Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Šici: "Savus mērķus zinām, bet skaļi par tiem nerunājam"

Šici: "Savus mērķus zinām, bet skaļi par tiem nerunājam"
Juris Šics un Andris Šics
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Trīs olimpisko medaļu īpašnieki kamaniņu sportā brāļi Andris Šics un Juris Šics pirms gaidāmās sezonas sarunā ar Sportacentrs.com norādīja, ka viņu mērķi olimpiskajās spēlēs joprojām nav mainījušies, taču par tiem zina tikai viņi paši, treneris un tuvinieki.

Pagājušās sezonas izskaņā Pasaules kausa posmā olimpiskajā Phjončhanas trasē brāļi Šici ierindojās 13. vietā, un šodien atzīst, ka guvuši pozitīvu mācību. Novembra sākumā kamaniņu sportisti Phjončhanā aizvadīs pēdējo treniņu nedēļu pirms februārī paredzētās Olimpiādes.

"Braucam uz Phjončhanu notestēt jauno tehniku un pamēģināt kaut ko citādu braukšanas stilā. Kā jau uz jebkuru trasi arī uz Dienvidkoreju braucam, lai paņemtu labāko no tās," saka Andris. "Vecās kamanas ir noliktas malā, kur stāv un gaida, vai jaunā tehnika tās pārspēs. Testi notika Lillehammerē, notiek arī tagad Siguldā. Uz Phjončhanu ņemsim līdzi gan jauno tehniku, gan veco, lai varam salīdzināt dabā. Tas ir darbs, kas ir jāpadara, jo uz papīra to nevar salīdzināt."

"Esam tur bijuši jau trīs reizes un katru reizi trases profils atšķīrās, tādēļ nemaz nelolojam cerības, ka novembrī profils būs tāds pats, kā iepriekšējā reizē," norāda jaunākais no brāļiem. "Šabloni jau netika ņemti, vēlreiz uzliet ledu tāpat kā iepriekš bez šabloniem ir ļoti grūti. Brauksim un skatīsimies, ko trase piedāvās šoreiz."

Andris atzīst, ka nav dzirdējis par to, kāda varētu būt trases kvalitāte pēdējā treniņu nedēļā, tomēr viņš cer, ka tā būs labā līmenī. "Trase ir jauna, tehnoloģijas attīstās. Cerams, ka ledus kvalitāte būs laba. Galvenais, lai mūs palutina laika apstākļi."

"Vietējie runā, ka ziemā februāra mēnesī nekad nav siltāks par -5 grādiem, drīzāk aukstāks," atklāj Juris Šics. "Pirmajā reizē bija ļoti silts - kad atbraucām bija mīnusi, bet tad viss nokusa. Pērn rudenī arī bija silts, bet uz Pasaules kausa posmu februārī bija sajūta, ka tā ir aukstākā vieta pasaulē. Temperatūra gan bija tikai kādi -10, -11 grādi, taču pūta stiprs vējš. Laika apstākļi visiem būs vienādi, bet, protams, mēs gribētu, lai tur būtu mazliet siltāks. Ne gluži plusos, bet ar maziem mīnusiem."

Brāļi atzīst, ka Sigulda, kurā neilgi pirms Olimpiādes notiks Eiropas čempionāts, viņus nekad nav lutinājusi. Tomēr kontinenta meistarsacīkstes būs gana svarīgas, jo tajās tiks dalīti punkti arī Pasaules kausa ieskaitē dažādās disciplīnās. "Jāņem vērā, ka Siguldas un Phjončhanas trases ir pavisam atšķirīgas. Ja būsim piedzinuši kamanas olimpiskajai trasei un tai līdzīgām trasēm, tad Eiropas čempionāta dēļ kamanas nepārregulēsim. Svarīgākās tomēr ir olimpiskās spēles," skaidro Juris.

Šici izcīnīja sudraba medaļas 2010. gada Vankūveras olimpiskajās spēlēs, bet četrus gadus vēlāk cēlmetālu kolekciju papildināja ar bronzu gan divnieku sacensībās, gan stafetē. Cik bieži viņiem tiek atgādināts par trūkstošo godalgu pāri? "Uz to ieciklējušies neesam. Mums galvenais ir aizbraukt un parādīt maksimumu. Mēs savus mērķus zinām, bet skaļi par tiem nerunājam. Tie nav mainījušies... Darīsim visu, lai tos sasniegtu."

     [+] [-]

, 2017-10-11 20:10, pirms 6 gadiem
jocīgie .. runā vai nerunā - tas visiem zināms - mērķis = medaļas

     [+] [-]

, 2017-10-11 20:48, pirms 6 gadiem
Neiespējamā misija vinnēt tos fričus 2niekos...

  -1 [+] [-]

, 2017-10-11 21:53, pirms 6 gadiem
Mērķis, kā vienmēr - tikt desmitniekā!