Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Latvijas kamaniņu braucēji pārvar Pasaules kausa posma kvalifikāciju

Ints Megnis
Ints Megnis

Latvijas kamaniņu braucēji pārvar Pasaules kausa posma kvalifikāciju
Ulla Zirne. Foto: Scanpix

Visi startējušie Latvijas kamaniņu braucēji ceturtdien Kalgari trasē Kanādā pārvarēja Pasaules kausa trešā posma kvalifikācijas sacensības, kas jau tradicionāli tika izspēlētas Nāciju kausa ietvaros.

Vīriem Kristers Aparjods kvalifikāciju pārvarēja pārliecinoši, izcīnot piekto vieru Nāciju kausā, bet Riks Kristens Rozītis veica ne tik sekmīgu braucienu, ierindojās 16. pozīcijā, un bija priekšpēdējais, kurš iekļuva pamatsacensībās.

Tikmēr dāmām uzvaru Nāciju kausā svinēja krieviete Jekaterina Baturina, kurai 0,371 sekundi zaudēja desmito vietu ieņēmusī Zirne. Divas vietas virs viņas bija latviešu izcelsmes Kanādas sportiste Brūka Apškrūma.

Divniekos abas uz Ziemeļameriku aizbraukušās Latvijas ekipāžas - Andris un Juris Šici, kā arī Kristens Putins un Imants Marcinkēvičs - jau automātiski bija kvalificējušās pamatsacensībām, kurās startēs arī Inārs Kivlenieks, Elīza Cauce un Kendija Aparjode.

Jauno Pasaules kausa sezonu jau tradicionāli visveiksmīgāk iesākuši Šici, kuri pašlaik ir piektie divnieku kopvērtējumā, bet septītajā pozīcijā viņiem seko Putins un Marcinkēvičs. Tikmēr dāmām šobrīd Aparjode un Cauce ir attiecīgi astotajā un devītajā pozīcijā. Kaut Latvijas sportisti šosezon vēl nav kāpuši uz goda pjedestāla, izcīnītas četras ceturtās vietas - pirmajā posmā Īglsā pamatsacensībās to sensacionāli paveica Putins un Marcinkēvičs, kamēr Sprinta kausā viņu pēdās sekoja Šici, bet otrajā posmā Vistlerā pie ceturtās vietas tika Cauce, kura turklāt uz Ziemeļameriku devusies par savu sponsoru līdzekļiem, jo pati nespēja iekļūt izlasē startam šajos trijos etapos.

Kalgari posmā piektdienas vakarā pēc Latvijas laika notiks vīru un divnieku sacensības, bet sestdien vispirms sacentīsies dāmas, pēc tam tiekot aizvadītai komandu stafetei.