Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Rozītis: "Šosezon no manis gaidīs vairāk un esmu tam gatavs"

Rozītis: "Šosezon no manis gaidīs vairāk un esmu tam gatavs"
Riks Kristens Rozītis
Foto: Vladislavs Proškins/f64

21 gadus vecais latviešu kamaniņu sportists Riks Kristens Rozītis sarunā ar Sportacentrs.com pastāstīja par gatavošanos jaunajai sezonai, tās galvenajiem mērķiem un pašreizējo gatavību.

Lai gan Riks Kristens Rozītis uzvarēja gan Latvijas čempionātā, gan kontroltreniņos Īglsas trasē, viņš piekrīt Latvijas kamaniņu izlases trenerim Kasparam Dumpim, ka vīriešiem šobrīd nav izteikta pirmā numura. "Laika izteiksmē visi ir ļoti līdzīgi. Piemēram, Oberhofā pirmais bija Artūrs Dārznieks, bet Altenbergā - Kristaps Mauriņš."

"Ja salīdzina pagājušo sezonu, kas man bija pirmā pieaugušo konkurencē, ar pēdējo sezonu junioru vecumā, tad lielāka atbildība bija junioros, kad no manis katrās sacensībās gaidīja vietu trijniekā. Pieaugušo mačos no manis tas netiek gaidīts. Lai gan šosezon no manis jau tiks prasīts vairāk nekā pirmajā gadā. Taču es esmu tam gatavs. Jūtu, ka šobrīd ir daudz labāk nekā pirms gada."

Rozītis pats no sevis gaidāmajā sezonā cer uz diviem stabiliem braucieniem pasaules čempionātā Kēnigzē trasē, kuru viņš pagaidām nepārzina ļoti labi. "Pagājušajā sezonā vēl sanāca nobraukt diezgan labi, bet iepriekšējos gados ir klājies visādi, bijuši arī vairāki kritieni. Man pašam šī trase patīk, tomēr to nav tik viegli izbraukt. Tāpat gribas labi nobraukt Siguldas posmā, kur viss ir zināms. Galvenais būs pirms mačiem nepārdegt."

Runājot par pirmssezonas treniņiem četrās dažādās trasēs, Riks Kristens norāda, ka Īglsā un Oberhofā ledus kvalitāte esot bijusi ļoti laba, bet Vinterbergā ledus esot bijis par četrām, piecām sekundēm lēnāks nekā sacensībās, kas to praktiski padara par citu trasi.

"Šovasar kopā ar treneri Sandri Bērziņu esam uztaisījuši jaunas kamanas. Šķiet, ka tajās braukt ir daudz ērtāk un foršāk, turklāt arī laiks finišā ir labāks. Ko nozīmē ērtāk? Kamanas ir precīzākas. Ja ir maza kļūdiņa, iznākot no virāžas, tad varu kamanas nolikt atpakaļ un tās aiziet. Kamanas vienkārši labāk stūrējas. Tādēļ ar tehniku problēmu nav, arī ar fizisko sagatavotību viss ir kārtībā. Pēdējā laikā pieviļ vienīgi veselība - kaut kas noticis ar muguru. Jātaisa magnētiskā rezonanse un jācer, ka viss būs kārtībā."

"Ja runājam par Pasaules kausa kopvērtējumu, tad jāņem vērā, ka nebraukšu uz vienu no Ziemeļamerikas posmiem (Leikplesidu). Šosezon posmos jāsāk braukt piecpadsmitniekā. Tas būtu labi un pieņemami, jo tā jau ir labāko grupa," piebilst Riks Kristens.

2015./2016. gada sezona kamaniņu sportā

DatumsVietaSacensībasPapildus
28. un 29. novembrisĪglsaPK 1. posmsStafete
4. un 5. decembrisLeikplesidaPK 2. posmsStafete
11. un 12. decembrisPārksitijaPK 3. posmsSprints
18. un 19. decembrisKalgariPK 4. posmsSprints
9. un 10. janvārisSiguldaPK 5. posmsStafete
15. un 16. janvārisAltenbergaEČ junioriem
16. un 17. janvārisOberhofaPK 6. posmsSprints
30. un 31. janvārisKēnigzēPasaules čempionāts
6. un 7. februārisVinterbergaPČ junioriem
6. un 7. februārisSočiPK 7. posmsStafete
13. un 14. februārisAltenbergaPK 8. posms un EČStafete
20. un 21. februārisVinterbergaPK 9. posmsStafete

     [+] [-]

, 2015-11-17 11:42, pirms 8 gadiem
tik jauns čalis un jau mugura.... lūdzu saudzē veselību. Siguldā sporta bāzē ir ļoti labi fizoterapteiti... Jāstiprinās! Un lai izdodas lauzt rekordus

     [+] [-]

, 2015-11-17 11:52, pirms 8 gadiem
Vai tad Kivlenieks beidzis sportot

     [+] [-]

, 2015-11-17 13:38, pirms 8 gadiem
inter hok rakstīja: Vai tad Kivlenieks beidzis sportot
Tas būs atkarīgs no vēja