Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Vītolai un Latvijas komandai sudrabs Eiropas junioru čempionātā kamaniņās

Vītolai un Latvijas komandai sudrabs Eiropas junioru čempionātā kamaniņās
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Sestdien Sanktmoricā, Šveicē noslēdzās 40. Eiropas Junioru čempionāts, kā arī ceturtais Junioru Pasaules kausa posms, kur Latvijas sportisti piektdien izcīnītajam zeltam pievienoja vēl divas sudraba godalgas.

Dāmu konkurencē 2. vietu 40. Eiropas Junioru čempionātā un ceturtajā Junioru Pasaules kausa posmā izcīnīja Elīna Ieva Vītola. Junioru izlases treneris Zintis Šaicāns atzīst, ka jaunajai sportistei treniņos neveicās īpaši labi un treniņos bija daudz kļūdu, taču sacensībās viņa parādīja, ka ir psiholoģiski spēcīga un veica divus savus labākos braucienus Sanktmoricas trasē.

9. vieta Eiropas Junioru čempionātā un 11. vieta ceturtajā Junioru Pasaules kausa posmā Andai Upītei, kura treniņos aizvadīja izcilus braucienus un augstvērtīgus laikus finišā. “Sacensībās Andai nepadevās starta rāvieni, kas liedza cīnīties par augstākiem rezultātiem. Iespējams, ka pirms starta piezagās sacensību mandrāža. Esmu ar sportisti jau runājis, viņa izdarīs pareizos secinājumus un viss būs labi,” komentē Z. Šaicāns.

11. vieta Eiropas Junioru čempionātā un 14. vieta Junioru Pasaules kausa posmā Sigitai Bērziņai. Treneris atzīst, ka S. Bērziņa startā rādīja lielisku sniegumu un ir šobrīd arī Latvijā labākā startu rāvēja, taču nespēja tikt galā ar trases izaicinājumiem: “Netika galā ar viltīgo astoto virāžu jeb horse shoe, kas liedza pacīnīties par augstākām vietām. Tomēr ar optimismu skatās pretī nākamajām sacensībām, kuras norisināsies Austrijā.”

Komandu stafetē Latvijas komandas sastāvā startēja Elīna Ieva Vītola, Gints Bērziņš un Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, kuriem sudrabs gan 40. Junioru Eiropas čempionātā, gan ceturtajā Junioru Pasaules kausa posmā. “Komandu stafetē startējām ar optimismu, ka varam pacīnīties ar spēcīgajiem Itālijas un Krievijas sportistiem, jo Vācijas atlēti bija galvastiesu pārāki. Esmu ļoti apmierināts ar rezultātu, bet ne kvalitāti,” atzīst Z. Šaicāns, norādot, ka ne visiem izdevās labi braucieni, “Gints Bērziņš, būdams vēl jaunietis, aizvadīja izcilu braucienu un parādīja, ka var cīnīties ar daudz vecākiem sportistiem. Finišā viņam personīgais šīs trases rekords. Elīnai neveicās tik labi, bija smalkas kļūdiņas visas trases garumā. Stafetē viņa startēja jau Eiropas vicečempiones statusā. Varbūt šis fakts liedza aizvadīt labāku braucienu, jo stafetē ir lielāka atbildība pret komandas biedriem. Kā pēdējie trasē devās Bots/Plūme. Individuālajās sacensības biju pārsteigts par viņu neizteiksmīgo starta rāvienu, tādēļ stafetes virzienā skatījos ar cerību, ka puiši parādīs sevi. Smalkas kļūdiņas starta tehnikas izpildījumā diemžēl liedza nodemonstrēt, uz ko viņi ir spējīgi, bet jāpiebilst, ka divvietīgā ekipāža šajās sacensībās startēja ar pilnīgi jaunu kamanu. Iespējams, ka šis fakts spēlēja lielu lomu arī starta rāvienā, taču trasē viņiem viss izdevās un finišā personīgais trases rekords.”

Piektdien sacensības aizvadīja arī jaunietes “A” divvietīgās ekipāžas, kur augstā 6. vieta Viktorijai Ziediņai/Selīnai Zvilnai.

Izlases galvenais treneris atzīst, ka kopumā ir apmierināts ar rezultātiem, tomēr ir daudz lietas, kas pēc lielā sagatavošanās darba tomēr līdz galam neizdevās, piemēram, starta rāvienu tehniskais izpildījums, un jāsaprot, kā to atrisināt. Treneriem jāizdara pareizi secinājumi, lai varētu rast atbildes uz visiem jautājumiem un varētu kvalitatīvi gatavoties nākamajām sacensībām, kā arī 2020. gada Jaunatnes ziemas olimpiskajām spēlēm.

Pateicība Latvijas Kamaniņu sporta federācijai par uzticēšanos un milzīgo atbalstu, kā arī izlases treneru kolektīvam un atlētiem, kuri atbalstīja gan ar ekipējumu un inventāru, gan ar svarīgiem padomiem, kas palīdzēja uzrādīt augstvērtīgus rezultātus.

Juniori sacensības turpinās februāra sākumā Insbrukā, Austrijā, kur norisināsies 34. FIL Pasaules Junioru čempionāts.

Informāciju sagatavoja
Sandra Grosberga
LKSF sabiedrisko attiecību speciāliste


Kristers Aparjods. Foto: Josef Plaickner
2

Aparjods un Aparjode uzvar Latvijas čempionātā kamaniņu sportā

LETA. Piektdien bobsleja un kamaniņu trasē "Sigulda" norisinājās Latvijas čempionāts, kas noslēdza 2023./2024.gada kamaniņu sporta sezonu, informē Latvijas Kamaniņu sporta federācija (LKSF).
Roberts Plūme un Mārtiņš Bots. Foto: AP/Scanpix
8

Latvija Pasaules kausu kamaniņu sportā noslēdz ar sudrabu stafetē

Siguldā šodien noslēdzās Pasaules kauss kamaniņu sportā, kura pēdējā sacīkstē Latvijas komanda izcīnīja sudraba medaļas stafetē.
Kristers Aparjods. Foto: Mareks Gaļinovskis
14

Zeltu Pasaules kausa noslēdzošajā posmā Siguldā izcīna arī Aparjods

Pasaules kausa kamaniņu sportā noslēdzošajā posmā Siguldā vīriešu vieninieku sacensībās zeltu izcīnīja Latvijas kamaniņsportists Kristers Aparjods.