Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Laika apstākļu dēļ Altenbergā atceļ arī komandu stafeti

Laika apstākļu dēļ Altenbergā atceļ arī komandu stafeti
Trases darbinieks cenšas uzkopt trasi Altenbergā. Foto: AP / Scanpix

Svētdien nenoturīgo laika apstākļu dēļ Vācijas pilsētā Altenbergā Pasaules kausa devītais posms kamaniņu sportā noslēdzās ne tikai bez otrā dāmu sacensību brauciena, bet arī komandu stafetes.

Jau vēstījām, ka dāmu sacensībās svētdien tika aizvadīts tikai pirmais brauciens, ko pavadīja brāzmaini sniega nokrišņi, kā rezultātā tika jūtami iespaidoti sportistu rezultāti. Pēc pirmā brauciena tika lemts atcelt otro braucienu, par gala rezultātiem apstiprinot pirmajā braucienā sasniegto.

Lai gan sākotnēji bija paredzēts, ka komandu stafetes sacensības, kam bija jāsākas 14:00, norisināsies, vēlāk tika nolemts, ka neprognozējamo laika apstākļu dēļ arī šīs sacensības nenotiks. Līdz ar to Pasaules kausa posms Altenbergā noslēdzies.

Tajā no Latvijas sportistiem vislabāk veicās divniekam Andrim un Jurim Šiciem, kuri izcīnīja bronzu. Kristens Putins/Imants Marcinkēvičs ieņēma 10. vietu, bet Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš bija 15. Vīru sacensībās Kristers Aparjods izcīnīja septīto pozīciju, Inārs Kivlenieks bija 13., Riks Kristens Rozītis palika 18. vietā, bet Artūram Dārzniekam 20. vieta. Dāmām sesto vietu izcīnīja Elīza Cauce, astotā bija Ulla Zirne, bet vietu zemāk - Kendija Aparjode.

Komandu stafetē šosezon aizvadīti četri posmi, pēc kuriem līdere ir Vācija ar 355 punktiem, seko Krievija ar 300 punktiem, bet trešo vietu kopvērtējumā ieņem Latvijai ar 270 punktiem. Tuvākā sekotāja ir ASV, kam izdevies sakrāt 265 punktus, un paredzams, ka atlikušajā sezonā tieši cīņa par bronzu kopvērtējumā starp Latviju un ASV būs lielākā intriga.

Pasaules kausā vēl atlikusi divi posmi - nākamnedēļ Oberhofā un februāra beigās Sočos, tomēr komandu stafete ieplānota tikai nākamajā posmā. Šobrīd nav zināms, vai šīs dienas atceltais posms tiks pārcelts uz Sočiem vai arī vienkārši izlaists. Ja šis posms netiks aizvadīts, tad jau nākamnedēļ kļūs zināmas visas kopvērtējuma medaļu ieguvējas komandu stafetē.

PK kopvērtējums komandu stafetē

VValstsPunkti
1.Vācija355
2.Krievija300
3.Latvija270
4.ASV265
5.Austrija201
6.Kanāda170
7.Ukraina164
8.Itālija148
9.Polija123
10.Slovākija46
11.Rumānija39
12.Čehija36


, 2019-02-03 17:43, pirms 5 gadiem
loti labi, mūsu lūzeriem nebūs kārtējā pazemojuma..
Kristers Aparjods. Foto: Josef Plaickner
2

Aparjods un Aparjode uzvar Latvijas čempionātā kamaniņu sportā

LETA. Piektdien bobsleja un kamaniņu trasē "Sigulda" norisinājās Latvijas čempionāts, kas noslēdza 2023./2024.gada kamaniņu sporta sezonu, informē Latvijas Kamaniņu sporta federācija (LKSF).
Roberts Plūme un Mārtiņš Bots. Foto: AP/Scanpix
8

Latvija Pasaules kausu kamaniņu sportā noslēdz ar sudrabu stafetē

Siguldā šodien noslēdzās Pasaules kauss kamaniņu sportā, kura pēdējā sacīkstē Latvijas komanda izcīnīja sudraba medaļas stafetē.
Kristers Aparjods. Foto: Mareks Gaļinovskis
14

Zeltu Pasaules kausa noslēdzošajā posmā Siguldā izcīna arī Aparjods

Pasaules kausa kamaniņu sportā noslēdzošajā posmā Siguldā vīriešu vieninieku sacensībās zeltu izcīnīja Latvijas kamaniņsportists Kristers Aparjods.