Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Melbārdis: "Vasarā nācās pasaudzēt ceļgalu, bet tagad viss ir kārtībā"

Melbārdis: "Vasarā nācās pasaudzēt ceļgalu, bet tagad viss ir kārtībā"
Oskars Melbārdis
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Latvijas bobsleja pilots, Soču olimpisko spēļu vicečempions Oskars Melbārdis sarunā ar Sportacentrs.com pastāstīja par savainojumu, kas vasarā liedzis trenēties par 100%.

Oskars neslēpj, ka aizvadītajā vasarā jautājums par viņa veselības stāvokli bijis visai jutīgs, tomēr tagad esot labāk. „Zem ceļgala bļodiņas ir saite, kurai bija konstatēts hronisks iekaisums. Medicīniski to ir grūti izārstēt, tādēļ, daudziem, kuriem ir šī kaite, nācies ar to samierināties. Tomēr man kaut kā izdevies veiksmīgi ar to tikt galā, izmantojot gan medicīniskus, gan ne medicīniskus līdzekļus.”

Vasaras treniņnometnēs Melbārdim nācies izlaist lēcienus, kā arī pasaudzēt ceļgalu trenažieru zālē. Lai gan neliels robs fiziskajā gatavībā esot iecirsts, tomēr gadiem iekrātā bāze ir gana stabila, lai nebūtu jāsatraucas par būtisku formas kritumu. „Turklāt treniņos Rīgā pastrādāju vairāk,” piebilst bobslejists.

Pagājušā nedēļa bobsleja treniņos bija otrā nosacīti brīvā nedēļa, bet jau šonedēļ sportisti dosies uz starta estakādi. „Daži jaunie no vasaras ir atbiruši, taču tas ir normāli. Vienlaikus ir prieks, ka ir puiši, kuri joprojām tur līdzi un dara to ļoti labi. Viņi varētu būt labs papildinājums komandai, lai gan pirmos secinājumus varēs izdarīt tikai pēc treniņiem uz ledus,” norāda Melbārdis.

Labā kondīcijā bobsleja treniņiem esot pieslēdzies arī sprinteris Ronalds Arājs, taču jau otrajā treniņā viņš piedzīvojis neveiksmīgu kritienu un traumējis plecu, kuru tagad nāksies operēt. „Žēl. Viņš bija labā formā, noteikti gribēja un varēja sevi apliecināt. Taču atkal kaut kas notika. Nu gluži kā nelaimes putns. Laikam kāds nevēlas viņu laist pie mums,” prāto Oskars.

Pasaules kausa sezona šogad sāksies neierasti vēlu - pirmais posms no 8. līdz 13. decembrim notiks Leikplesidā, bet sezonas noslēgsies ar pasaules čempionātu, kas no 23. februāra līdz 8. martam risināsies Vinterbergā.

Bobsleja sezonas kalendārs

DatumsVietaSacensības
8. līdz 13. decembrisLeikplesida (ASV)PK 1. posms
15. līdz 21. decembrisKalgari (Kanāda)PK 2. posms
5. līdz 11. janvārisAltenberga (Vācija)PK 3. posms
12. līdz 18. janvārisKēnigzē (Vācija)PK 4. posms
19. līdz 25. janvārisSanktmorica (Šveice)PK 5. posms
26. janvāris līdz 1. februārisLaplaņa (Francija)PK 6. posms & EČ
2. līdz 8. februārisĪglsa (Austrija)PK 7. posms
8. līdz 15. februārisAltenberga (Vācija)PČ junioriem
10. līdz 15. februārisSoči (Krievija)PK 8. posms
23. februāris līdz 8. martsVinterberga (Vācija)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-09-29 16:24, pirms 10 gadiem
Pieņemu, ka uz Ameriku lidos tikai Melbārža ekipāža, jo īsi pirms PK sākuma beidzas EK Laplaņā, laikam domājot par EČ labāk būtu, ka mazais Osis u.c. paliek Eiropā. Pēc olimpiskajā sezonā var atļauties pataupīt nedaudz naudu, sūtot uz Ameriku tikai vienu ekipāžu, un strādājot pie meistarības tepat Eiropā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-09-29 16:46, pirms 10 gadiem
Ja pareizi uztveru informāciju tad Oskars pavisam nesen kļuvis par tēvu dēlam Kārlim!

Ar to protams arī sveiciens

Ražīgs gads Melbāržu ģimenei

  +1 [+] [-]

, 2014-09-29 19:14, pirms 10 gadiem
sandis444444 rakstīja: Ja pareizi uztveru informāciju tad Oskars pavisam nesen kļuvis par tēvu dēlam Kārlim!
šo info esi pareizi uztvēris!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-09-29 23:11, pirms 10 gadiem
Ceļa resurss izsmelts
Turpmāk būs sadzīvošana
Labākās zāles - nodarbes smiltīs

  +1 [+] [-]

, 2014-09-30 00:01, pirms 10 gadiem
sasperjods-k rakstīja: Ceļa resurss izsmelts
Turpmāk būs sadzīvošana
Labākās zāles - nodarbes smiltīs
PRO sportā viss ir "mazliet" savādāk kā kāds parasts fizkutlūrietis idomājas. Protams, ka tad kad nav nepieciešamības lielas, nevajag speciāli ceļgalu čakarēt, bet uz startiem viss tiks sataisīts kā vajag.

     [+] [-]

, 2014-09-30 11:24, pirms 10 gadiem
Simply_the_BEAST rakstīja: PRO sportā viss ir "mazliet" savādāk kā kāds parasts fizkutlūrietis idomājas. Protams, ka tad kad nav nepieciešamības lielas, nevajag speciāli ceļgalu čakarēt, bet uz startiem viss tiks sataisīts kā vajag.
Kapēc Tu domā, ka es nezinu, kā ir trenēties ar sāpēm
Ja iet uz medaļām, tad Tava taktika par to, ka ir brīži, kad ceļgalu var nečakarēt, atņem izredzes