Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Dārznieks piektais Nāciju kausa sacensībās Sočos

Dārznieks piektais Nāciju kausa sacensībās Sočos
Artūrs Dārznieks. Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas kamaniņu braucējs Artūrs Dārznieks piektdien Soču trasē izcīnīja piekto vietu Nāciju kausa sacensībās pirms sezonu noslēdzošā Pasaules kausa posma.

Nāciju kausa sacensībās vīriem uzvarēja krievs Aleksandrs Stepičevs, bet Dārznieks vienā no pasaules ātrākajām trasēm viņam piekāpās par 0,264 sekundēm.

Šoreiz Nāciju kausā piedalījās 15 sportisti, kas nozīmēja, ka pilnīgi visi arī kvalificējās nedēļas nogalē gaidāmajām pamatsacensībām. Dārznieks bija vienīgais Latvijas kamaniņu sportists, kuram vajadzēja braukt Nāciju kausā, jo pārējie mūsu valsts atlēti pamatsacensībām kvalificējušies automātiski.

Sočos sportistiem sestdienas rītā gaidāmas divnieku un dāmu sacensības, bet svētdien vispirms trasē dosies vīri, kam sezonas noslēgumā sekos gan sprinta kauss, gan arī komandu stafete.

Dāmām šobrīd Elīza Cauce ieņem astoto vietu Pasaules kausa kopvērtējumā, kamēr Kendija Aparjode un Ulla Zirne ir attiecīgi 12. un 13. pozīcijā, saglabājot labas izredzes uz desmitnieku. Divniekos Andris un Juris Šici ir ceturtie, ar pavisam minimālām izredzēm pakāpties augstāk vai krist zemāk, kamēr jaunie Kristens Putins un Imants Marcinkēvičs atrodas astotajā pozīcijā. Vīriem visaugstāk no Latvijas ir 16. vietu ieņemošais Kristers Aparjods, kurš sezonas laikā piedzīvojis divas diskvalifikācijas.

Vēl stafetes ieskaitē Latvija atrodas trešajā vietā kopvērtējumā, sprinta kausa vērtējumā Cauce ieņem septīto vietu starp dāmām, bet divnieku ieskaitē Šici ir ceturtie, kamēr Putins/Marcinkēvičs atrodas 11. pozīcijā.


Kristers Aparjods. Foto: Josef Plaickner
2

Aparjods un Aparjode uzvar Latvijas čempionātā kamaniņu sportā

LETA. Piektdien bobsleja un kamaniņu trasē "Sigulda" norisinājās Latvijas čempionāts, kas noslēdza 2023./2024.gada kamaniņu sporta sezonu, informē Latvijas Kamaniņu sporta federācija (LKSF).
Roberts Plūme un Mārtiņš Bots. Foto: AP/Scanpix
8

Latvija Pasaules kausu kamaniņu sportā noslēdz ar sudrabu stafetē

Siguldā šodien noslēdzās Pasaules kauss kamaniņu sportā, kura pēdējā sacīkstē Latvijas komanda izcīnīja sudraba medaļas stafetē.
Kristers Aparjods. Foto: Mareks Gaļinovskis
14

Zeltu Pasaules kausa noslēdzošajā posmā Siguldā izcīna arī Aparjods

Pasaules kausa kamaniņu sportā noslēdzošajā posmā Siguldā vīriešu vieninieku sacensībās zeltu izcīnīja Latvijas kamaniņsportists Kristers Aparjods.