Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Kivlenieks, Cauce un Gudramovičs/Kalniņš uzvar Latvijas čempionātā

Krišs Upenieks

Kivlenieks, Cauce un Gudramovičs/Kalniņš uzvar Latvijas čempionātā
Elīza Cauce
Publicitātes foto

Svētdien, 5. martā, Siguldas Bobsleja un kamaniņu trasē aizvadīts Latvijas čempionāts kamaniņu sportā, kas bija arī 2016./2017. gada kamaniņu sporta sezonas noslēdzošās sacensības. Par Latvijas čempioniem kronēti Inārs Kivlenieks, Elīza Cauce un Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš.

Ar pārliecinoši ātrākajiem laikiem abos braucienos vīriešu konkurencē uzvaru izcīnīja Inārs Kivlenieks (1:36.895), tuvāko sekotāju Riku Kristenu Rozīti divu braucienu summā apsteidzot par 0.433 sekundēm, bet bronzas medaļnieku Artūru Dārznieku par 0.705 sekundēm. “Izdevās labs pirmais brauciens, otrajā bija mazas kļūdiņas, bet ar to tāpat pietika. Trasē šodien ir cietāks un ātrāks ledus, kas ir ļoti labi priekš sacensībām,” pēc finiša komentēja I. Kivlenieks.

Par aizvadīto sezonu sportists atzīst, ka “sezona izvērtās labākā, kāda ir bijusi. Bija dažas sacensības, kur nepaveicās. Sezonas otrajā pusē bija ļoti labi rezultāti, piektās sestās vietas visu laiku un pēdējā Pasaules kausā droši vien dēļ laikapstākļiem sacensībās mazliet neveicās, būtu spējis pacīnīties par pjedestālu, bet desmitniekā tāpat biju ar diviem diezgan sliktiem braucieniem, tādēļ domāju, ka tehnika ir gatava nākamajam gadam, tikai jāuzlabo braukšana. Ir šādas tādas lietas, ko vēl mēģināšu pameklēt kamanā, bet kopumā viss ir labi.” 5. vieta pieaugušo konkurencē un zelts Latvijas meistarsacīkstēs junioram Kristeram Aparjodam (+0.990), kurš šosezon ne tikai kļuvis par Pasaules junioru čempionu, bet arī izcīnījis jau pirmās medaļas Viessmann Pasaules kausa posmos.

Arī dāmu konkurencē čempione Elīza Cauce abos braucienos bija pārliecinoši labākā (1:24.973), par 0.609 sekundēm apsteidzot otrās vietas ieguvēju juniori Sigitu Bērziņu, bet bronzas godalgas ieguvēju arī juniori Elīnu Vītolu par vairāk kā sekundi. Abas juniores izcīnīja attiecīgi arī zelta un sudraba medaļas Latvijas meistarsacīkstēs junioriem, bronza Andai Upītei. Ulla Zirne, kura bija uzskatāma par galveno konkurenti E. Caucei, aizvadīja ļoti neveiksmīgu pirmo braucienu, un otrajā vairs nespēja atgūt zaudēto, finišējot 5. vietā. E. Cauce gan pēc finiša atzina, ka tāpat jutusi konkurenci no jaunajām meitenēm. Ar aizvadīto sezonu sportiste gan nav īpaši apmierināta. “Cēloņus es vēl nezinu, bet par to noteikti domāšu vasarā, lai nākamajam gadam sagatavotos labāk, jo tomēr Olimpiskās spēles. Nedaudz jau ir skaidrs, kas jāmaina.”

Divnieku ekipāžu sacensībās čempionu tituls Oskaram Gudramovičam/Pēterim Kalniņam (1:24.860), kuri divu braucienu summā bija par 0.166 sekundēm ātrāki kā Andris un Juris Šici. Bronzas godalgas Kristenam Putinam/Imantam Marcinkēvičam, gandrīz sekundi atpaliekot no čempioniem, savukārt vēl pussekundi ilgāk brauca junioru meistarsacīkšu uzvarētāji Gunārs Bergs/Ralfs Vanzovičs.

Jauniešu A konkurencē Latvijas meistarsacīkstēs par uzvarētājiem kļuvuši Gints Bērziņš, Frančeska Bona un Artūrs Gruzdulis/Viktors Nahodkins, starp jauniešiem B labākie Valts Pavlovs un Zane Kaluma, un jauniešu C grupā Selīna Zvilna un Gustavs Krasts.

Informāciju sagatavoja:
Sandra Grosberga
LKSF sabiedrisko attiecību speciāliste