Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Četras medaļas divās dienās - Latvijas kamaniņu sportistiem ražīgs PK posms

Četras medaļas divās dienās - Latvijas kamaniņu sportistiem ražīgs PK posms
Pēteris Kalniņš un Oskars Gudramovičs. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

LETA. Latvijas kamaniņu sporta divnieku ekipāža Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš svētdien Vinterbergas trasē izcīnīja sudraba medaļu Pasaules kausa sezonas pirmspēdējā, astotajā, posmā, kamēr Juris un Andris Šici bija devītie. Vakar pie sudraba tika arī Kristers Aparjods, bet dāmu konkurencē pirmo Pasaules kausa uzvaru karjerā svinēja Elīza Cauce. Vēlāk medaļa - bronza - tika iegūta arī stafetē.

Gudramovičs/Kalniņš iepriekšējo reizi uz goda pjedestāla kāpa pērn, kad Siguldā bija otrie, bet svētdien tika pie savas pirmās godalgas ārpus mājas trases. Jau ziņots, ka sliktu trases apstākļu dēļ no dalības sacensībās atteicās Vācijas divnieku ekipāžas Toni Egerts/Saša Benekens, Tobiass Vendls/Tobiass Arlts un Robins Goike/Dāvids Gamms. Tāpat nestartēja spēcīgie austrieši un amerikāņi.

Divnieki

VEkipāžaValstsLaiks
1.Deņisovs/AntonovsKrievija1:33.622
2.Gudramovičs/KalniņšLatvija+0.608
3.Hmeļevskis/KovaļevskisPolija+0.763
4.Paks/ČoDienvidkoreja+0.820
5.Kaškins/KoršunovsKrievija+0.904
6.Rīders/KaincvaldnersItālija+9.08
9.A. Šics/J. ŠicsLatvija+1.190

Iepriekšējā Pasaules kausa posmā Oberhofā brāļi Šici izcīnīja otro vietu un ierindojās starp divām Vācijas ekipāžām - Vendlu/Arltu un Goiki/Gammu. Pirms Oberhofas posma latviešiem padevās veiksmīgs starts Siguldas trasē - brāļi Šici izcīnīja pirmo uzvaru pamatsacensībās, bet Kristens Putins/Imants Marcinkēvičs bija nepārspēti Sprinta kausā. Tikmēr aizvadītajā nedēļā brāļi Šici Soču olimpiskajā trasē pasaules čempionātā ierindojās desmitajā pozīcijā, bet Gudramovičs/Kalniņš bija septītie.

Pie medaļas Latvija tika arī stafetē, ar Cauces, Aparjoda un Gudramoviča/Kalniņa pūlēm septiņu komandu konkurencē tiekot pie bronzas. Latvija sešas desmitdaļas atpalika no uzvarētājas Krievijas, par desmitdaļu atpalika no Itālijas, bet Poliju apsteidza par gandrīz divām sekundēm.

Stafete

VValstsLaiks
1.Krievija2:36.848
2.Itālija+0.494
3.Latvija+0.599
4.Polija+2.445
5.Slovākija+3.789
6.Ukraina+9.849

Gluži kā šajā, ari noslēdzošajā (devītajā) posmā Kēnigszē Latvija startēs nepilnā sastāvā. Vīru konkurencē uz starta izies Kristers Aparjods un Inārs Kivlenieks, bet starp divvietīgajām ekipāžām brāļi Šici un Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš. Dāmu sacensībās startēs visas Latvijas spēcīgākas kamaniņu braucējas - Elīza Cauce, Kendija Aparjode un Ulla Zirne.

Divu vīru un vienas divnieku ekipāžas nestartēšana pēdējos posmos gan nav saistīta ar Vinterbergas trases kvalitāti. Kā noskaidroja aģentūra LETA, jau sezonas sākumā bija izlemts, ka uz pēdējiem diviem posmiem dosies tikai labākie sportisti, kuri vēl kopvērtējumā var pacīnīties par augstām vietām. Sākotnēji bija domāts, ka katrās sacensībās būs pa vienai kamanai, tāpēc šajos posmos startējošais sastāvs jau tāpat ir paplašināts.

Izmantotie resursi:
LETA


, 2020-02-23 13:05, pirms 4 gadiem
Malači! Varēja būt arī dubultuzvara, jo Šici 1.braucienā stabili gāja uz labāko rezultātu, bet pašās beigās kļūdījās. Lai stafetē arī izdodas izcīnīt medaļu! Vāciešus nesaprotu, ka atsakās braukt savā mājas trasē. Tas nav smuki ne pret trases strādniekiem, ne pārējiem dalībniekiem, ne skatītājiem.
, 2020-02-23 13:13, pirms 4 gadiem
Poļi pat dabūjuši medaļu
, 2020-02-23 13:48, pirms 4 gadiem
Būs medaļa arī stafetē
, 2020-02-23 13:56, pirms 4 gadiem
Bronza, apsveicu!
, 2020-02-23 14:16, pirms 4 gadiem
Ne tikai ražīgs, bet arī vēsturisks posms, jo nekad tā nav bijis, ka visās PK disciplīnās izcīnītas medaļas. Žēl tikai, ka SC portālam kaut kāds ledus tīrītājs šķiet svarīgāks par Latvijas sportistu panākumu.
, 2020-02-23 14:17, pirms 4 gadiem
Poļi un korejieši malači
, 2020-02-23 14:18, pirms 4 gadiem
otins rakstīja: Ne tikai ražīgs, bet arī vēsturisks posms, jo nekad tā nav bijis, ka visās PK disciplīnās izcīnītas medaļas. Žēl tikai, ka SC portālam kaut kāds ledus tīrītājs šķiet svarīgāks par Latvijas sportistu panākumu.
Ir ok, bet apskaties uz konkurenci
, 2020-02-23 14:21, pirms 4 gadiem
flipsider rakstīja: Ir ok, bet apskaties uz konkurenci
Tev konkurence traucē baudīt panākums? Dīvains tu esi.
, 2020-02-23 14:22, pirms 4 gadiem
flipsider rakstīja: Poļi un korejieši malači
Un vēl pasaki, ka nav konkurences... Ir, kā redzams.
, 2020-02-23 14:24, pirms 4 gadiem
flipsider rakstīja: Ir ok, bet apskaties uz konkurenci
Nu un tad? Tā nav mūsu problēma. Tie, kuri nepiedalījās, nobijās. Tātad mēs uzvarējām arī viņus, jau izejot uz startu vien.
, 2020-02-23 14:30, pirms 4 gadiem
Kaspars_Biedriņš rakstīja: Tev konkurence traucē baudīt panākums? Dīvains tu esi.
Ir labi baudīt abonementa priekšrocības
, 2020-02-23 14:48, pirms 4 gadiem
otins rakstīja: Ne tikai ražīgs, bet arī vēsturisks posms, jo nekad tā nav bijis, ka visās PK disciplīnās izcīnītas medaļas. Žēl tikai, ka SC portālam kaut kāds ledus tīrītājs šķiet svarīgāks par Latvijas sportistu panākumu.
vakar jau labi redzējām,ka SC portālam 22. v biatlona stafetē šķita lielāka par Cauces uzvaru,Aparjoda otro un Kibermaņa 5. v.
, 2020-02-23 14:56, pirms 4 gadiem
Kaspars_Biedriņš rakstīja: Tev konkurence traucē baudīt panākums? Dīvains tu esi.
Mūsējie ir malači, ka izgāja uz starta un sasniedza teicamus rezultātus, un fani priecājas. Bet paliksim objektīvi - izcīnīt augstās vietas palīdzēja daudzu spēcīgu sportistu nestartēšana. Nav jau tā, ka mūsējie pēkšņi kaut ko atraduši tehnikā vai arī perfekti piešāvuši šo trasi.

