Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Fogelis kļūs par Starptautiskās Kamaniņu sporta federācijas ģenerālsekretāru

Fogelis kļūs par Starptautiskās Kamaniņu sporta federācijas ģenerālsekretāru
Einars Fogelis
Foto: Sportacentrs TV

Latvietis Einars Fogelis kļūs par Starptautiskās Kamaniņu sporta federācijas (FIL) ģenerālsekretāru, jo amerikānis Sveins Romsteds pēc 24 gadu darba atstās šo posteni.

Piektdien un sestdien Bratislavā notiks 66. FIL kongress, kurā notiks vairākas pārmaiņas amatos. Savu posteni atstājis Romsteds, kurš bija ģenerālsekretārs kopš 1994. gada jūnija, bet viņa vietā stāsies līdzšinējais FIL viceprezidents tehniskajos jautājumos Fogelis. Pašlaik Fogelis ir arī Latvijas Sporta federāciju padomes (LSFP) prezidents, Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) viceprezidents un Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) priekšsēdētājs.

Kā sarunā ar Sportacentrs.com pauda Fogelis, kaut viņš ir vienīgais kandidāts uz posteni, tāpat sestdien gaidāmajās vēlēšanās būs jāsavāc vairākums.

"Šobrīd man vēl ir jānofinišē esošie darbi, tāpēc šajās dienās koncentrējos uz tiem. Pēc tam būšu gatavs runāt par jaunajiem izaicinājumiem," teica Fogelis, kurš uzsvēra, ka federācijas ģenerālsekretāra amats nav algots darbs, bet gan brīvprātīgs, kurā nav katru dienu jābūt birojā. Līdz ar to viņš turpinās ieņemt arī līdzšinējos amatus Latvijā.

Fogeļa vietā kļūšanai par FIL viceprezidentu tehniskajos jautājumos pretendē kamaniņu sporta leģenda Armīns Cīgelers un kanādietis Volters Korijs. Cīgelers ir vienīgais ziemas sporta veidu atlēts, kurš ieguvis medaļas sešās olimpiskajās spēlēs (divus zeltus, vienu sudrabu un trīs bronzas). Februārī itālis neveiksmīgi centās iekļūt Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) atlētu komisijā.

Izmantotie resursi:
fil-luge.org


, 2018-06-13 18:50, pirms 6 gadiem
Nevis liela uzvara, bet ļoti liela un ietekmīga uzvara.
, 2018-06-13 18:53, pirms 6 gadiem
LOK mēbelei starptautisks tapsējums? Varbūt tajā amatā beidzot arī strādāt vajadzēs...
, 2018-06-13 18:58, pirms 6 gadiem
Obelix rakstīja: Nevis liela uzvara, bet ļoti liela un ietekmīga uzvara.
Izklausās jau labi, tikai es neatceros, ka Fogelis būtu kaut ko nozīmīgu paveicis kā viceprezidents tehniskajos jautājumos. Atgādiniet man, ja kļūdos.
Kristers Aparjods. Foto: Josef Plaickner
2

Aparjods un Aparjode uzvar Latvijas čempionātā kamaniņu sportā

LETA. Piektdien bobsleja un kamaniņu trasē "Sigulda" norisinājās Latvijas čempionāts, kas noslēdza 2023./2024.gada kamaniņu sporta sezonu, informē Latvijas Kamaniņu sporta federācija (LKSF).
Roberts Plūme un Mārtiņš Bots. Foto: AP/Scanpix
8

Latvija Pasaules kausu kamaniņu sportā noslēdz ar sudrabu stafetē

Siguldā šodien noslēdzās Pasaules kauss kamaniņu sportā, kura pēdējā sacīkstē Latvijas komanda izcīnīja sudraba medaļas stafetē.
Kristers Aparjods. Foto: Mareks Gaļinovskis
14

Zeltu Pasaules kausa noslēdzošajā posmā Siguldā izcīna arī Aparjods

Pasaules kausa kamaniņu sportā noslēdzošajā posmā Siguldā vīriešu vieninieku sacensībās zeltu izcīnīja Latvijas kamaniņsportists Kristers Aparjods.