Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Freimanis

Ķibermanis: "Vasaras bobslejs drīzāk jāsalīdzina ar auto vadīšanu"

Ķibermanis: "Vasaras bobslejs drīzāk jāsalīdzina ar auto vadīšanu"
Oskars Ķibermanis
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latviešu bobsleja pilots Oskars Ķibermanis un stūmējs Daumants Dreiškens pagājušās nedēļas nogalē Vācijas galvaspilsētā Berlīnē piedalījās pirmajā pasaules čempionātā vasaras bobslejā, bet pēc atgriešanās mājās Oskars atzīst, ka labprāt šādā pasākumā piedalītos vēlreiz.

Vasaras bobslejā kamanām slieču vietā ir riteņi, bet pilsētas ielās izveidotajā trasē ir tikai viens pagrieziens. Trases platums esot bijis pusotrs līdz divi metri, bet distances garums - 550 metri, kurus sportisti veikuši aptuveni 38 sekundēs. Ķibermanis aizstāja uz mačiem uzaicināto Oskaru Melbārdi, kurš personisku iemeslu dēļ šoreiz nevarēja piedalīties.

"Iepriekšējās dienas vakarā notika stumšanas sacensības, kurās tika noskaidrota starta vietu secība braucienos. Veicās diezgan labi, šķiet, ka bijām trijniekā. Taču neviens šajos starta ieskrējienos par 100% neizlikās," stāsta Ķibermanis. "Pavisam tika aizvadīti četri braucieni. Nevarētu teikt, ka tas bija gluži plezīrs, jo sacensības bija oficiālas, taču skaidrs, ka galvenā ideja bija tādējādi popularizēt bobsleju kā sporta veidu."

"Pilsētas ielās bija izveidota asfalta seguma trase, kas veda pa klanu lejup. Tomēr likās, ka dažiem rati ripoja krietni ātrāk, lai gan objektīvu iemeslu tam nebija. Nezinu, varbūt viņiem bija kaut kas citādāks," prāto Oskars. "Vai var vilkt paralēles starp pilotēšanu vasaras un ziemas bobslejā? Nē, salīdzināt ar boba vadīšanu nevar, tad jau drīzāk ar automašīnas vadīšanu."

Lai nu kā, cilvēku šajā pasākumā, kurš noticis vienlaikus ar motošovu esot bijis negaidīti daudz - vairāk nekā uz Pasaules kausa posmiem ziemā. Skatītāji bijuši ieinteresēti un atvērti, nākuši klāt un prasījuši autogrāfus.

Sacensībās piedalījušies arī amerikānis Stīvens Holkombs, šveicieši Beāts Hefti un Alekss Baumans, kanādietis Džastins Kripss, polis Davids Kupčiks un krievs Aleksandrs Kasjanovs, bet par uzvarētāju kļuvis nīderlandietis Edvīns van Kalkers. Šoreiz nav startējuši mājinieki vācieši, kuriem šonedēļ bija paredzēti svarīgi testi.

Iepriekš tieši vācieši bija uzsākuši tradīciju aizvadīt sacensības vasaras bobslejā. Ķibermanis piebilst, ka organizatoriem ir plāns šos mačus attīstīt nopietnākā līmenī. "Katrā ziņā pats labprāt piedalītos vēl kādu reizi. Bija forši, man patika."

Latvijas bobslejisti turpina gatavošanos ziemas sezonai. Pēc divu nedēļu pauzes, kuras laikā sportisti trenējās individuāli, 1. septembrī vīri atkal pulcēsies vienkopus, aizvadot treniņus "Daugavas" stadionā Mežaparkā.


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Emīla Cipuļa četrinieks. Foto: imago/Hartenfelser/Scanpix
16

Nokritušo Cipuli izglābj brauciena anulēšana – PK kopvērtējumā nosargāts sudrabs

Pasaules kausa sezonas pēdējo posmu bobslejā šovakar uzņēma Leikplesidas trase ASV. Sabojāta ledus dēļ netika pabeigts otrais brauciens, kurā krita sezonas vicelīderis Emīls Cipulis un viņa stūmēji Dāvis Spriņģis, Matīss Miknis un Krists Lindenblats, un tas Latvijas četrinieku izglāba no noslīdēšanas uz trešo vietu kopvērtējumā. Jēkabs Kalenda ar stūmējiem Lauri Kaufmani, Dāvi Kaufmani un Mairi Kļavu ieņēma 13. vietu un kļuva par junioru kopvērtējuma čempioniem.
Emīls Cipulis un Matīss Miknis. Foto: Viesturs Lācis
12

Cipulis astotais, divnieku pēdējā posmā viss pjedestāls vāciešiem

Šovakar Leikpleisidas trasē Amerikas Savienotajās Valstīs aizvadīts Pasaules kausa bobslejā sezonas pēdējais posms divnieku ekipāžām. Emīls Cipulis ierindojās astotajā vietā, bet trešo reizi sezonā visu goda pjedestālu aizņēma Vācijas bobslejisti.
Emīla Cipuļa četrinieks. Foto: Reuters/Scanpix
27

Cipuļa četriniekam ceturtā vieta PČ, Vācijā visas medaļas vāciešiem

Vinterbergas trasē Vācijā noslēdzies pasaules čempionāts bobslejā. Četrinieku sacensībās ceturto vietu ieguva Latvijas pilots Emīls Cipulis ar stūmējiem Dāvi Spriņģi, Matīsu Mikni un Kristu Lindenblatu, bet nu jau kārtējo titulu izcīnīja vācu pilots Frančesko Frīdrihs.