Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Aparjods kļūst par Eiropas junioru vicečempionu, stafetē Latvijai bronza

Rolands Eliņš

Aparjods kļūst par Eiropas junioru vicečempionu, stafetē Latvijai bronza
Kristers Aparjods
Foto: LKSF

Latvijas kamaniņu braucējs Kristers Aparjods ieguva otro vietu Eiropas čempionātā junioriem kamaniņu sportā, uzrādot otro labāko laiku Vācijas trasē Oberhofā.

Kristers Aparjods pirmajā braucienā Oberhofas trasē bija trešajā vietā, taču no līdera vācieša Maksa Langenhana atpalika salīdzinoši nedaudz (0.09 sekundes). Langenhans savā mājas trasē bija labākais arī otrajā braucienā, taču apsteidza Aparjodu tikai par nieka tiesu. Aparjods pats savukārt prata tikt garām iepriekšējam otrās vietas ieguvējam Niko Gleiršeram, kopvērtējumā viņu apsteidzot par vairāk nekā sekundes desmitdaļu.

Otrs Latvijas pārstāvis šajās sacensībās bija Edgars Karnītis, kurš pēc pirmā brauciena bija 20. vietā un šo vietu saglabāja arī pēc otrā brauciena 30 sportistu konkurencē.Jāpiezīmē, ka pirmajā sešiniekā bija četri Vācijas pārstāvji, kamēr visi trīs Krievijas kamaniņu sportisti ierindojās vietās no devītās līdz 11. pozīcijai.

Šis vienlaikus bija arī Pasaules kausa sezonas posms, taču šeit kopvērtējumā Aparjods ir salīdzinoši zemu, jo nepiedalījās sezonas sākuma Ziemeļamerikas posmos. Viņam šodien iegūtais sudrabs ir otrais pēc kārtas PK sezonas posmā.

Starp meitenēm labāko rezultātu uzrādīja Ieva Elīna Vītola, uzvarētājai vācietei Džesikai Tībelai piekāpjoties par 0.759 sekundēm. Sigitai Bērziņai un Andai Upītei attiecīgi 14. un 15. vieta (13. un 14. Eiropas čempionātā).

Divnieku ekipāžu konkurencē Mārtiņam Botam/Robertam Plūmem 9. vieta, 0.840 sekundes aiz uzvarētājiem vāciešiem Hannesa Orlamundera/Paula Gubica, savukārt Gunāram Bergam/Ralfam Vanzovičam 14. rezultāts (+1.653).

Sacensības noslēdzās ar komandu stafeti, kur Latvijas sportisti nereti mēdz uzrādīt savus labākos braucienus - Kristeram Aparjodam, Ievai Elīnai Vītolai un Mārtiņam Botam/Robertam Plūmem Eiropas bronza, uzvarētājiem Vācijas komandai piekāpjoties par 1.025 sekudēm. K. Aparjods savā etapā uzrādīja labāko, bet Elīna Ieva Vītola otru labāko laiku, divnieku ekipāžai septītais rezultāts.

Jauniešu A grupā 11. Un 13. Vieta attiecīgi Gintam Bērziņam (+1.577) un Lūkasam Krastam (+1.716), savukārt meiteņu konkurencē Frančeska Bona finišēja 17. vietā (+2.932).

Sezonas svarīgākās sacīkstes Aparjodam gan vēl tikai priekšā - savu līdzjutēju priekšā Siguldā februāra sākumā viņš cīnīsies par pasaules junioru čempionāta zeltu.

Eiropas čempionāts junioriem kamaniņu sportā

V.SportistsValstsLaiks
1.M. LangenhansVācija1:30.823
2.K. AparjodsLatvija+0.099
3.N. GleiršersAustrija+0.220
4.M. BolmansVācija+0.311
5.B. GabersVācija+0.589
6.P. HeidersVācija+0.657
20.E. KarnītisLatvija+2.659

Izmantotie resursi:
International Luge Federation - Int....
Aparjodam sudrabs Eiropas čempionātā, komandu...

  +2 [+] [-]

, 2017-01-22 14:43, pirms 7 gadiem
Vācijā pret vāciešiem šads rezultāts ir izcils

  +2 [+] [-]

, 2017-01-22 15:42, pirms 7 gadiem
pūce - gribēji teikt - Oberhofā - pret vāciešiem, KA - super rezultāts, nu tad tiekamies Siguldā!!