Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Kanādiešu bobslejistei Hamfrīsai atļauj turpmāk pārstāvēt ASV

Kanādiešu bobslejistei Hamfrīsai atļauj turpmāk pārstāvēt ASV
Keilija Hamfrīsa (priekšplānā) Phojnočhanas olimpiskajās spēlēs. Foto: Reuters/Scanpix

LETA. Titulētā kanādiešu bobslejiste Kelija Hamfrīsa turpmāk drīkstēs pārstāvēt ASV, lēmusi Kanādas Bobsleja un skeletona federācija (BCS).

Hamfrīsas un BCS attiecības saļodzījās pagājušā gada augustā, kad viņa iesniedza sūdzību par seksuālu uzmākšanos no federācijas puses. Tieši uzmākšanās tika minēts kā iemesls, kura dēļ 34 gadus vecā kanādiete aizvadītajā sezonā nestartēja Pasaules kausa apritē. Hamfrīsa pauda vēlmi pārstāvēt ASV, bet BCS viņai to sākotnēji liedza.

Līdz ar to kanādiete caur tiesu centās panākt to, lai BCS ļauj viņai turpmāk pārstāvēt ASV. Tiesa lēma, ka Hamfrīsai šī lieta jārisina caur Kanādas sporta arbitrāžas tiesu, tajā pat laikā norādot, ka nacionālajām federācijām ir iespējas liegt sportistiem pārstāvēt citas valstis. Hamfrīsa no BCS centās piedzīt 45 miljonu Kanādas dolāru (apmēram 31 miljonu eiro), apgalvojot, ka galvenais treneris Tods Hejs viņu verbāli un psiholoģiski aizskāris.

Pēc tiesas nelabvēlīgā lēmuma Hamfrīsa solīja meklēt taisnību Starptautiskajā Bobsleja un skeletona federācijā (IBSF), taču BCS nedēļas nogalē tomēr devusi zaļo gaismu viņas startēšanai zem ASV karoga.

"BCS valde lēmusi nodrošināt Keilijai iespēju izstāties no programmas. Šis nebija viegls un patīkams lēmums. Kopīgi apsvērām visus faktorus, lemjot par vienu no labākajām sportistēm, kurai ir potenciāls izcīnīt medaļas," teikts BCS ziņojumā.

Jau iepriekš tika ziņots, ka Hamfrīsa grasās precēties ar bijušo ASV izlases pārstāvi Trevisu Ārmbrusteru. ASV izlasei gaidāmajā sezonā būs īpaši vajadzīga Hamfrīsas palīdzība, jo olimpiskā vicečempione Elene Meiersa-Teilore gaida bērnu un šoziem nestartēs. Hamfrīsa uzvarēja 2010. un 2014.gada olimpiskajās spēlēs, bet pērn Phjončhanā izcīnīja bronzu. Viņa arī četras reizes uzvarējusi Pasaules kausa kopvērtējumā, kā arī izcīnījusi divas zelta medaļas planētas meistarsacīkstēs.


Emīla Cipuļa četrinieks. Foto: imago/Hartenfelser/Scanpix
16

Nokritušo Cipuli izglābj brauciena anulēšana – PK kopvērtējumā nosargāts sudrabs

Pasaules kausa sezonas pēdējo posmu bobslejā šovakar uzņēma Leikplesidas trase ASV. Sabojāta ledus dēļ netika pabeigts otrais brauciens, kurā krita sezonas vicelīderis Emīls Cipulis un viņa stūmēji Dāvis Spriņģis, Matīss Miknis un Krists Lindenblats, un tas Latvijas četrinieku izglāba no noslīdēšanas uz trešo vietu kopvērtējumā. Jēkabs Kalenda ar stūmējiem Lauri Kaufmani, Dāvi Kaufmani un Mairi Kļavu ieņēma 13. vietu un kļuva par junioru kopvērtējuma čempioniem.
Emīls Cipulis un Matīss Miknis. Foto: Viesturs Lācis
12

Cipulis astotais, divnieku pēdējā posmā viss pjedestāls vāciešiem

Šovakar Leikpleisidas trasē Amerikas Savienotajās Valstīs aizvadīts Pasaules kausa bobslejā sezonas pēdējais posms divnieku ekipāžām. Emīls Cipulis ierindojās astotajā vietā, bet trešo reizi sezonā visu goda pjedestālu aizņēma Vācijas bobslejisti.
Emīla Cipuļa četrinieks. Foto: Reuters/Scanpix
27

Cipuļa četriniekam ceturtā vieta PČ, Vācijā visas medaļas vāciešiem

Vinterbergas trasē Vācijā noslēdzies pasaules čempionāts bobslejā. Četrinieku sacensībās ceturto vietu ieguva Latvijas pilots Emīls Cipulis ar stūmējiem Dāvi Spriņģi, Matīsu Mikni un Kristu Lindenblatu, bet nu jau kārtējo titulu izcīnīja vācu pilots Frančesko Frīdrihs.