Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Cauce: "Phjončhanas trase nav līdzīga nevienai citai"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Cauce: "Phjončhanas trase nav līdzīga nevienai citai"
Elīza Cauce
Foto: Jens Meyer / AP/Scanpix

Šajā nedēļas nogalē, 18. un 19. februārī 2018. gada Ziemas olimisko spēļu trasē Phjončhanā norisināsies 8. Viessmann Pasaules kausa posms, kas būs pirmās starptautiskās sacensības šajā trasē. Kamaniņu, bobsleja un skeletona ledus trase, kas atrodas Dienvidkorejas pilsētā, uzņems līdz šim lielāko dalībvalstu skaitu Pasaules kausa posmā, kur piedalīsies 140 atlēti no 30 pasaules valstīm.

Trases garums ir 1,376 metri, tās vertikālais kritums ir 116,32 metri, savukārt maksimālais ātrums, ko var sasniegt šajā trasē, ir līdz pat 136 km/h.

2014. gada Soču olimpisko spēļu bronzas medaļas ieguvēja komandu stafetē Elīza Cauce stāsta: "Jā, šī trase man patīk, tā ir ļoti interesanta un, manuprāt, nav līdzīga nevienai citai trasei. Ir viena virāža, kas sagādā grūtības ne tikai mums, bet lielākajai daļai visu valstu sportistu, bet tomēr katru braucienu, kāpjot uz starta, ir sajūta, ka šis būs tas brauciens, kad sanāks! Citreiz sanāk, citreiz ne, tomēr galvu nenolaižam un cīnamies līdz galam!"

Latvijas Nacionālo izlasi 8. Viessmann Pasaules kausa posmā pārstāvēs trīs dāmas - Elīza Cauce, Ulla Zirne, Kendija Aparjode -, savukārt vīru konkurencē meistarību demonstrēs Inārs Kivlenieks, Artūrs Dārznieks, Riks Kristens Rozītis, Kristaps Mauriņš, kā arī juniors Kristers Aparjods. Divvietīgo ekipāžu konkurencē par godalgām cīnīsies Andris Šics/Juris Šics un Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš.

Sestdien, 18. februārī
Pirmais brauciens divvietīgās ekipāžas - 08.20
Otrais brauciens divvietīgās ekipāžas - 09:40
Pirmais brauciens sievietes - 12:00
Otrais brauciens sievietes - 13:20

Svētdien, 19. februārī
Pirmaisbrauciens vīri - 9.20
Otrais brauciens vīri - 10.55
Komandu stafete - 13.00

Informāciju sagatavoja:
Ieva Gudramoviča
LKSF sabiedrisko attiecību speciāliste