Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Divnieki un dāmas sadalīs PČ medaļas, Cauce centīsies spīdēt arī šodien

Divnieki un dāmas sadalīs PČ medaļas, Cauce centīsies spīdēt arī šodien
Elīza Cauce (pa labi) pēc bronzas izcīnīšanas pasaules čempionāta sprintā. Foto: Reuters/Scanpix

Pasaules čempionātā kamaniņu sportā šodien Soču trasē par pasaules čempionāta medaļām cīnīsies divnieku ekipāžas un dāmas. Vakar ar lielisku sniegumu bronzas medaļu sprintā izcīnīja Elīza Cauce, kura centīsies spīdēt otro dienu pēc kārtas.

Ja Pasaules kausa posmos piektdienās ierasti ir Nāciju kauss, kas kalpo kā kvalifikācija pamatsacensībām, pasaules čempionātā piektdien jau tika sadalīti pirmie trīs medaļu komplekti, sportistiem visās trijās ieskaitēs sacenšoties sprintā. Ja divnieku un vīru sacensībās latviešiem ļoti ātro Soču trasi neizdevās veikt bez kļūdām, dāmām perfekti nobrauca Cauce, kuru noslēgumā apsteidza vienīgi mājinieces Jekaterina Katņikova un Tatjana Ivanova. Šī Caucei bija karjerā pirmā medaļa pasaules čempionātos individuāli, kas tagad pievienota sudrabam 2016. gadā un bronzai 2013. gadā ar stafetes komandām.

Piektdien sprinta sacensībās visas trīs zelta medaļas savāca Krievija un tas ir vairāk nekā šī valsts līdz šim bija spējusi izcīnīt zeltus pasaules čempionātā - kopš 1991. gada tās rēķinā bija divas spožākās godalgas (pērn stafetē un 2015. gadā Siguldā vīru sacensībās Semjons Pavļičenko).

Šodien diena sāksies ar divnieku sacensībām, kurās braucieni paredzēti plkst. 12:40 un 14:05. Sprintā no latviešiem šeit septītie bija brāļi Andris un Juris Šici, kamēr Kristens Putins/Imants Marcinkevičs un Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš ierindojās attiecīgi 13. un 14. pozīcijā starp 15 ekipāžām. Šiciem ir piecas pasaules čempionātu medaļas, bet tikai viena no tām individuāli - 2011. gadā bronza.

Savukārt plkst. 15:15 un 17:05 notiks sacensības dāmām. Šeit sprintā Kendija Aparjode bija sestā, bet Ulla Zirne samierinājās ar 11. pozīciju. Soču trase šogad ir īpaši ātra un grūti izbraucama, tāpēc divi gandrīz ideāli braucieni var atnest augstas vietas.

Pasaules čempionāts noslēgsies svētdien ar vīru sacensībām un stafeti.

Visas sacensību dienas būs iespējams vērot tiešraidē Tet televīzijā, kanālā Best4Sport TV, kas skatāms Helio iTV, Helio vTV un interneta lietotnē Shortcut.

PČ kamaniņu sportā grafiks

DatumsLaiksSacensības
15.0212:401. brauciens divniekiem
14:052. brauciens divniekiem
15:151. brauciens sievietēm
17:052. brauciens sievietēm
16.0212:151. brauciens vīriešiem
14:202. brauciens vīriešiem
16:50Komandu stafete

, 2020-02-15 12:00, pirms 4 gadiem
Cerams, ka letiņi izcīnīs vēl kādu medaļu. Negribētos, lai krievi paņemtu visus 7 iespējamos zeltus šajā PČ.
Kristers Aparjods. Foto: Josef Plaickner
2

Aparjods un Aparjode uzvar Latvijas čempionātā kamaniņu sportā

LETA. Piektdien bobsleja un kamaniņu trasē "Sigulda" norisinājās Latvijas čempionāts, kas noslēdza 2023./2024.gada kamaniņu sporta sezonu, informē Latvijas Kamaniņu sporta federācija (LKSF).
Roberts Plūme un Mārtiņš Bots. Foto: AP/Scanpix
8

Latvija Pasaules kausu kamaniņu sportā noslēdz ar sudrabu stafetē

Siguldā šodien noslēdzās Pasaules kauss kamaniņu sportā, kura pēdējā sacīkstē Latvijas komanda izcīnīja sudraba medaļas stafetē.
Kristers Aparjods. Foto: Mareks Gaļinovskis
14

Zeltu Pasaules kausa noslēdzošajā posmā Siguldā izcīna arī Aparjods

Pasaules kausa kamaniņu sportā noslēdzošajā posmā Siguldā vīriešu vieninieku sacensībās zeltu izcīnīja Latvijas kamaniņsportists Kristers Aparjods.