Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Oficiāli: Latviju olimpiskajās spēlēs pārstāvēs desmit kamaniņu sportisti

Rolands Eliņš

Oficiāli: Latviju olimpiskajās spēlēs pārstāvēs desmit kamaniņu sportisti
Foto: Maija Tīruma

Februārī gaidāmajām olimpiskajām spēlēm Phjončhanā, Dienvidkorejā, kvalificējušies visi Latvijas kamaniņu izlases sportisti, kā arī Latvija ieguvusi visas pieejamās kvotu vietas, vēsta kamaniņu sporta federācija.

Par ceļazīmi uz Phjončhanu kopā cīnās 15 kamaniņu braucēji. Pēc pirmajiem pieciem Viessmann Pasaules kausa posmiem noskaidrots, ka visi ir izpildījuši Olimpisko spēļu kvalifikācijas normatīvus. Starptautiskā Kamaniņu sporta federācija apstiprina, ka Latvija ir ieguvusi arī maksimālo kvotu skaitu un Phjončhanā startēs trīs vīrieši, trīs sievietes un divas divvietīgās ekipāžas. Tas nozīmē, ka pieci sportisti uz olimpiskajām spēlēm nedosies, lai gan ir izpildījuši normatīvu.

Izlases galvenais treneris Kaspars Dumpis apstiprina, ka vēl nav zināmi visi desmit sportisti, kuri dosies uz olimpiskajām spēlēm. Skaidri ir Andris un Juris Šici, Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš, Elīza Cauce, Ulla Zirne un Kendija Aparjode, kā arī Kristers Aparjods un Inārs Kivlenieks. Artūrs Dārznieks un Riks Kristens Rozītis par vietu komandā cīnīsies vēl 6. Viessmann Pasaules kausa posmā janvāra sākumā Kēnigzē, taču pilnais komandas sastāvs būs zināms tikai pēc Eiropas čempionāta janvāra beigās Siguldā.

Lielākā daļa izlases sportistu olimpiskajai sezonai gatavojās citādāk kā ierasts, tādēļ vēl sezonas sākumā ļoti daudz strādāja trenažieru zālē, taču K. Dumpis atzīst, ka bija gaidījis labākus rezultātus: “Ar tehniku viss neaizgāja kā vajadzēja, kā arī pārāk daudz kļūdāmies braucot trasē. Tas neļauj pacīnīties par augstākām vietām. Kenigzē vēl testēsim tehniku, pēc tam jau piesardzīgāk, jo būs jācīnās par labākiem starta numuriem Olimpiskajās spēlēs. Pēdējie trīs Viessmann Pasaules kausa posmi iet ieskaitē, lai tiktu Olimpisko spēļu stiprāko grupā.”

Izlases treneri pirms sezonas sākuma izveidoja īpašu punktu skaitīšanas sistēmu, pēc kuras noteiks, kuri iegūs kvotu vietas. Situācija pēc treniņbraucieniem Dienvidkorejā un pirmajiem pieciem Viessmann Pasaules kausa posmiem:

SportistsPunkti
Kristers Aparjods18
Inārs Kivlenieks15
Riks Kristens Rozītis3
Artūrs Dārznieks3
Kristaps Mauriņš1
SportistePunkti
Elīza Cauce13
Ulla Zirne11
Kendija Aparjode8
Elīna Ieva Vītola2
DivnieksPunkti
Andris Šics/Juris Šics35
Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš24
Kristens Putins/Imants Marcinkēvičs6

Viessmann Pasaules kausa izcīņa janvārī turpināsies Kēnigzē, Oberhofā, Lillehammerē un Siguldā, kur reizē norisināsies arī Eiropas čempionāts.

Informāciju sagatavoja:
Sandra Grosberga
LKSF sabiedrisko attiecību speciāliste

  -3 [+] [-]

, 2017-12-21 17:42, pirms 6 gadiem
Un cik no viņiem varētu LV atnest kaut vienu medaļu?
Manuprāt - neviens.

     [+] [-]

, 2017-12-21 18:16, pirms 6 gadiem
zaxx rakstīja: Un cik no viņiem varētu LV atnest kaut vienu medaļu?
Manuprāt - neviens.
Februārī pasaules kausa posmā Phjončhanas Aparjods bija ceturtais, Kivlinieks piektais, Dārznieks astotais.

Dāmām Zirne septītā, Cauce 11., Aparjode krita.

Divniekiem gan ne pārāk - Šici 13., Gudramovičs/Kalniņš krita.

Vīriem var sanākt medaļa. Ceru arī, ka Šici atkal trapīs ar tehniku un fizisko formu olimpiādei, un būs medaļu pretendentu pulkā, un palīdzēs cīnīties par medaļu arī stafetē. Varbūt Gudramovičam/Kalniņam pēkšņi aiziet.