Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Bērziņš vēlreiz uzvar Pasaules kausa posmā jauniešiem un pārņem vadību kopvērtējumā

Andrejs Siliņš

Bērziņš vēlreiz uzvar Pasaules kausa posmā jauniešiem un pārņem vadību kopvērtējumā
Gints Bērziņš. Foto: Latvijas Kamaniņu sporta federācija

Piektdien Vācijas ledus trasē Vinterbergā Pasaules kausa posmā jauniešiem un junioriem kamaniņu braukšanā uzvaru jauniešu konkurencē starp puišiem izcīnīja latvietis Gints Bērziņš.

Bērziņš bija ātrākais abos braucienos un summā tuvāko sekotāju Paskālu Kunci apsteidza par 0,207 sekundēm. Tiesa, pēc pirmā brauciena vicelīderis bija amerikānis Aiens Smits, taču otrajā braucienā uzrādīja vien sesto rezultātu, summā noslīdot uz piekto pozīciju. Bronzu izcīnīja krievu sportists Pāvels Repilovs.

Līdzšinējam Pasaules kausa līderim Marianam Skupekam no Slovākijas neizdevušās sacīkstes un vien septītā vieta, kas liedza noturēt vadību kopvērtējumā. To pārņēma tieši Bērziņš, kuram šī bija otrā uzvara Pasaules kausa posmos pēc kārtas.

Cits latvietis Eduards Ševics-Mikeļševics braucienos bija septītais un devītais, summā tiekot pie astotās vietas un no Bērziņa atpaliekot par 0,704 sekundēm. Savukārt Lūkass Krasts bija pieteikts sacensībām, taču nestartēja. Kopumā posmā piedalījās 40 sportisti, no kuriem rezultātu sasniedza 37.

Jaunietēm piektdien 15. vietu guva Latvijas sportiste Frančeska Bona, kura pēc pirmā brauciena bija sešpadsmitā, bet otrajā uzrādīja piecpadsmito rezultātu. Sestā pēc pirmā brauciena bija Justīne Maskale, bet otrajā viņa uzrādīja vien 31. laiku un summā nogāzās uz 18. pozīciju, kamēr Zane Kaluma summā guva 25. vietu, bet Marta Zukule otrajā braucienā nefinišēja.

Tikmēr divnieku sacensībās junioriem ceturtie bija Mārtiņš Plūme un Roberts Bots, kuri pēc pirmā brauciena bija piektie, bet otrajā spēja pakāpties. No trijnieka desmit ekipāžu vidū viņi atpalika par vairāk nekā 0,4 sekundēm. Jauniešu divniekiem devītie starp 14 ekipāžām bija Kaspars Rinks un Andris Liepiņš, kamēr starp jaunietēm Viktorija Ziediņa un Selīna Zvilna guva piekto vietu 14 ekipāžu konkurencē.

Pasaules kausā palicis viens posms, tas norisināsies Vācijas trasē Oberhofā.

PK kopvērtējums jauniešiem

VSportistsValstsPunkti
1.G.BērziņšLatvija455
2.M.SkupeksSlovākija416
3.P.RepilovsKrievija295
4.A.SmitsASV240

  +2 [+] [-]

, 2019-02-08 15:52, pirms 5 gadiem
Bērziņš šoreiz pārliecinošs, abos braucienos arī labākais starta rāviens. Viņam ir radniecība ar bobslejistu Ralfu Bērziņu?

Dalībnieku ļoti daudz (neesmu gan pārliecināts, vai labākie vācieši piedalās regulāri). Skatos protokolā, ka startē arī gruzīni, bosnieši, bulgāri, taivānieši. Kāpēc tā, ka kamaniņās jauniešu un juniori mači ir tik masveidīgi, bet skeletonā tādu var teikt, ka vispār nav? Ar kamaniņām taču daudz grūtāk un bīstamāk braukt.

  +1 [+] [-]

, 2019-02-08 18:28, pirms 5 gadiem
Labs! Kur tad vācieši, tiem nav labu jauniešu?