Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Aparjodam otrā vieta PK Altenbergas posma Nāciju kausā

Ints Megnis
Ints Megnis

Aparjodam otrā vieta PK Altenbergas posma Nāciju kausā
Kristers Aparjods uz Nāciju kausa goda pjedestāla. Foto: FIL

Latvijas kamaniņu braucējs Kristers Aparjods piektdien Altenbergas trasē izcīnīja otro vietu Pasaules kausa izcīņas kamaniņu sportā Altenbergas posma Nāciju kausā, kas reizē ir kvalifikācija pamatsacensībām.

Nāciju kausā vīriem uzvarēja 2017. gada pasaules čempions Volfgangs Kindls no Austrijas, kuram Aparjods piekāpās par 0,066 sekundēm, bet trešais palika rumānis Valentins Kretu.

No pārējiem latviešiem 11. vietā bija Riks Kristens Rozītis, kurš atpalika 0,838 sekundes, bet aiz viņa sekoja Artūrs Dārznieks, kurš zaudēja 0,880 sekundes. Visi trīs latvieši kvalificējās pamatsacensībām, kurās automātiski jau bija iekļuvis Inārs Kivlenieks.

Divniekiem un dāmām šoreiz Latvija nav pārstāvēta Nāciju kausā, jo arī pārējie mūsu valsts sportisti jau iekļuvuši pamatsacensībās - dāmām tur startēs Kendija Aparjode, Elīza Cauce un Ulla Zirne, bet divniekiem Andris Šics/Juris Šics, Oskars Guramovičs/Pēteris Kalniņš un Kristens Putins/Imants Marcinkēvičs.

Pamatsacensības gaidāmas sestdien un svētdien, bet pēc tam nākamnedēļ Oberhofas trasē tiks aizvadīts Eiropas čempionāts.