Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Aparjods izcīna sudrabu PK 1. posmā Lillehammerē

Aparjods izcīna sudrabu PK 1. posmā Lillehammerē
Kristers Aparjods
Foto: kamanas.lv

Pasaules kausa izcīņas pirmajā posmā junioriem un jauniešiem kamaniņu sportā šodien Lillehammeres trasē Norvēģijā otro vietu ieguva Kristers Aparjods.

Sacensību otrajā dienā uz starta izgāja 19 juniori, starp kuriem trīs Latvijas pārstāvji, un 11 juniores, kuru vidū arī mūsu Kendija Aparjode.

Kā jau tas bija prognozēts, tad veiksmīgākais no mūsu atlētiem bija Kristers Aparjods, kurš piekāpās vien Vācijas sportistam Markusam Hummeram, tādējādi izcīnot otro vietu Pasaules kausa pirmajā posmā. Kristers divu braucienu summā uzrādīja laiku minūte un 40,384 sekundes, vācu sportistam zaudējot 0,471 sekundes. Uz goda pjedestāla trešā pakāpiena stājās Austrijas sportists Jonass Millers.

Otrs ātrākais no Latvijas sportistiem bija Gunārs Bergs, kurš palika 7. vietā, bet pirmo desmitnieku noslēdza Ralfs Bērziņš.

Mūsu vienīgā juniore Kendija Aparjode finišēja tikai vienā no braucieniem, tāpēc no cīņas izstājās. Kendija kļūdu pieļāva otrā brauciena sākumā, piedzīvoja kritienu un finišu nesasniedza.