Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Sporta naktī iespēja pārbaudīt spēkus pret bobslejistiem

Sporta naktī iespēja pārbaudīt spēkus pret bobslejistiem
Daumants Dreiškens un Edgars Maskalāns
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

Latvijas bobslejisti aktīvi piedalīsies otrajā ”Rīgas Sporta naktī”, kas Latvijas galvaspilsētā notiks 1.jūnijā. Jau no pulksten 17:00 Esplanādē starp Katedrāli un viesnīcu ”Latvija” pulcēsies arī mūsu labākie bobslejisti, turklāt šoreiz ikvienam būs iespēja samērot savus spēkus ar pašiem sportistiem.

Viens no vingrinājumiem – 7 kg lodes mešana abām rokām gan uz priekšu, gan atmuguriski, kas labi parāda eksplozīvo spēku. Bobslejistu vidū rekordists ir stūmējs Daumants Dreiškens – ja kādam viņu izdosies pārspēt, LBF viceprezidents Zintis Ekmanis ir apsolījis naudas balvu šim stipriniekam.

Tāpat Esplanādē notiks arī improvizētā stūmēju atlase – treneru rīcībā būs elektroniskā laika mērīšanas iekārta, un katrs varēs veikt bobslejista testa elementus. Vērā tiks ņemta atšķirība starp vieglatlētikas manēžu un skriešanu naglenēs, taču īstu lietaskoku varēšot ieraudzīt arī šādos brīvdabas apstākļos.

Visi interesenti varēs arī tikties ar pašiem sportistiem, kas Esplanādē uzkavēsies vismaz līdz deviņiem vakarā. Šoreiz ģimenes apstākļu dēļ nevar absolūti droši garantēt skeletonistu brāļu Dukuru piedalīšanos Sporta naktī. Brāļi jau aizvadījuši pirmo treniņnometni, tēva vadībā atkal top jaunas kamanas un tuvākajās dienās gaidāms vēl kāds zīmīgs notikums.

LBF viceprezidents Zintis Ekmanis un skeletona tēvs Dainis Dukurs jau 2.jūnijā dosies uz olimpiskajiem Sočiem, lai piedalītos starptautiskās federācijas kongresā un arī paši klātienē aplūkotu jauno ledus trasi.

Informāciju sagatavoja:
LBF


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-05-29 18:14, pirms 12 gadiem
sasperjods rakstīja: Urtānu nelaidiet klāt...
Urtāns ta4u nevarēs aizmest
, 2012-05-29 18:20, pirms 12 gadiem
es atkal dzirdēju, ka Urtāns turpat blakus to lodi grūdīs. Nedomāju, ka viņš ķēpāsies ar kaut kādu mešanu
Emīla Cipuļa četrinieks. Foto: imago/Hartenfelser/Scanpix
16

Nokritušo Cipuli izglābj brauciena anulēšana – PK kopvērtējumā nosargāts sudrabs

Pasaules kausa sezonas pēdējo posmu bobslejā šovakar uzņēma Leikplesidas trase ASV. Sabojāta ledus dēļ netika pabeigts otrais brauciens, kurā krita sezonas vicelīderis Emīls Cipulis un viņa stūmēji Dāvis Spriņģis, Matīss Miknis un Krists Lindenblats, un tas Latvijas četrinieku izglāba no noslīdēšanas uz trešo vietu kopvērtējumā. Jēkabs Kalenda ar stūmējiem Lauri Kaufmani, Dāvi Kaufmani un Mairi Kļavu ieņēma 13. vietu un kļuva par junioru kopvērtējuma čempioniem.
Emīls Cipulis un Matīss Miknis. Foto: Viesturs Lācis
12

Cipulis astotais, divnieku pēdējā posmā viss pjedestāls vāciešiem

Šovakar Leikpleisidas trasē Amerikas Savienotajās Valstīs aizvadīts Pasaules kausa bobslejā sezonas pēdējais posms divnieku ekipāžām. Emīls Cipulis ierindojās astotajā vietā, bet trešo reizi sezonā visu goda pjedestālu aizņēma Vācijas bobslejisti.
Emīla Cipuļa četrinieks. Foto: Reuters/Scanpix
27

Cipuļa četriniekam ceturtā vieta PČ, Vācijā visas medaļas vāciešiem

Vinterbergas trasē Vācijā noslēdzies pasaules čempionāts bobslejā. Četrinieku sacensībās ceturto vietu ieguva Latvijas pilots Emīls Cipulis ar stūmējiem Dāvi Spriņģi, Matīsu Mikni un Kristu Lindenblatu, bet nu jau kārtējo titulu izcīnīja vācu pilots Frančesko Frīdrihs.