Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Aparjods Pasaules kausa ceturtajā posmā izcīna augsto ceturto vietu

Andrejs Siliņš

Aparjods Pasaules kausa ceturtajā posmā izcīna augsto ceturto vietu
Kristers Aparjods. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

LETA. Latvijas kamaniņu braucējs Kristers Aparjods sestdien Pasaules kausa ceturtajā posmā izcīnīja ceturto vietu Vācijā esošajā Altenbergas trasē.

Latviju pamatsacensībās pārstāvēja Aparjods, Inārs Kivlenieks, Riks Kristens Rozītis un Artūrs Dārznieks. Pamatsacensībās vieta garantēta bija tikai Aparjodam, bet pārējie trīs tur nokļuva caur Nāciju kausu, turklāt Kivlenieks izcīnīja uzvaru.

Vislabāk veicās Aparjodam, kurš pirmajā braucienā bija sestais ātrākais, bet otrajā sasniedza ceturto laiku, divu braucienu summā ieņemot ceturto vietu. Kad uz starta bija jādodas vēl diviem sportistiem, Aparjods ieņēma otro vietu, bet konkurenti aizvadīja drošus braucienus, kā rezultātā medaļa šoreiz izpalika.

Par sacensību uzvarētāju tika kronēts austrietis Dāvids Gleiršers, kurš divu braucienu summā finišēja ar laiku viena minūte un 48,150 sekundes, Aparjodu apsteidzot par 0,290 sekundēm. Otro vietu ieguva itālis Dominiks Fišnallers, kurš uzvarētājam zaudēja 0,233 sekundes, bet uz pjedestāla zemākā pakāpiena stājās titulētais mājinieks Fēlikss Lohs, Gleiršeram zaudēdams 0,270 sekundes.

Tikmēr Kivlenieks abos braucienos finišēja ar desmito laiku, kas divu braucienu summā ļāva ieņemt devīto pozīciju. Rozītis pirmajā braucienā noslēdza otro desmitu, bet otrajā pakāpās par trim pozīcijām, summā izcīnot 19.vietu, kamēr Dārznieks finišēja trīs vietas zemāk. Dārznieks pirmajā braucienā sasniedza 14.ātrāko laiku, bet otrajā bija krietni lēnāks, finišēdams 25.pozīcijā.

Pasaules kausa kopvērtējuma līderis ar 466 punktiem ir krievs Romāns Repilovs, tālāk ar 385 punktiem seko austrietis Jonass Millers, bet pirmo trijnieku ar 350 punktiem noslēdz itālis Fišnallers. Aparjods ar 235 punktiem ir desmitais, Kivleniekam 154 punkti un 14.pozīcija, kamēr Rozītim ir 89 punkti, kas ļauj ieņemt 21.vietu. Savukārt Dārznieks pēc dalības divos posmos ar 47 punktiem dala 28.vietu.

Svētdien būs sacensības sievietēm un komandu stafetē. Latviju šī posma pamatsacensībās pārstāvēs arī Elīza Cauce, Ulla Zirne un Kendija Aparjode.

Izmantotie resursi:
LETA

  +2 [+] [-]

, 2020-01-11 18:31, pirms 4 gadiem
a tabula kur žurkas?
tik nokopēt vairs varam?

     [+] [-]

, 2020-01-12 11:13, pirms 4 gadiem
"Svētdien būs sacensības sievietēm un komandu stafetē. Latviju šī posma pamatsacensībās pārstāvēs arī Elīza Cauce, Ulla Zirne un Kendija Aparjode."

... un Elīna Ieva Vītola!