Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Zirne Nāciju kausā paliek 16. vietā un nekvalificējas Eiropas čempionātam

Agris Suveizda

Zirne Nāciju kausā paliek 16. vietā un nekvalificējas Eiropas čempionātam
Ulla Zirne
Foto: Latvijas Kamaniņu Sporta federācija

Šodien, Vācijā Altenbergas trasē, ar Nācija kausa izcīņu, kas vienlaikus ir atlase pamatsacensībām, sākās "Viessmann" Pasaules kausa izcīņas 8.posms kamaniņu sportā. "Viessmann" Pasaules kausa pamatsacensību ietvaros risināsies arī 47. FIL Eiropas čempionāts kamaniņu sportā, informē Latvijas Kamaniņu sporta federācija.

Vīru konkurencē no Latvijas par vietu pamatsacensībās cīnījās Kristaps Mauriņš un Artūrs Dārznieks. 23 atlētu konkurencē labāko sniegumu no mūsu braucējiem uzrādīja Artūrs Dārznieks, kurš finišēja pēc 54.430 sekundēm, tādējādi izcīnot 6.vietu. Savukārt Kristaps Mauriņš finiša līniju šķērsoja pēc 54.733 sekundēm un ieņēma 13.pozīciju. Šāds sniegums, ļāva kvalificēties pamatsacensībām, bet par šīs dienas Nāciju kausa uzvarētāju tika kronēts Krievijas atlēts Romans Repilovs, kurš finišēja 53.899 sekundēs.

Līdz ar to "Viessmann" Pasaules kausa izcīņas 8.posma pamatsacensībās, kas vienlaikus būs arī 47. FIL Eiropas čempionāts, vīru konkurencē no Latvijas startēs šādi atlēti: Inārs Kivlenieks un Riks Kristens Rozītis, kuri dalību pamatsacensībās sev nodrošināja ar to, ka startē spēcīgāko atlētu grupā, kā arī Artūrs Dārznieks un Kristaps Mauriņš.

Savukārt dāmu konkurencē Nāciju kausā 24 dalībnieču vidū šoreiz divas Latvijas atlētes – Ulla Zirne un Kendija Aparjode, kura izcīnīja augsto 8.vietu (53.402 sek.) un kvalificējās pamatsacensībām. Ulla Zirne finiša līniju šķērsoja pēc 53.999 sekundēm (16.vieta) un diemžēl nepārvarēja kvalifikācijas slieksni, tādējādi zaudējot iespēju arī startēt Eiropas čempionātā. Par Nāciju kausa uzvarētāju šodien atzina Kanādas atlēti Kimberliju Makreju, kura finišēja 52.907 sekundēs. Mūsu trešā atlēte Elīza Cauce dalību pamatsacensībās sev nodrošinājusi ar teicamiem startiem iepriekšējos posmos, kas devuši viņai tiesības startēt spēcīgāko dāmu grupā.

15 divvietīgo ekipāžu konkurencē Nāciju kausā Latviju pārstāvēja Kristens Putins/Kārlis Krišs Matuzels, kuri savu braucienu veica 42.794 sekundēs un ierindojas 9.vietā. Šāds sniegums bija pietiekams, lai puiši kvalificētos pamatsacensībām. Uzvarēja kanādieši Tristens Vokers un Džastins Snits, kuri finiša līniju šķērsoja 42.121 sekundē.
Divas citas Latvijas ekipāžas – Andris Šics/Juris Šics un Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš - pamatsacensībām kvalificējās automātiski, jo startē spēcīgāko ekipāžu vidū.

Rīt sacensības sāksies plkst. 10:00 pēc Latvijas laika, kad cīņu par PK 8.posma uzvarētāju titulu un 47.FIL Eiropas čempiona nosaukumu sāks divvietīgās ekipāžas. Savukārt 12:40 cīņu uzsāks vīri.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Kamaniņu sporta federācija,
Mērija Ansviesule