Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Kamaniņu braucējs Bērziņš otrais arī 2. Pasaules kausa posmā junioriem

Ints Megnis
Ints Megnis

Kamaniņu braucējs Bērziņš otrais arī 2. Pasaules kausa posmā junioriem
Gints Bērziņš (pa labi) uz junioru Pasaules kausa goda pjedestāla. Foto: Jill Cardinale Segger

Latvijas jaunais kamaniņu braucējs Gints Bērziņš piektdien Pārksitijas trasē ASV izcīnīja otro vietu arī junioru Pasaules kausa sezonas otrajā posmā jauniešu konkurencē.

Sacensībās jau atkal uzvarēja slovāks Mariāns Skupeks, bet Bērziņš šoreiz viņam piekāpās vien par 0,099 sekundēm. Pēc pirmā brauciena līderis bija tieši latvietis, pretiniekam esot priekšā par 0,017 sekundēm, bet otrajā viņš uzrādīja tikai trešo rezultātu.

Kā zināms, sezona pirms divām dienām sākās turpat Pārksitijas trasē, kad arī Bērziņš bija otrais, tomēr toreiz Skupekam zaudēja 0,217 sekundes.

Kopā piektdien uz starta stājās 22 kamaniņu braucēji.

Tāpat piektdien notika divnieku sacensības, kur junioru grupā septītajā vietā starp astoņiem sportiskajiem duetiem bija latvieši Mārtiņš Bots un Roberts Plūme. Viņi septīto laiku uzrādīja abos braucienos un summā no labākajiem atpalika par vairāk nekā pusotru sekundi.

Posms noslēgsies sestdien ar individuālajiem mačiem junioriem un komandu sacensībām. Tikmēr trešais posms nākamnedēļ risināsies Kalgari, kur šajās dienās tiks aizvadīts Pasaules kausa posms pieaugušajiem. Kopā šosezon junioru Pasaules kausā būs seši posmi, šoreiz sportistiem neviesojoties Siguldā.