Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Kamaniņu stafetes komanda izcīna sesto vietu pasaules čempionātā junioriem

Andrejs Siliņš

Kamaniņu stafetes komanda izcīna sesto vietu pasaules čempionātā junioriem
Foto: LKSF

LETA. Latvijas kamaniņu stafetes komanda ar Gintu Bērziņu, Andu Upīti un divnieku Mārtiņu Botu un Robertu Plūmi sastāvā sestdien Vācijas trasē Altenbergā izcīnīja sesto vietu pasaules čempionātā junioriem.

Stafetē triumfēja spēcīgā Vācijas komanda, kurā bija Makss Langenhams, Jesika Tībele un Hanness Orlaminders un Pauls Gubics. Tībele šosezon piedalījās arī divos Pasaules kausa posmos pieaugušajiem, Kēnigszē trasē pat izcīnot trešo vietu.

Latvijas komanda vāciešiem zaudēja 1,756 sekundes, bet no goda pjedestāla palika 0,705 sekunžu attālumā. Bērziņš un Bots/Plūme savos posmos uzrādīja piekto ātrāko laiku, bet Upītei bija septītais labākais rezultāts.

Otro vietu izcīnīja krievi, kuri vāciešiem zaudēja 0,953 sekundes, bet trešajā pozīcijā bija Itālija, kas atpalika 1,051 sekundi.

Pirms divām nedēļām Latvijas komanda Eiropas čempionātā junioriem, kas notika Vinterbergas trasē, izcīnīja piekto vietu, komandā startējot Elīnai Ievai Vītolai, Bērziņam, kā arī Bota/Plūmes divniekam.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka pirms tam svētdien divnieku sacensībās Bots un Plūme ieņēma 12.vietu.

Par čempioniem tika kronēti itāļi Ivans Naglers un Fabians Mālers, kuri šosezon pieredzi smēlušies arī Pasaules kausa posmos.

Bots un Plūme pirmajā braucienā ieņēma 11.vietu, bet otrajā uzrādīja 14. ātrāko laiku, divu braucienu summā uzvarētājiem zaudējot 1,442 sekundes.

Savukārt Lūkasa Krasta un Eduarda Ševica-Mikeļševica divnieks uzvarētājiem zaudēja 2,473 sekundes un ieņēma 20.vietu 22 ekipāžu vidū. Latvieši pirmajā braucienā bija divdesmitie, bet otrajā braucienā uzrādīja 19. labāko rezultātu.

Kā vēstīts, individuālajās sacensībās Latvijas jaunie kamaniņu braucēji piektdien nespēja tikt labāko desmitniekā, augstāko vietu izcīnot Andai Upītei, kura dāmu konkurencē ierindojās 14.pozīcijā. Uzreiz aiz viņas palika komandas biedrene Sigita Bērziņa, kamēr Elīna Ieva Vītola pirmajā braucienā piedzīvoja kritienu un nefinišēja.

Savukārt junioriem no latviešiem labākais bija Ševics-Mikeļševics, kurš ieņēma 18.vietu, pozīciju zemāk palika Gints Bērziņš, kamēr Lūkass Krasts bija 30.vietā.

Pērn par pasaules junioru čempionu Siguldā kļuva Kristers Aparjods, turklāt junioru vecumā viņš ir arī šogad, taču tā kā latvietim jau nākamās nedēļas nogalē jāstartē Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, uz kurieni sportists devās ceturtdien, viņš neizmantojot iespēju aizstāvēt titulu.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2018-02-03 17:30, pirms 6 gadiem
It kā galvenajā sporta portālā vienmēr gribētos redzēt tabulas ar galarezultātiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja