Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Latvijas kamaniņu komanda arī otrajās PK stafetes sacensībās izcīna piekto vietu

Krišs Upenieks

Latvijas kamaniņu komanda arī otrajās PK stafetes sacensībās izcīna piekto vietu
Kristers Aparjods
Foto: imago/foto2press/Scanpix

LETA. Latvijas kamaniņu komanda ar Elīzu Cauci, Kristeru Aparjodu un divnieku Oskaru Gudramoviču/Pēteri Kalniņu sastāvā svētdien izcīnīja piekto vietu Altenbergas trasē Vācijā notikušā Pasaules kausa trešā posma stafetes sacensībās.

Tikmēr par uzvarētājiem tika kronēta Vācija, kuras rindās startēja Natālija Geizenbergere, Fēlikss Lohs un Toni Egerts un Saša Benekens. Viņi latviešus apsteidza par 1,179 sekundēm. Savukārt otrā, no vāciešiem atpaliekot 0,313 sekundes, bija Austrija, bet uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa Itālija.

Cauce savu braucienu veica neveiksmīgi, trases vidusdaļā pieļaujot rupju kļūdu. Pēcāk startējošie Aparjods un Gudramovičs/Kalniņš nespēja uzlabot Latvijas komandas situāciju, finišā tobrīd ierindojoties trešajā vietā. Tiesa, vēl bija jāstartē piecām stafetes komandām.

Citām izlasēm gan arī pārāk labi neveicās, jo no vēlāk braucošajām aiz Latvijas palika ASV un Krievija, kuras divnieku ekipāža teju piedzīvoja kritienu. Savukārt ātrākas bija Kanādas un Vācijas komandas, Latvijai noslēgumā esot piektajā vietā.

Komandu stafete norisinājās šīs sezonas Pasaules kausa pirmajā posmā Īglsas trasē Austrijā, kur Latvija izcīnīja piekto vietu.

Līdz ar to Pasaules kausa kopvērtējumā pēc divām stafetes sacensībām vadībā ar 200 punktiem ir Vācija, kam ar 145 punktiem seko Kanāda, bet trešā ar 135 punktiem ir Austrija. Latvija tikmēr ieguvusi 110 punktus un ir ceturtā. Svētdien Cauce sieviešu sacensībās ierindojās 12.vietā, kamēr juniore Elīna Ieva Vītola, piedzīvojot debiju Pasaules kausa pamatsacensībās, ieņēma pēdējo vietu starp 21 konkurenti, kamēr latvietes Kendija Aparjode un Ulla Zirne piedzīvoja kritienus pirmajā braucienā un sacensības neturpināja.

Savukārt sestdien divnieku ekipāžu sacensībās augsto piekto vietu ieņēma Gudramovičs/Kalniņš, Andris un Juris Šici palika 12.vietā, kamēr Kristens Putins un Imants Marcinkēvičs ierindojās 16.pozīcijā. Savukārt vīriešu sacensībās talantīgais Aparjods un Inārs Kivlenieks sestdien izcīnīja attiecīgi devīto un desmito vietu, kamēr pārējie Latvijas braucēji uzrādīja pieticīgākus rezultātus - Kristaps Mauriņš bija 18.vietā, kamēr Artūrs Dārznieks un Riks Kristens Rozītis bija attiecīgi 20. un 22.pozīcijā.

Pēc šī Pasaules kausa posma kamaniņu braucēji dosies uz Ziemeļameriku, kur notiks posmi Kalgari un Leikplesidā.
Pasaules kausa sezona janvāra beigās noslēgsies ar Eiropas čempionātu Siguldā. Savukārt Phjončhanas olimpisko spēļu atlase ilgs līdz šī gada beigām, bet Latvija, visticamāk, sacensībās piedalīsies ar maksimālo dalībnieku skaitu - trim vīriem, trim dāmām un divām divnieku ekipāžām.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2017-12-03 18:26, pirms 6 gadiem
Nekas, veiksme krājas, un izšaus olimpiādē!

     [+] [-]

, 2017-12-03 19:10, pirms 6 gadiem
Švaki
Lielas kļūdas katrā braucienā. Ar tādu braukšanu nav cerības uz augstu rezultātu pat ar labu tehniku
Ja nav vācu tehnikas, jāņem ar braukšanu. Bet ja braukšana vāja, tad nākas zaudēt pat rumānietēm un poļiem

     [+] [-]

, 2017-12-03 19:30, pirms 6 gadiem
fkscd rakstīja: Švaki
Lielas kļūdas katrā braucienā. Ar tādu braukšanu nav cerības uz augstu rezultātu pat ar labu tehniku
Ja nav vācu tehnikas, jāņem ar braukšanu. Bet ja braukšana vāja, tad nākas zaudēt pat rumānietēm un poļiem
Elīzai gan bija solidi braucieni ind. gonkā

     [+] [-]

, 2017-12-03 20:07, pirms 6 gadiem
Ulla pirms sezonas runāja kko par Olimpisko 6nieku, Ok, šīs nav vēl OS, bet 6nieks ir krietni pārspīlēts!

Daudziem mūsu sportistiem asinīs ir no sākuma runāt un tad tik darīt..

     [+] [-]

, 2017-12-03 21:07, pirms 6 gadiem
ice F-1 rakstīja: Elīzai gan bija solidi braucieni ind. gonkā
Nekas diži labs nebija. Sīkas kļūdas salasījās pa visu distanci. Ja nav vācu tehnikas, jābrauc ļoti precīzi. Zaudēt rumānietei godu nedara. Un amerikānietes ar kanādietēm ir par tālu Eiropas trasē. Kas tad būs ZA, kur viņas būs trīs reizes spēcīgākas. Kamaniņu saimei būtu jāpārskata savas rindas un attieksme. Naudas nav nemaz tik maz, bet rezultāti ir ļoti viduvēji

  +1 [+] [-]

, 2017-12-04 03:07, pirms 6 gadiem
Kamaniņu izlasei uzkrītoša ir tieši ārkārtīgā nestabilitāte. Atzīstami braucieni un rezultāti mijas ar rupjām kļūdām un pat kritieniem. Tajā skaitā savā trasē, ko taču vajadzētu zināt kopš bērnu dienām. Pirmā brauciena ierakstu skatījos atkārtojumā FIL portālā, izskatījās stipri stulbi - mūsējā braucēja krīt uzreiz pēc tam, kad translācijā tiek minēts, cik labas iemaņas iegūst, mācoties braukt Siguldas trasē.

Elīza un Ulla šobrīd PK kopvērtējumā ir aptuveni tajās pašās vietās, ko izcīnīja Sočos - viena otrā desmitnieka sākumā, otra uz robežas. Būs bēdīgi, ja olimpiskajā sezonā izrādīsies, ka četru gadu laikā nekāds īpašais progress šajā ziņā nav panākts.