Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Liepiņš

Latvijai kamaniņu sacensībās Oberhofā stafetē 3.vieta

Latvijai kamaniņu sacensībās Oberhofā stafetē 3.vieta
Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Vācijas pilsētā Oberhofā ar stafetes braucienu noslēdzies Viessmann Pasaules kausa izcīņas sacensības kamaniņu sportā. Uzvaru svinēja Vācijas izlase, bet Latvijas komanda Elīza Cauce, Inārs Kivlenieks un Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš izcīnīja augsto trešo vietu.

Atgādināsim, ka no rīta norisinājās septītais posms kamaniņu sportā dāmām, kur dramatiskā cīņā, uzvarot par vienu tūkstošdaļu, ātrākā bija Natālija Geizenbergere. Labākā no latviešu sportistēm bija Elīza Cauce, kura finišēja devītajā vietā. Ullai Zirnei 19.pozīcija, bet Kendijai Aparjodei – 21.vieta.

Vēlāk norisinājās stafete, kurā Latvijas komanda startēja ar Elīzu Cauci, Ināru Kivlenieku un Oskaru Gudramoviču/Pēteri Kalniņu. Mūsu sportisti, kuriem bija sestais starta numurs, veica ātrus un stabilus braucienus, tobrīd kļūstot par līderiem.

Kā nākamā trasē devās Krievijas izlase, kura par 0,3 sekundēm pārspēja mūsējos. Pēc tam trasē devās Austrijas, Kanādas un ASV izlases, taču šīs vienības zaudēja gan Krievijai, gan arī mūsējiem. Gaužām neveiksmīgs brauciens padevās ASV izlasei, kura mūsējiem zaudēja vienu sekundi un finišā ieņēma tikai septīto vietu.

Kā pēdējā trasē devās Vācijas izlase, kura ar jaunu trases rekordu izcīnīja uzvaru. Otrie, zaudējot 0,2 sekundes, palika krievi, bet mūsējie trešajā vietā, Vācijai zaudējot pussekundi.

Sezonas kopvērtējumā joprojām pārliecinoša līdere ir Vācija, kurai 331 punkts, bet Latvijas izlase pakāpusies uz piekto vietu. Jāatzīmē, ka šis mūsu izlasei bija otrais pjedestāls pēc kārtas (trešā vieta tika izcīnīta Siguldas posmā - aut.). Vēl stafetē būs divi posmi.

Vācijas posma kopvērtējums:

V.ValstsLaiks
1.Vācija2:21.465
2.Krievija+0.230
3.Latvija+0.524
4.Kanāda+1.135
5.Austrija+1.213
6.Itālija+1.406
7.ASV+1.697
8.Polija+1.706

Sezonas kopvērtējums:

V.ValstsPunkti
1.Vācija331
2.Kanāda270
3.Krievija270
4.ASV261
5.Latvija250
6.Austrija240

Izmantotie resursi:
International Luge Federation - Int....


, 2017-02-05 16:19, pirms 7 gadiem
beidzot normāli nobrauca
, 2017-02-05 18:11, pirms 7 gadiem
sehr gut,Woldemar!
Kristers Aparjods. Foto: Josef Plaickner
2

Aparjods un Aparjode uzvar Latvijas čempionātā kamaniņu sportā

LETA. Piektdien bobsleja un kamaniņu trasē "Sigulda" norisinājās Latvijas čempionāts, kas noslēdza 2023./2024.gada kamaniņu sporta sezonu, informē Latvijas Kamaniņu sporta federācija (LKSF).
Roberts Plūme un Mārtiņš Bots. Foto: AP/Scanpix
8

Latvija Pasaules kausu kamaniņu sportā noslēdz ar sudrabu stafetē

Siguldā šodien noslēdzās Pasaules kauss kamaniņu sportā, kura pēdējā sacīkstē Latvijas komanda izcīnīja sudraba medaļas stafetē.
Kristers Aparjods. Foto: Mareks Gaļinovskis
14

Zeltu Pasaules kausa noslēdzošajā posmā Siguldā izcīna arī Aparjods

Pasaules kausa kamaniņu sportā noslēdzošajā posmā Siguldā vīriešu vieninieku sacensībās zeltu izcīnīja Latvijas kamaniņsportists Kristers Aparjods.