Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Aparjode Oberhofā nenosargā ceturto vietu, Cauce un Zirne desmitniekā neiekļūst

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Aparjode Oberhofā nenosargā ceturto vietu, Cauce un Zirne desmitniekā neiekļūst
Kendija Aparjode. Foto: Dmitry Feoktistov/TASS/Scanpix

Šodien Oberhofas trasē Vācijā turpinās Pasaules kausa septītais posms kamaniņu sportā. Sieviešu konkurencē labākā no latvietēm bija Kendija Aparjode, kura pēc pirmā brauciena bija ceturtajā vietā, taču turpinājumā atkāpās divas pozīcijas atpakaļ. Uzvarēja mājiniece Anna Bereitere.

Pēc pirmā brauciena Kendija Aparjode bija iekārtojusies ceturtajā vietā, atpaliekot tikai no mājiniecēm Annas Breiteres un Jūlijas Taubicas, kā arī Krievijas kamaniņu braucējas Tatjanas Ivanovas, kura bija iekārtojusies starp abām vācietēm. Aparjodei līdz pjedestālam bija 0,037 sekundes.

Tomēr pēc otrā brauciena viņa bija spiesta garām palaist arī amerikānieti Sammeru Britčeri un Viktoriju Demčenko no Krievijas, noslīdot līdz sestajai vietai, kas tāpat ir viens no sezonas labākajiem rezultātiem. Altenbergas trasē viņa bija piektā.

Aparjode bija vienīgā no Latvijas sportistēm, kura iekļuva labāko desmitniekā. Pēc pirmā brauciena desmitā bija Elīza Cauce, kura Siguldas posmā izcīnīja bronzas medaļu, tomēr turpinājumā viņa zaudēja vienu pozīciju. Tūdaļ aiz Cauces bija Ulla Zirne, kurai pirmajā braucienā 12. laiks, otrajā braucienā 16. laiks, bet kopā 16. vieta. Cauce abos braucienos bija desmitā labākā, tomēr viņai garām uz viena brauciena rēķina tika austriete Madelēna Egle.

Sacensību uzvarētājai Bereiterei šī bija pirmā zelta medaļa karjerā. Turklāt viņa atstājusi paliekošu ierakstu vēsturē, jo 20 gadu un 152 dienu vecumā kļuvusi par jaunāko uzvarētāju sieviešu sacensībās. Līdz šim rekords piederēja viņas tautietei Natālijai Geizenbergerei (20 gadi un 313 dienas), tas tika sasniegts 2008. gadā.

Sievietes

1.SportisteValstsLaiks
1.A. BereitereVācija1:22.836
2.T. IvanovaKrievija+0.040
3.S. BritčeraASV+0.104
4.J. TaubicaVācija+0.131
5.V. DemčenkoKrievija+0.223
6.K. AparjodeLatvija+0.273
11.E. CauceLatvija+0.580
12.U. ZirneLatvija+0.773

     [+] [-]

, 2020-02-02 14:47, pirms 4 gadiem
Latvijai bronza stafetē, malači!