Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Kamaniņu braucējs Bērziņš pēc vēl vienas uzvaras iegūst Pasaules kausu jauniešiem

Kamaniņu braucējs Bērziņš pēc vēl vienas uzvaras iegūst Pasaules kausu jauniešiem
Gints Bērziņš. Foto: Sandra Škutāne, f64

Latvijas jaunais kamaniņu braucējs Gints Bērziņš piektdien Oberhofas trasē uzvarēja vēl vienā Pasaules kausa posmā jauniešiem, nodrošinot triumfu kopvērtējumā.

Lieliskās sezonas noslēgumā Bērziņš pirmajā braucienā bija ātrākais, bet otrajā uzrādīja otro laiku un summā par nieka 0,016 sekundēm apsteidza vācieti Florianu Brendelu. Savukārt trešajā vietā palikušais slovāks Mariāns Skupeks zaudēja jau gandrīz trīs desmitdaļas.

Septīto vietu starp vairāk nekā 30 braucējiem izcīnīja vēl viens latvietis Lūkass Krasts. Viņš pēc pirmā brauciena bija vien desmitais, bet otrajā uzrādīja piekto laiku un summā tautietim piekāpās par 0,981 sekundi. Gluži pretēji gāja Eduardam Ševicam-Mikeļševicam, kurš pēc pirmā brauciena bija piektais, bet otrajā samierinājās ar divdesmito rezultātu un summā guva desmito vietu.

Bērziņš sešos Pasaules kausa posmos guva trīs pirmās un trīs otrās vietas, kopvērtējumā ar 555 punktiem triumfējot un par 69 punktiem apsteidzot Skupeku. Tikmēr Ševics-Mikeļševics piedaloties trijos posmos, kuros visos bija desmitniekā, ar 133 punktiem guva 15. vietu.

Šī mēneša sākumā pasaules čempionātā junioriem Bērziņš sacentās vienu vecuma grupu augstāk un junioru konkurencē guva astoto vietu starp aptuveni 40 sportistiem.

Tāpat piektdien noslēdzās Pasaules kausa sezona jaunietēm, kur pēdējās sacensībās devīto vietu guva Zane Kaluma, 11. vietu izcīnīja Frančeska Bona, 24. vietā bija Marta Zukule, bet Justīne Maskale ieņēma 28. vietu starp 33 dalībniecēm.

Vēl piektdien junioru divnieku sacensībās ceturto vietu izcīnīja Mārtiņš Bots un Roberts Plūme. Viņi pēc pirmā brauciena bija trešie, bet otrajā uzrādīja piekto laiku. Tikmēr jauniešu divniekiem pie trešās vietas tika Ševica-Mikeļševica un Krasta ekipāža, kamēr desmito vietu starp 13 ekipāžām izcīnīja Kaspars Rinks un Andris Liepiņš. Savukārt jaunietēm astotās bija Viktorija Ziediņa un Selina Elizabete Zvilna.

Posms noslēgsies sestdien, kad mačus aizvadīs junioru vieninieki, kā arī notiks komandu stafete.


Kristers Aparjods. Foto: Josef Plaickner
2

Aparjods un Aparjode uzvar Latvijas čempionātā kamaniņu sportā

LETA. Piektdien bobsleja un kamaniņu trasē "Sigulda" norisinājās Latvijas čempionāts, kas noslēdza 2023./2024.gada kamaniņu sporta sezonu, informē Latvijas Kamaniņu sporta federācija (LKSF).
Roberts Plūme un Mārtiņš Bots. Foto: AP/Scanpix
8

Latvija Pasaules kausu kamaniņu sportā noslēdz ar sudrabu stafetē

Siguldā šodien noslēdzās Pasaules kauss kamaniņu sportā, kura pēdējā sacīkstē Latvijas komanda izcīnīja sudraba medaļas stafetē.
Kristers Aparjods. Foto: Mareks Gaļinovskis
14

Zeltu Pasaules kausa noslēdzošajā posmā Siguldā izcīna arī Aparjods

Pasaules kausa kamaniņu sportā noslēdzošajā posmā Siguldā vīriešu vieninieku sacensībās zeltu izcīnīja Latvijas kamaniņsportists Kristers Aparjods.