Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Gudramovičam un Kalniņam sudrabs arī sprintā

Andrejs Siliņš

Gudramovičam un Kalniņam sudrabs arī sprintā
Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš
Foto: Vladislavs Proškins, f64

Svētdien Pasaules kausa posmā Siguldā Latvijas kamaniņu duets Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš izcīnīja otro vietu sprinta kausa pēdējā posmā.

Sprintā startē divnieku, dāmu un kungu sacensību labāko 15. vietu ieņēmēji. Šis bija pēdējais trešais sprinta posms šajā Pasaules kausa sezonā, bet, lai saglabātu vietu kopvērtējumā, jāpiedalās visos posmos. Brāļi Andris un Juris Šici vakar nespēja iekļūt labāko piecpadsmitniekā, līdz ar to kopvērtējuma cīņa arvien aktuāla bija vien deviņiem divniekiem.

To starpā arī Latvijas divnieks Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš, kuri vakar izcīnīja sudrabu Pasaules kausa posmā. Ātrāk gan startēja Kristens Putins un Imants Marcinkevičs, kuri divnieku sacensībās sasniedza astoto vietu. Latvieši sāka ar pieticīgu ātrumu startā un finišā uzrādīts 11. rezultāts.

Gudramovičam un Kalniņam bija jāstartē priekšpēdējiem, startā sasniedza 69,2 kilometru stundā lielu ātrumu, kas bija lielākais starp visiem dalībniekiem. Finišā arī izdevās apsteigt Vendlu un Arltu, līdz ar to sudrabs sprinta sacensību pēdējā sezonas posmā, par deviņām sekundes simtdaļām piekāpjoties vien galvenajiem favorītiem Egertam un Benekenam. Sezonas kopvērtējumā Gudramovičam un Kalniņam piektā pozīcija.

Dāmu konkurencē Latviju pārstāvēja gan Elīza Cauce (11. vieta Pasaules kausā), gan Ulla Zirne (12.). Polietei Evai Kulsai vakar izdevās sasniegt labāko rezultātu Pasaules kausos (15. vieta), taču sprintā, startējot pirmajai, Kulsa piedzīvoja kritienu. Zirne startēja ceturtā, uzņēma 68,3 km/h ātrumu startā un finišā bija uz to brīdi pirmā. Elīzai vēl nedaudz ātrāks starts (68,4 km/h) un finišā apsteidza Ullu par nepilnām sešām sekundes simtdaļām.

Uzvaru izcīnīja krieviete Tatjana Ivanova, kura vakar tika pie trešās vietas. Natālija Geizenbergere palika otrā, bet trešo vietu izcīnīja Viktorijai Demčenko. Cauce palika devītā, bet Zirnei desmitā vieta. Geizenbergere uzvarēja sprinta sezonas kopvērtējumā.

Savukārt vīru konkurencē startēja visi četri Latvijas sportisti, kuri jau šodien divreiz bija devušies trasē. Kristaps Mauriņš trases lejasdaļā apsteidza fon Šlainicu, kurš startēja pirmais un pieļāva ievērojamas kļūdas. Līdz ar to Kristapam 14. vieta sprintā. Rikam Kristenam Rozītim sliktākais starta ātrums uz to brīdi un sāpīga kļūda trases lejasdaļā, līdz ar to beigās 12. vieta.

Artūram Dārzniekam 93,5 km/h starta ātrums, turpinājumā neliela kļūdiņa, bet finišā zaudētas piecas sekundes simtdaļas Meizdzeram. Ināram Kivleniekam ne tas lielākais ātrums (91,8 km/h) startā un finišā zaudēts ne tikai Meizdzeram, bet arī Dārzniekam. Beigās Dārznieks palika septītajā vietā, bet Kivleniekam astotais rezultāts. Uzvaru izcīnīja Pasaules kausa kopvērtējuma līderis Romāns Repilovs.

  +1 [+] [-]

, 2017-01-15 14:01, pirms 7 gadiem
Dārznieks palika 7ais bet Dārznieks 8ais

  +1 [+] [-]

, 2017-01-15 14:03, pirms 7 gadiem
prognozēju bronzu stafetē

     [+] [-]

, 2017-01-15 14:19, pirms 7 gadiem
sandis444444 rakstīja: Dārznieks palika 7ais bet Dārznieks 8ais
Ko tu gribi no sportacentra paviršajiem ākstiem