas dēļ, redz pēc iespējas biežākā divus labu braucienu aizvadīšanā sacensībās, uzmanības pievēršanu šķietamiem sīkumiem, kļūdu analīzē un psiholoģiskajā pārliecībā.

Plecu paredzēts operēt pēc sezonas, pēc kā gaidāma četru mēnešu rehabilitācija.

Vēl šosezon Cauce pirmoreiz karjerā uzvarēja kādā no pasaules kausa posmiem, svinot panākumu Vācijas trasē Vinterbergā, bet Siguldas posmā izcīnot trešo vietu.

Vinterbergā Latvijas kamaniņu braucēja palīdzēja kaldināt arī bronzu komandu stafetē.

Izmantotie resursi:
LETA


Kristers Aparjods. Foto: Josef Plaickner
2

Aparjods un Aparjode uzvar Latvijas čempionātā kamaniņu sportā

LETA. Piektdien bobsleja un kamaniņu trasē "Sigulda" norisinājās Latvijas čempionāts, kas noslēdza 2023./2024.gada kamaniņu sporta sezonu, informē Latvijas Kamaniņu sporta federācija (LKSF).
Roberts Plūme un Mārtiņš Bots. Foto: AP/Scanpix
8

Latvija Pasaules kausu kamaniņu sportā noslēdz ar sudrabu stafetē

Siguldā šodien noslēdzās Pasaules kauss kamaniņu sportā, kura pēdējā sacīkstē Latvijas komanda izcīnīja sudraba medaļas stafetē.
Kristers Aparjods. Foto: Mareks Gaļinovskis
14

Zeltu Pasaules kausa noslēdzošajā posmā Siguldā izcīna arī Aparjods

Pasaules kausa kamaniņu sportā noslēdzošajā posmā Siguldā vīriešu vieninieku sacensībās zeltu izcīnīja Latvijas kamaniņsportists Kristers Aparjods.