Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

ASV bobslejisti: "Holkombs šobrīd smaidītu, redzot, ka esam soli tuvāk godīgai cīņai"

ASV bobslejisti: "Holkombs šobrīd smaidītu, redzot, ka esam soli tuvāk godīgai cīņai"
Stīvens Holkombs. Foto: AFP/Scanpix

Vakardienas SOK apstiprinātās rezultātu izmaiņas, kas par olimpiskajiem čempioniem padarīja Latvijas bobsleja ekipāžas dalībniekus, ir nesuši prieku arī Lielbritānijā, kuras četrinieku ekipāža pēc Krievijas pārstāvu rezultātu anulēšanas iegūs bronzas medaļas. Britu ekipāžas pilots Džons Džeksons BBC norādīja, ka šo medaļu viņš gaidījis ļoti ilgi. Savukārt ASV bobslejisti, kuriem rezultātu pārdalē tagad bronzas medaļu vietā pienākas divas sudraba medaļas, izplatījuši paziņojumu, atzīmējot pirms diviem gadiem mūžībā aizgājušā pilota Stīvena Holkomba paveiktā novērtējumu.

„Beidzot esam tikuši pie rezultāta, kuru tik ilgi bijām gaidījuši,” pēc oficiālo protokolu izlabošanos teica Džons Džeksons, kurš līdz ar to izcīnījis Lielbritānijai piekto olimpisko medaļu bobslejā un pirmo kopš 1998. gada. „Diemžēl tā ir medaļa, kuru mums vajadzēja saņemt uz olimpiskā pjedestāla pirms pieciem gadiem.”

„Krāpnieki mums atņēma šo brīdi, kad būtu varējuši uzkāpt uz goda pjedestāla, lai saņemtu medaļas,” turpināja Džeksons. ”Tāpat viņi atņēma mirkļus un emocijas citām valstīm. Tas, ka SOK tagad atzīst pārmainītos rezultātus, noteikti ir liels solis pretim tam, lai mēs beidzot saņemtu savu olimpisko medaļu.”

Lielbritānijā bobslejam šobrīd nav viegla dzīve, un pēc neveiksmēm Phjončhanas olimpiskajās spēlēs Lielbritānija sporta vadība nolēma pārtraukt šī sporta veida finansējumu. Arī šeit var tikai minēt, vai arguments par olimpisko medaļu Sočos nebūtu šo lēmumu mīkstinājis.

SOK lēmums tiešā veidā ietekmēja arī ASV bobslejistus, kuri divu bronzas medaļu (divniekos un četriniekos) vietā tagad atzīti par sudraba medaļas īpašniekiem. Sočos ASV pārstāvējušie stūmēji Stīvs Lengtons, Kurts Tomasevičs un Kriss Fogts kopīgi vakar izplatīja paziņojumu medijiem, norādot, ka medaļas saņems kopā ar 2017. gadā mūžībā aizgājušā pilota Stīvena Holkomba ģimeni.

„Diemžēl mūsu rezultāti 2014. gada februārī nebija oficiāli un mums bija jāiziet cauri ilgam procesam, lai sagaidītu taisnību,” raksta ASV bobslejisti. „Esam ļoti priecīgi, ka beidzot varam būt sudraba medaļu īpašnieki.”

„Izmaiņas rezultātus arī nostiprina Holkomba vietu bobsleja vēsturē kā vienam no labākajiem šī sporta veida pārstāvjiem,” turpināja Holkomba bijušie komandas biedri. „Viņš bija īsts sportists, kurš cīnījās par tīrām un godīgām sacensībām. Esam droši, ka viņš šobrīd smaidītu, zinot, ka bobslejs ir spēris soli tuvāk godīgai cīņai. Protams, ir patīkami, ka mūsu paveiktais tiek novērtēts ar jaunu medaļu, taču šī ir uzvara ne tikai Holkomba ekipāžai, bet gan visiem sportistiem, kuri sacenšas godīgi.”

Izmantotie resursi:
https://www.insidethegames.biz/arti...
https://www.bbc.com/sport/winter-ol...


Emīla Cipuļa četrinieks. Foto: imago/Hartenfelser/Scanpix
16

Nokritušo Cipuli izglābj brauciena anulēšana – PK kopvērtējumā nosargāts sudrabs

Pasaules kausa sezonas pēdējo posmu bobslejā šovakar uzņēma Leikplesidas trase ASV. Sabojāta ledus dēļ netika pabeigts otrais brauciens, kurā krita sezonas vicelīderis Emīls Cipulis un viņa stūmēji Dāvis Spriņģis, Matīss Miknis un Krists Lindenblats, un tas Latvijas četrinieku izglāba no noslīdēšanas uz trešo vietu kopvērtējumā. Jēkabs Kalenda ar stūmējiem Lauri Kaufmani, Dāvi Kaufmani un Mairi Kļavu ieņēma 13. vietu un kļuva par junioru kopvērtējuma čempioniem.
Emīls Cipulis un Matīss Miknis. Foto: Viesturs Lācis
12

Cipulis astotais, divnieku pēdējā posmā viss pjedestāls vāciešiem

Šovakar Leikpleisidas trasē Amerikas Savienotajās Valstīs aizvadīts Pasaules kausa bobslejā sezonas pēdējais posms divnieku ekipāžām. Emīls Cipulis ierindojās astotajā vietā, bet trešo reizi sezonā visu goda pjedestālu aizņēma Vācijas bobslejisti.
Emīla Cipuļa četrinieks. Foto: Reuters/Scanpix
27

Cipuļa četriniekam ceturtā vieta PČ, Vācijā visas medaļas vāciešiem

Vinterbergas trasē Vācijā noslēdzies pasaules čempionāts bobslejā. Četrinieku sacensībās ceturto vietu ieguva Latvijas pilots Emīls Cipulis ar stūmējiem Dāvi Spriņģi, Matīsu Mikni un Kristu Lindenblatu, bet nu jau kārtējo titulu izcīnīja vācu pilots Frančesko Frīdrihs.