Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Zirne trešā Nāciju kausā Leikplesidā

Andrejs Siliņš

Zirne trešā Nāciju kausā Leikplesidā
Ulla Zirne
Foto: f64

Ar Nāciju kausa sacensībām kamaniņu braukšanā naktī uz piektdienu ASV pilsētā Leikplesidā tika ievadīta trīs nedēļas garā Ziemeļamerikas tūre, kas šovakar sāksies ar Pasaules kausa otro posmu. Ulla Zirne pamatsacensībām kvalificējās ar trešo labāko laiku.

Vīriešu konkurencē pārliecinošu dominanci un mājas trases priekšrocības apliecināja Amerikas sportisti - uzvara Takeram Vestam, kurš finišēja ar laiku 51.536, tuvāko sekotāju tautieti Teiloru Kloju Morisu apsteidzot par 0.375 sekundēm, bet trešās vietas ieguvēju itāli Kevinu Fišnaleru par 0.510 sekundēm. Riks Kristens Rozītis, kurš pagājušajā nedēļas nogalē Vinterbergā Nāciju kausā finišēja otrais, šoreiz 21. vietā (+1.676), tikai 0.186 aiz 19. vietas, kas bija kvalificēšanās robeža.

Arī dāmu konkurencē uzvaras pārliecinošas līderes bija Ziemeļamerikas sportistes – uzvara kanādietei Aleksai Gouhai ar laiku 44.491, amerikānieti Reičelu Mišelu Germainu apsteidzot par 0.288 sekundēm, taču trešais rezultāts Ullai Zirnei (+0.555), kura jau aizvadītajā nedēļas nogalē Vinterbergā demonstrēja stabilitāti un gatavību jaunajai sezonai.
Pārējiem Latvijas sportistiem – Elīzai Caucei, Ināram Kivleniekam, Andrim Šicam/Jurim Šicam, Oskaram Gudramovičam/Pēterim Kalniņam – starta vieta šajā Pasaules kausa posmā jau ir nodrošināta.

Latvijas sportisti Leikplesidas trasē treniņus aizvadījuši tikai divas dienas, tādēļ nedēļas nogale mūsējiem būs izaicinājums. Komanda uz Ziemeļameriku devās uzreiz pēc Pasaules kausa pirmā posma Vinterbergā aizvadītajā nedēļas nogalē, kur lielākajai daļai komandas rezultāti bija mainīgi.

Elīza Cauce, kura finišēja 12. vietā Pasaules kausā un 8. vietā Sprinta Pasaules kausā, raksta: "Pirmo Pasaules kausu vērtēju ne īpaši labi, jo treniņos nepaspēju izlabot visas kļūdas, kuras pēc tam pieļāvu arī sacensībās. Tas maksāja ļoti daudz, jo rezultāti bija blīvi. Par Ziemeļameriku vēl neko nevaru prognozēt, kad tiks aizvadīts pirmais treniņš, tad skaidrība drusku parādīsies, bet, protams, centīšos darīt ko spēju un trasi apgūt pēc iespējas ātrāk."

Informāciju sagatavoja
Sandra Grosberga
LKSF sabiedrisko attiecību speciāliste