Kāpēc pēdējos posmos Latvija nestartē ar pilnu sastāvu? Finanšu trūkums?>
, 2020-02-23 15:05, pirms 4 gadiem
ice F-1 rakstīja: vakar jau labi redzējām,ka SC portālam 22. v biatlona stafetē šķita lielāka par Cauces uzvaru,Aparjoda otro un Kibermaņa 5. v.
Diezgan loģiski, ka sporta portālā, ziņas par sporta notikumiem būs svarīgākas par kaut kādu šļūkāšanu ar ragaviņām.
, 2020-02-23 15:46, pirms 4 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Kāpēc pēdējos posmos Latvija nestartē ar pilnu sastāvu? Finanšu trūkums?>
Latvijas komanda astotajā etapā Vinterbergā un arī noslēdzošajā devītajā posmā Kēnigszē startēs nepilnā sastāvā. Vīru konkurencē uz starta izies Kristers Aparjods un Inārs Kivlenieks, bet starp divvietīgajām ekipāžām brāļi Šici un Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš. Dāmu sacensībās startēs visas Latvijas spēcīgākas kamaniņu braucējas - Elīza Cauce, Kendija Aparjode un Ulla Zirne.

Divu vīru un vienas divnieku ekipāžas nestartēšana pēdējos posmos gan nav saistīta ar Vinterbergas trases kvalitāti. Jau sezonas sākumā bija izlemts, ka uz pēdējiem diviem posmiem dosies tikai labākie sportisti, kuri vēl kopvērtējumā var pacīnīties par augstām vietām. Sākotnēji bija domāts, ka katrās sacensībās būs pa vienai kamanai, tāpēc šajos posmos startējošais sastāvs jau tāpat ir paplašināts. Avots: https://jauns.lv/raksts/sports/3728...
, 2020-02-23 15:56, pirms 4 gadiem
biskaps rakstīja: Diezgan loģiski, ka sporta portālā, ziņas par sporta notikumiem būs svarīgākas par kaut kādu šļūkāšanu ar ragaviņām.
Kas par notikumu? Kur labi LOV atalgots Alūksnes slēpotājs šļūc par sniegu ar plinti.Lai slēpo pa savu Alūksni un šauj pa savu šķūni, kur uz kociņiem sakarina tukšas konservu bundžas. Manā uztverē vēl lielāka hiīņa par renes sporta veidiem.
, 2020-02-23 16:48, pirms 4 gadiem
otins rakstīja: Latvijas komanda astotajā etapā Vinterbergā un arī noslēdzošajā devītajā posmā Kēnigszē startēs nepilnā sastāvā. Vīru konkurencē uz starta izies Kristers Aparjods un Inārs Kivlenieks, bet starp divvietīgajām ekipāžām brāļi Šici un Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš. Dāmu sacensībās startēs visas Latvijas spēcīgākas kamaniņu braucējas - Elīza Cauce, Kendija Aparjode un Ulla Zirne.

Divu vīru un vienas divnieku ekipāžas nestartēšana pēdējos posmos gan nav saistīta ar Vinterbergas trases kvalitāti. Jau sezonas sākumā bija izlemts, ka uz pēdējiem diviem posmiem dosies tikai labākie sportisti, kuri vēl kopvērtējumā var pacīnīties par augstām vietām. Sākotnēji bija domāts, ka katrās sacensībās būs pa vienai kamanai, tāpēc šajos posmos startējošais sastāvs jau tāpat ir paplašināts. Avots: https://jauns.lv/raksts/sports/372843-gudramovics-un-kalnins-vinterbergas-trase-izcina-sudrabu-sici-paliek-devitie
Skaidrs, paldies!
Kristers Aparjods. Foto: Josef Plaickner
2

Aparjods un Aparjode uzvar Latvijas čempionātā kamaniņu sportā

LETA. Piektdien bobsleja un kamaniņu trasē "Sigulda" norisinājās Latvijas čempionāts, kas noslēdza 2023./2024.gada kamaniņu sporta sezonu, informē Latvijas Kamaniņu sporta federācija (LKSF).
Roberts Plūme un Mārtiņš Bots. Foto: AP/Scanpix
8

Latvija Pasaules kausu kamaniņu sportā noslēdz ar sudrabu stafetē

Siguldā šodien noslēdzās Pasaules kauss kamaniņu sportā, kura pēdējā sacīkstē Latvijas komanda izcīnīja sudraba medaļas stafetē.
Kristers Aparjods. Foto: Mareks Gaļinovskis
14

Zeltu Pasaules kausa noslēdzošajā posmā Siguldā izcīna arī Aparjods

Pasaules kausa kamaniņu sportā noslēdzošajā posmā Siguldā vīriešu vieninieku sacensībās zeltu izcīnīja Latvijas kamaniņsportists Kristers Aparjods.