Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Latvijai piektā vieta komandu stafetē, uzvar Vācija, Itālijai kritiens

Rolands Eliņš

Latvijai piektā vieta komandu stafetē, uzvar Vācija, Itālijai kritiens
Andris un Juris Šici
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Pasaules kausa izcīņas kamaniņu sportā sezonas atklāšanas posmā Īglsā Latvijas izlase komandu stafetē ieguva piekto vietu. Uzvara Vācijas izlasei, bet Itālija palika bez rezultāta kritiena dēļ.

Latvijas izlases sastāvā startēja Ulla Zirna, Andris un Juris Šici divnieku ekipāžā un Kristers Aparjods, kurš šodien vīriešu sacensībās ieguva septīto vietu. Tobrīd gan visai spēcīgi sniga, bet komandu stafetes sacensībās laiks bija krietni skaidrāks.

Latvija 15 komandu konkurencē startēja ar desmito numuru, bet īstā cīņa par uzvaru un medaļām jau ierasti norisinājās starp septiņām favorītēm, kuru vidū bija arī Latvija. Latvijas komanda finišēja ar laiku 2:11.096, kas tobrīd bija otrs labākais aiz Kanādas rezultāta.

Nākamā startējošā komanda Itālija palika bez rezultāta, jo tās sportiste Sandra Robačera piedzīvoja kritienu un izstājās. Savukārt Austrijai pieticīgu braucienu aizvadīja gan Miriama Kastlungera, gan šodienas posma otrās vietas ieguvējs Volfgangs Kindls, un iekrāto deficītu divnieks Pencs un Fišlers nespēja atspēlēt, Austrijai paliekot aiz Latvijas sestajā vietā.

Kanādas laiku nespēja pārspēt arī Krievija un ASV, tiesa, abas bija priekšā Latvijai, kamēr uzvaru svinēja Vācija. Lai arī startā neveikli pret apmali atsitās titulētais Fēlikss Lohs, divnieku pāris Egerts un Benekens droši dzēsa visu deficītu un beigās apsteidza Kanādu par veselām trīsarpus sekundes desmitdaļām.

PK posms, komandu stafete

V.ValstsLaiks
1.Vācija2:10.667
2.Kanāda+0.358
3.Krievija+0.377
4.ASV+0.413
5.Latvija+0.429
6.Austrija+0.610

Piedalījās 15 izlases, finišēja 14

  +1 [+] [-]

, 2017-11-20 02:52, pirms 6 gadiem
Skatījos, škrobe bija baigā - 7 simtdaļas aiz Kanādas, bet tikai 5. vieta... Tik liels blīvums no 2. līdz 5.v. stafetē neredzēts.