Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Strenga: "Šobrīd nav svētku noskaņas"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Strenga: "Šobrīd nav svētku noskaņas"
Atis Strenga priekšplānā
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

Krievijas radītā dopinga sistēma, lai tās sportisti veiksmīgi startētu 2014. gada Soču olimpiskajās spēlēs, ir jāsoda, tomēr ir žēl tos sportistus, kas ir šīs sistēmas augļi, tāpēc pašlaik svētku noskaņas nav, aģentūrai LETA sacīja Latvijas Kamaniņu sporta federācijas (LKSF) prezidents Atis Strenga.

"Negribu teikt, ka es tagad būtu priecīgs. Vairāk izskatās, ka šajā visā ir nostrādājusi Krievijas dopinga sistēma. Grūti spriest, cik katrs sportists ir vainīgs. Man žēl tos sportistus, kuri ir šīs sistēma augļi," pauda Strenga. "Man šobrīd nav svētku noskaņas," viņš teica.

Strenga gan atzina, ka lēmums par Demčenko un Ivanovas diskvalifikācijām nebija negaidīts, jo viņi jau iepriekš tika aicināti uz SOK noklausīšanos. "Ja šāda dopinga sistēma ir izveidota, tā ir jāsoda, bet par pašiem sportistiem grūti ko pateikt. Informācija, ka varētu sekot kādu soda mēri bija jau iepriekšējā Pasaules kausa posmā," atklāja Strenga. "Sistēmu vajag sodīt. Jādod pa pirkstiem, lai nevienam vairs nebūtu vēlmes radīt kaut ko tādu," viņš uzsvēra.

Sočos Demčenko tika pie sudraba arī individuālajās sacensībās, kamēr Ivanova starp sievietēm bija septītā. "Demčenko jau tāpat bija spēcīgs kamaniņu braucējs un viņš bija pārliecināts, ka Sočos dabūs zeltu. Viņš arī pirms tam sacensībās uzrādīja labus rezultāts. Arī Ivanovai individuālajās sacensībās paredzēja medaļas, bet viņas septītā vieta tika raksturota kā izgāšanās. Mūsu sporta veidā dopings jau maz ko dod," uzsvēra Strenga.

Latvijas komandas sastāvā Soču olimpisko spēļu stafetes sacensībās startēja Elīza Tīruma (tagad Cauce), Mārtiņš Rubenis, kā arī divnieks Andris un Juris Šici. Par čempioniem kļuva Vācijas vienība. "Mēs paši skatāmies uz priekšu un domājam, kā pēc iespējas labāk nostartēt februārī gaidāmajās Phjončhanas olimpiskajās spēlēs," piebilda Strenga.

Izmantotie resursi:
LETA

  +4 [+] [-]

, 2017-12-22 19:39, pirms 6 gadiem
Vaina jāuzņemas arī SOK locekļiem, jo noticēja , ka krievi ir spējīgi sarīkot godīgas spēles.Kamēr tā valsts nemainīsies, tai nedrīkst neko ļaut rīkot.Baidos, ka tas nozīmē nekad, jo mainīties tā nav spējīga.Viņi pat nesaprot, ka ir vainīgi, neprot atvainoties, neprot palūgt piedošanu un pilnīgi nejēdz kas tā tāda nožēla.Puscilvēki pusdzīvnieki.

  +3 [+] [-]

, 2017-12-22 19:41, pirms 6 gadiem
Sportistiem jau ir ok, tiks pie papildus prēmijas no valsts, bet tā SOK atdotā sudraba medaļa diez vai kādam baigo prieku dos, jo kā jau daudzreiz ir teikt - emocijas ir nozagtas!

  +5 [+] [-]

, 2017-12-22 19:43, pirms 6 gadiem
SOK šefs Bahs Soču OS noslēguma ceremonijā teica - "Šī ir jaunā Krievija"

     [+] [-]

, 2017-12-22 20:04, pirms 6 gadiem
Jā bez sniega ir kā ir !!!

  +2 [+] [-]

, 2017-12-22 21:03, pirms 6 gadiem
norcha 172 rakstīja: Puscilvēki pusdzīvnieki.
Tā gan nesaki. Krievijā ir ļoti daudz cilvēku, kuri nepiekrīt putinam un viņa režīmam, bet viņiem ir piegriezts skābeklis. Policija apkaro pat nelielas demonstrācijas. Lielākā tautas daļa ir vienkārši nozombēta.